Barbossa 04.11.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no dobrze, pół Polski mnie napadło to zmieniłem... no ale ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów... aha, co zmieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no dobrze, pół Polski mnie napadło to zmieniłem... no ale ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów... aha, co zmieniłeś? idioci na remiki w pierwszym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów... czy to nie dziwne, że dorośli faceci majacy szczególne upodobania, gustują w języku rodem z przedszkola... taaaaaa... ja np jak zachodzę na swoją budowę to gadam z Witkiem - majstrem o teoriach Junga, twórczości Poe i razem słuchamy sobie didgeridoo kontemplując jego naturę. wydaje mi się, że slang jest specyficzny dla zawodu podobnie jak tematy tym slangiem traktowane i nie ma tu slangów lepszych czy gorszych - są po prostu chrakterystyczne. Słuchając rozmów kierowców przez CB nie spodziewam sie odpowiedzi na pytania skąd przybywamy, dokąd podążamy. Wiem też że nie usłyszę nic na temat problemów społeczno - gospodarczych krajów trzeciego świata i wcale nie potrzebuję. Nikt nie włącza sobie Sinatry chcąc posłuchać dobrego rocka. A czepianie sie takie czy inne to sztuka dla sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.11.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ... no ale ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów... czy to nie dziwne, że dorośli faceci majacy szczególne upodobania, termin tirówki nie wziął się przecież z niczego, gustują w języku rodem z przedszkola... Może jest w tym trochę prawdy, ale moim zdaniem np. tirówka - brzmi lepiej niż dziwka, szmata, k...a, za misiaczka czy miśka; gliny, psy itp nie obrażają się. Wolę to niż chamską wulgaryzację. Zresztą oni (SB) nie są odosobnieni w "dziwnych" sformułowaniach. Kilka (czy kilkanaście) tysięcy kibiców namawiało Dodę na "słodkości". A tak na marginesie to "nieoczekiwanie" zdrobnienia wszystkiego jest wszechobecne. U okulisty zajmą się Twoim oczkiem - mimo, ze dowód osobisty otrzymałeś kilkadziesiąt lat temu Staropolska d...ę zastawiono mile brzmiącą zdrobniałą pupą. I co jest w tym złego, że cofamy się do czasów dzieciństwa - przynajmniej w określeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.11.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Słuchając rozmów kierowców przez CB nie spodziewam sie odpowiedzi na pytania skąd przybywamy, dokąd podążamy. . Ale za to dowiesz się, czy między jednym a drugim punktem nie suszą jakieś misie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 to przydatne, przyznaj sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ja tam nie wiem - nie posiadam takowego urządzenia w moim rzęchu ...ale podejrzewam, że gdybym usłyszała z głosniczka grybym basem "dróżka bajeczka tylko misiaczki suszą, bajo" to by mi sie humorek poprawił na dalszą część dzionka mnie tylko jedno zastanawia ... skoro tirówki nazwali tirówkami od faktu, iż zadają sie z nimi w znakomitej większości kierowcy tirów to kuźwa ... czy oni sie nie brzydzą? przecież takie lale stojące w lesie to ani się gdzie umyć po pracy miedzy klientami , zero higieny - zrobi loda jednemu albo da tyłka i co? podetrze sie szmatą i heja - następnego? ... pomijając szacunek do własnej żony , a skupiając sie na aspekcie zdrowotnym - będąc facetem przez szmatę kijem bym nie tknęła zawsze mnie to zastanawia ...ja jestem tolerancyjna kobietą ... mnie tam one nie przeszkadzają - niech se stoją ... taki ich wybór ale dziwię się naprawdę facetom - wiem czym myśla w takich momentach , tylko kuźwa - kamikadze ... zero wyobraźni i wiedzy o przenoszonych chorobach jak już ma chęć to niech se idzie do agencji towarzyskiej - łazienka jest , ma gwarancje że się niczym nie zarazi jesssooo ...ale się rozpisałam .... ale zawsze mnie zastanawiało czy kierowcy się nie brzydzą tak "po drugim" i nie boją zarażenia chorobami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ... zrobi loda jednemu albo da tyłka i co? podetrze sie szmatą ... nieee no - mają butelkę z wodą - spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 j...- wiem czym myśla w takich momentach , tylko kuźwa - kamikadze ... zero wyobraźni... ONI tak ZAWSZE myślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 to chyba bardziej butelka ze spirytusem by sie przydała - do odkażenia Cpt_Q - a ty skąd wiesz, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 kuźwa ... czy oni sie nie brzydzą? przecież takie lale stojące w lesie to ani się gdzie umyć po pracy miedzy klientami , zero higieny - zrobi loda jednemu albo da tyłka i co? podetrze sie szmatą i heja - następnego? o słodki Jezu... Daggulka, wyjdź za mnie, błagam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 kuźwa ... czy oni sie nie brzydzą? przecież takie lale stojące w lesie to ani się gdzie umyć po pracy miedzy klientami , zero higieny - zrobi loda jednemu albo da tyłka i co? podetrze sie szmatą i heja - następnego? o słodki Jezu... Daggulka, wyjdź za mnie, błagam. nie podpuszczaj, nie podpuszczaj .... ... mój małż mówi, że jeszcze dopłaci bylebyś mu dał na piśmie, że nie wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.11.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ...Cpt_Q - a ty skąd wiesz, co? Sie pływa, sie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 04.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 to przydatne, przyznaj sama Przydatniutkie, psiźniajem samiutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.11.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 to przydatne, przyznaj sama Przydatniutkie, psiźniajem samiutka o rany...uspokój się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.11.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no dobrze, pół Polski mnie napadło to zmieniłem... no ale ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów. Dzień dobry kierowco w samochodzie ciężarowym marki Renalut. Czy możesz proszę mi powiedzieć czy na odcinku drogi od miejsca obecnego do miejscowości Rzeszów znajduje się na poboczu, tudzież w innym niesprecyzowanym miejscu, partol policji drogowej ? Super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 04.11.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 a słyszeliscie ze kierowcy TIRów ktorzy od 16 lat jeżdza do Rosji to powinni miec zakaz wjazdu bo moga spotkac na parkingu swoją corkę - tak wlasnie dzis uślyszałem przez CB jak wlkołem sie za tymi szanownymi użytkownikami dróg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 04.11.2008 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 ... no ale ja naprawde uważam, że można rozmawiać przez CB radio bez tych infantylnych tekstów... czy to nie dziwne, że dorośli faceci majacy szczególne upodobania, termin tirówki nie wziął się przecież z niczego, gustują w języku rodem z przedszkola... Może jest w tym trochę prawdy, ale moim zdaniem np. tirówka - brzmi lepiej niż dziwka, szmata, k...a, za misiaczka czy miśka; gliny, psy itp nie obrażają się. Wolę to niż chamską wulgaryzację. Zresztą oni (SB) nie są odosobnieni w "dziwnych" sformułowaniach. Kilka (czy kilkanaście) tysięcy kibiców namawiało Dodę na "słodkości". A tak na marginesie to "nieoczekiwanie" zdrobnienia wszystkiego jest wszechobecne. U okulisty zajmą się Twoim oczkiem - mimo, ze dowód osobisty otrzymałeś kilkadziesiąt lat temu Staropolska d...ę zastawiono mile brzmiącą zdrobniałą pupą. I co jest w tym złego, że cofamy się do czasów dzieciństwa - przynajmniej w określeniach. a nie można normalnie bez wulgaryzmów ale i bez zdrobień..? Policja to policja, niebiescy, panienki, divy... Zdrobnienia nie zawsze są ok... Czy Barbossa nie obraziłby sie jakby na niego mówić Barbuś..?? Toć Barbossa to nick pełną gębą, skojarzenie z kimś kto zjadł tysiac beczek solonych sledzi, z niejednego pieca jadł chleb, doswiadczony weteran i wiarus... A Barbuś..?? Phii... jakis dzieciak... A swoją drogą ciekawe jak jest z tym Barbossą w rzeczywistości..??! Ale o to spytam chyba w wątku "Czy ktos miał seks z innym uzytkownikiem forum"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.11.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 swędzi Cię, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.11.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 a gdzieś w jakimś wewontku kiedyś czytałam ...hm...ktoś już kiedyś napisał "Barbuś" - ale nie wiem, czy przeżył ....hm ..nie pamiętam niestety kto - stara już jestem , skleroza- musicie wybaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts