daggulka 05.11.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 no bo to się bardzo ściśle ze sobą wiąże: CB - kierowca - tir - tirówka - stringi koniakowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.11.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.11.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 teraz to dvd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.11.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 nie, teraz to You Van Dance ...trza wziąć chipsy, piwko i zasiąść przed tv ...zaniedługo się zaczyna i zaś se będę mogła popatrzeć na barrrdzo przystojnego choć nieco zniewieściałego przedwodniczącego jury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 06.11.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Czekam na cd. proponuje cd/dvd analogowe - ciekawsze doznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.11.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 teraz to dvd. Oj, komputerowcy.. cóż, znak czasów, o ciągu dalszym myślałem po przeczytaniu postu daggulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 o ja głupia cipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.11.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 CB - kierowca - tir - tirówka - stringi koniakowskie - lala - tirówka - tir - CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.11.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.11.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 o ja głupia cipa nooo, kochany - samokrytyka w cenie, ale pojechałeś po bandzie teraz na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.11.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 rzeczywiscie, posłuchałem ostatnio tego slangu i jest on koszmarnie infantylny. Kiedyś jak miałem pierwsze radio (93 rok) eter CB (przez prawdziwych krótkofalowców nazywany Cymbał Radio ) był w zasadzie troche gorsza kopią pasma krótkofalarskiego. A teraz bajo, szerokości, misiaczki. ... bleee... A ktoś pamięta co to 73? No chyba juz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.11.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 rzeczywiscie, posłuchałem ostatnio tego slangu i jest on koszmarnie infantylny. Kiedyś jak miałem pierwsze radio (93 rok) eter CB (przez prawdziwych krótkofalowców nazywany Cymbał Radio ) był w zasadzie troche gorsza kopią pasma krótkofalarskiego. A teraz bajo, szerokości, misiaczki. ... bleee... A ktoś pamięta co to 73? No chyba juz nie. Albo 88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 09.11.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 rzeczywiscie, posłuchałem ostatnio tego slangu i jest on koszmarnie infantylny. Kiedyś jak miałem pierwsze radio (93 rok) eter CB (przez prawdziwych krótkofalowców nazywany Cymbał Radio ) był w zasadzie troche gorsza kopią pasma krótkofalarskiego. A teraz bajo, szerokości, misiaczki. ... bleee... A ktoś pamięta co to 73? No chyba juz nie. Albo 88 Och! na to się czekało od co bardziej "urodziwych" głosów. Niestety, zwykle "na wizji" urodziowy głos bywał.... dużo... mniej urodziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.11.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 rzeczywiscie, posłuchałem ostatnio tego slangu i jest on koszmarnie infantylny. Kiedyś jak miałem pierwsze radio (93 rok) eter CB (przez prawdziwych krótkofalowców nazywany Cymbał Radio ) był w zasadzie troche gorsza kopią pasma krótkofalarskiego. A teraz bajo, szerokości, misiaczki. ... bleee... A ktoś pamięta co to 73? No chyba juz nie. Albo 88 Och! na to się czekało od co bardziej "urodziwych" głosów. Niestety, zwykle "na wizji" urodziowy głos bywał.... dużo... mniej urodziwy Raz usłyszałem pod adresem koleżanki o urodziwym głosie 88 i co ciekawe wiedziała co to znaczy, odpowiedziała: ja Ciebie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 01.07.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 no to streszczenie: - ścieżka, dróżka – droga, trasa- wlocik – wlot do miasta- misiaki, miśki – policja- suszarka, suszenie – policja z radarem- krokodyle – Inspekcja Transportu Drogowego- zielonki – Straż Leśna- miśki na hulajnogach – policja na motocyklach- sreberko – nieoznakowana srebrna vectra z video radarem- telewizja – fotoradar- marginesik – zjechanie na pobocze- bajo, szerokości – najczęstsze pozdrowienia - Amerykańce- Rosjanie- Bardzo Agresywne Gady- BAG czyli niemieckie ITD.- Betony- a4 do granicy- break, break (breko, breko)- sygnał chęci wtrącenia się do rozmowy- Chłodnia- samochód z agregatem umieszczonym tuz nad kabiną- Darmowy zakład fryzjerski- kontrola radarowa, suszenie i czesanie z kasy- Ekologia- miśki sprawdzają paliwo- Firana - samochód z przyczepą pokryta plandeką- Gąsiory- Litwini (nazywani tak ze względu na brzmienie swojego języka)- Inspektorki/krokodylki/zieloni/zielona zaraza- Inspekcja Transportu Drogowego (ich samochody mają kolor zielony)- Kontener- samochód z kontenerem jadącym z lub do portu- Kosztowności- obca waluta- Lemoniada, oranżadka- paliwo- Lustereczko- nawzajem- Magnesóweczka- antena na magnes- Maniek- Man- Margines- pobocze drogi- Misiaczki na hulajnodze- policjanci na motorach- Misiaczki wąchają trawę- policjanci zajęci innymi samochodami- Misiaczki z suszarką- policjanci z radarem- Nośna- fala radiowa- Oczko/światełko- reflektor- Pielgrzym- nauka jazdy- RedBull- cysterna- Ręczniak- przenośny radiotelefon nie używany w samochodach- Ruchome kino - nieoznakowany radiowóz z kamerą- Skakanka- Scania- Sprzedam lub kupię oszczędności!!/Lemoniada, lemoniada!!- sprzedam/ kupię paliwo- Szerokości/ przyczepności/ przejrzystości- powodzenia (w zależności od warunków panujących na drodze)- Trucker, Traker, Truckowiec- kierowca- Wolwo/globtroter- Volvo- Złapać za nośną- namierzyć podczas nadawania- Misiaki dłubią w nosie - Drogówka stoi ale nie suszy- Misiaki zbierają na Alpagę - Drogówka wyłapuje kierowców- Wywalić dzwona - mieć wypadek kolizję- Posadził ładunek na rowie - TIR siedzący w rowie- Lodówka = Chłodnia- Jelonek - Jelcz- Zgasła Ci świeczka - Masz przepaloną żarówkę- Skrajnia - Samochód przewożący duży gabaryt jadący na żóltych "kogutach" Prowadzony przez inny samochód z tabliczką "Pilot" także na żółtych "kogutach"- Konowały/łapiduchy na dyskotece - Karetka na sygnale- Mundek - Mondeo- Poldek, Pociejewo - Polonez- Bat - antena- Grucha - mikrofon od radyjka, lub betoniarka- Truck, TIRolot - TIR- Trucker - Kierowca TIRa- Łapanka - kontrola we wszystkich samochodach (najczęściej po jakimś napadzie albo coś w tym stylu)- Misiakowe kino objazdowe - Nieoznakowany radiowóz z kamerą- Kocioł/koreczek/...jest zatkane - korek na drodze- 126p - pierdziel, maluch, kaszlak, zawalidroga- 125p - kwadrat, mafia, fiacior (coraz żadziej)- Star - staruch, starzec- Żuk - żukin, żuczek- Fiat Brawa - brawka- Fiat Punto - punciak- Passat, golf - Helmut- Kia - kijanka- Renault Kangoo - kangur- Mitsubishi L200 - Elka- Mercedes - Mietek, Mesiek- Przydzwonić - mieć wypadek, stłuczkę (od dzwona)- Śledź - kierowca na Białostockich numerach (Pamiętajcie!!! Nikogo nie zamierzałem tym urazić)- Miny na drodze - dziurawa droga- Rozlało się mleko - gęsta mgła- Zamknął oko - zasnął za kierownicą- Lepper- traktor- Kierunek- kierunkowskaz- Kobra lub hipermarket - pseudonim artystyczny kobiety która stoi na parkingu dla TIR-ów w celach zarobkowo – rozrywkowych- Krawaciarz- kierowca samochodu z kratką, zwykle handlowiec- Mobil- pojazd, zazwyczaj ciężarówka- Bajo- cześć- Dafik- Daf- Bat- antena- Umysłowi - przedstawiciel handlowy- dyskoteka - radiowóz stojacy z włączonymi kogutami- hultaj - określenie Hundai'a- Ciężarówka z otwartą górą - patelnia- Chłodnia - mrożonka- Radio CB - patefon- Maluch (126) - boxter- Mgła - maślanka- Przejście graniczne - kreska- Terenówka - wszędołaz- Pogotowie na sygnale - serwis- Tirówka - serwisantka- Lunatyk - samochód bez włączonych świateł- Samochód z anteną cb na stałe - odwiert - zatwardzenie - korek- alpinista - ciężarówka ciężko wtaczająca się pod górę- karetka, miśki... "na bombach" - na kogutach- lejek - zwężenie drogi- nitka - droga- Szoszony to określenie tylko i wyłącznie Ukraińców - "blond algida" badz 'ssak lesny'.....jak zwal tak zwal kazdy wie o co chodzi:) Mobilki sprawdzam radyjko, jak mnie słychać?- Jak zarzynaną teściową... głośno i wyraźnie- jak panewki w polonezie- jak matkę po wywiadówce- jak ojca dyrektora 73= Pozdrawiam51= Nie daj sie złapac22= Mam to w d***88= Buzi buzi99= Wyp.... "idź sobie stad"33= Pozdrowienia między YL55= Wszystkiego dobrego69= Bardzo duża serdeczność88= Pocałunki600= Telefon318= Przerwa na posiłek z piwem813= Przerwa na siusiu144= Łóżko144+2= W łóżku, ale nie sam (a)1000 = Ciężarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 01.07.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Ja kiedyś jechałam pożyczonym dostawczym, miał "radyjko" - nic się nie odzywałam, ale słuchałam, bo wyłączyć nie umiałam a i raźniej było Jade sobie, jade, czaję się wyprzedzic TIR-a i nagle słyszę: - no dawaj złociutka, tym żółtkiem (samochód był tego koloru), w pierwszej chwili nie wiedziałam, że to do mnie, ale słyszę znowu: - dróżka wolna, smiało wyprzedzaj Podczas tej samej podróży, wyładował mi się telefon, jechałam sama, trochę było mi nieswojo, bo samochód nie mój i z towarem, głupia guma i leżę, bez kontaktu ze światem. Zatrzymałam się na stacji aby zatankować - zapytałam sprzedawcy, czy czasem nie ma łądowarki, bo chociaż troche chciałam się podładować, miałam ze 200 kg jeszcze i tak opowiadam Gościowi o swoich rozterkach, a On: - pani, jak tylko pani na radyjku powie, to 10-ciu zjedzie aby pani pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 01.07.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 J... ale słyszę znowu: - dróżka wolna, smiało wyprzedzaj Oczywiście odpowiedziałaś "podziękowała za marginesik, bajo, szerokości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 01.07.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 J... ale słyszę znowu: - dróżka wolna, smiało wyprzedzaj Oczywiście odpowiedziałaś "podziękowała za marginesik, bajo, szerokości" Oczywiście, że podziękowałam, tylko wyciągnięciem na zewnątrz ręki, bo paka pełna i nie wiedziałam, gdzie do tego ustojstwa mówić (awaryjnych, jako podziękowanie, nie używam), ale kierowca przyjął podziękowanie, bo usłyszałam: - nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.07.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 kapitanie ... coś Ty odgrzebał ale powiem Wam ... się poryczałam ze śmiechu czytając od początku .... jezzzu ... satrzeję się i rozmiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 02.07.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Traktujecie wszystkich tą samą miarką , jeżeli chcecie naprawde porozmawiać o zagadnieniach CB to zapraszam na strone którą mam w podpisie. Wiem ze was śmieszy slang cb- radiowców , ale uwierzcie prawdziwi użytkownicy CB, nie rozmawiają w stylu jak pisaliście. Są to ludzie którzy robią to z pasją ,mają nie tylko radia samochodowe ale także stacje bazowe w domu i robią łączność DX z wieloma krajami. 55, 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts