Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[b]Jakie drzwi wewn?trzne??????[/b]

Franio

Recommended Posts

Przeglądnąłem wszystko na forum dotyczące drzwi.

Jednak, na bazie tego, co wyczytałem, nie mogę wyrobić sobie zdania.

Czy ktoś buduje w okolicach Cieszyna?

Jakie stosowaliście drzwi? Czy należy brać pod uwagę wykonawców prywatnych? (mam na myśli drzwi wykonywane przez stolarza indywidualnie).

Pomóżcie. :oops:

Franio

• 2 weeks później...
Gość koan
jestem właśnie na etapie malowania drzwi wewnętrznych, od stolarza, po długich poszukiwaniach jakie mają one być stwierdzam, że porządne drzwi gotowe są bardzo drogie. nie stać mnie na nie. Znależliśmy stolarza, który zrobił drzwi znajomym, trzeba włożyć dużo pracy w ich pomalownie , ale za takie same pieniądze w sklepie kupiłabym tandetne drzwi z płyty, a tak mamy ładne przyzwoite i wcale nie ciężkie drzwi, potrzebny tylko stolarz z prawdziwego zdarzenia , czekaliśmy na nie dwa miesiące , ale warto. Za taką decyzją przemawiało też to , że musimy założyć trzy sztuki drzwi przesuwanych, w sklepie kosztują powyżej 1300 zł, nie stać nas.. Trochę pracy, ale o połowę taniej

Witam,

Ja też mam ten sam problem. Jakie drzwi. Słyszałam, że Stolarka Wołomin jest solidna, no ale też słyszałam, że np drzwi pokryte fornirem mimo swej wysokiej ceny szybko się niszczą(rysują, itp)

Więc może robione u stolarza, ale czy ktoś może polecić stolarza solidnego, no i żeby ceny były też nie wygorowane ceny.

Ja buduję się w Warszawie, ale stolarz nie musi być z Warszawy. Jeśli będzie miał solidną ofertę to warto opłacić transport.

Pozdrwiam

Xaveryd

Ja kupiłam drzwi wewnętrzne od stolarza, sosnowe z szybą takie jak sobie wymarzyłam z ościeżnicą skrzynkową (nie każdy lubi). Wszystkim moim znajomym się podobają. Cena ok. 650-700 zł sztuka z ościeżnicą i montażem okolice Częstochowy.

Pozdrowka Iv

Na wyborze drzwi spędziłem długie tygodnie. Rozpatrywałem Porte, Polskone i inne firmy produkujące drzwi masowo. Te którem mi się podobały tzn. hiszpańskie kosztowały z ościeżnicami ( które decydująco wpływają na cenę drzwi ) kosztowały ok. 2000-2500 PLN ( cena az dech zapiera - w kazdym razie mnie ). Zdecydowałem się wybrać wzór hiszpańskich, lokalnego poleconego stolarza. Lakierobejca ICA ( włoska - kolor 2010 brąz/mahoń ), zawiasy mosiądz patyna 15 PLN/szt. takie same tuleje do łazienek 9 PLN/szt, klamki włoskie 50-60 PLN/ szt.) całość 1000 PLN/szt. WYSZŁY SUUUPER. Znajomym dech zapiera, po prostu śliczne meble na zawsze. Aaaa drewno - bukowe. Warto się trochę potrudzić w doborze detali bo drzwi to duży wydatek a mają być na długo.

pozdrawiam amacio

• 1 month później...

Byłem właśnie pooglądać drzwi firmy FREZAMET.

Są to drzwi lakierowane, z płyty tłoczonej.

Czy ktoś już używa tych drzwi? Czy warto kupić?

Dodam jeszcze, że są nieco droższe od Stolarki Wołomin i znacznie tańsze od POLSKONE. Elementy kratki przy oknach z szyba są drewniane, a nie plastykowe jak w S. W. czy Włoszczowej.

Strona firmy FREZAMET jest nieco uboga, ale u przedstawiciela mogłem zobaczyć i dotknać wszystkich elementów - wyglądają solidnie.

Usilnie proszę o opinie.

Pozdrawiam

Franio

włąśnie 2 dni temu wstawiłam drzwi PORTA i wrew wszystkim negatywnym opiniom jakie przeczytałam na forum drzwi są super . Solidne , wcale nie tandetne i w rozsądnej cenie. Tandetnie wykonane widziałam właśnie drzwi drewniane wykonane przez stolarza. Jak widać ilu ludzi tyle opinii