majkii 03.11.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 WitamJakie sa teraz ceny robot ziemnych takich jak drenaz przy fundamencie, izolacja i ocieplenie fundamentu, polozenie bednarki i na koniec zamontowanie odplywu wody z rynien ? Czy cena 70zl/mb jest do przyjecia ?pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 03.11.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 może trochę pomogę.. my płaciliśmy w sumie 280 zł/m2 -robiocizna -materiały zakres prac: -odkopanie ścian piwnicy na głębokość 1,3 m -oczyszczenie ścian, zagruntowanie itp. bajery pod styrodur -ocieplenie styrodurem -przymocowanie folii kubełkowej - zrobienie odprowadzenia wody z rynien -wypełnienie wykopu częściowo żwirem -zasypanie reszty wykopu ziemią "z wykopu" i ubicie -posprzątanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 04.11.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 m2 czego ? wykopu , fundamentu? nie spotkalem sie jeszcze z takim sposobem rozliczenia... jak Was to wyszlo cenowo w przeliczeniu na mb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 07.11.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 skoro ocieplenie ścian fundamentowych to chyba cena za m2 ścian fundamentowych. to jak u mnie wychodzi ok 74m2 x 280zł/m2 = 20720 zł czy to jest realna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 07.11.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ale tu nie tylko chodzi o ocieplenie scian ale tez o drenaz i rynny. Dlatego zastanawia mnie podawanie cen za m2. Pozatym... ostatnio zaoferowano mi cene 70zl/mb /bez ocieplenia/- neich bedzie 100zl z ociepleniem to i tak jest 3x taniej niz u Mymyk_KSK.Cos mi sie wydaje ze ponizej cana dotyczyla m2 wykopu a nie powierzchni fundamentu... zobaczymy co Mymyk_KSK napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 08.11.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 to doprecyzuję ocieplenie ścian piwnicy wyszło 250zł/m2. Za ocieplenie ścian parteru i piętra płaciliśmy na gotowo (robocizna + materiał) 107 zł/m2 i była to najlepsza cena jaka udało się nam uzyskać (średnio w Krakowie krzyczą 140 zł/m2). Cena za ocieplenie ścian piwnicy była wyższa, gdyż w grę wchodziło ręczne odkopanie ścian. Do tego doszły rynny/drenaż w sumie 700 zł, (dodatkowe 30zł "do metra", stąd wyszło mi 280zł/m2) a tego drenazu było 14 mb, czyli wychodzi 50 zł/mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 08.11.2008 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 hmmm... wydaje mi sie ze to chorendalna cena- nawet jesli odkopywano te fundamenty recznie no ale coz... tyle zaplaciliscie wiec pewnie tyle to kosztuje mam nadzieje ze w Bielsku mamy tanszych wykonawcow a jesli nie to pewnie trzeba bedzie zakasac rekawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike8016 09.11.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam,mało sie udzielam tu na forum ,wiecej czytam i nie bede ukrywał ,że jestem wykomnawca :ale cena za metr owej robocizny mnie przeraża,jezeli mozna prosiłbym o sprecyzowanie roboty dotyczacej ocieplenia tego fundamentu bo cena jak na mój gust wydaje sie kosmiczna.Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike8016 09.11.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Doczytrałem ,ze odkopanie fundamentu na głebokosc 1,30 była w cenie ,a na marginesie dlaczego trzeba było odkopywac a nie było to zrobione wczesniej? Tylko taka sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.11.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Doczytrałem ,ze odkopanie fundamentu na głebokosc 1,30 była w cenie ,a na marginesie dlaczego trzeba było odkopywac a nie było to zrobione wczesniej? cóz - dom ma około 10 lat, dłuugo stał niewykończony, był budowany wg "starych" technologii, ściany piwnicy przemakały... musieliśmy wiele poprawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 09.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 cena za metr owej robocizny mnie przeraża, a myślisz że nas nie przeraziła? niestety zrobienie tego docieplenia to był absolutny mus, a podana tu przeze mnie oferta była najkorzystniejszą z otrzymanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts