Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZy mozna "dołożyć" fugę?

wenderko

Recommended Posts

Moi drodzy,

mamy w przedpokoju położony gres polerowany. Nie podoba mi się to, ze fuga jest wklęsła. To tak jakby za mało jej nałożono. Początkowo chyba tego nie wyłapałam, bo byłam w euforii, że w końcu mamy gotowa podłogę. I teraz się zastanawiam, czy można nałożyć koleną warstwę fugi, żeby ją spłycić? Obawiam się, że nie, ale może jednak jest jakiś sposób. Nie chcę rewolucji z całkowitą wymianą fugi. W takim przypadku będę się musiała pogodzić z obecnym stanem rzeczy. Jasna fuga w przedpokoju, kiedyś chyba się pobrudzi :wink:

zalezy, ile mozesz jeszcze "upchac" fugi ....

bo nie licz, ze ta wierzchnia zwiaze z pierwsza ;-)

no pięknie :evil:

jeśli chodzi o miejsce na upchnięcie - to trochę go jest (tak na moje oko), bo u mnie fuga jest jakby za płytko. Piszesz, że wierzchnia nie zwiąże się z tą pod spodem - to znaczy, że wierzchnia będzie chciała odpaść?! :cry:

nie wiem ile u was jest brak tej fugi,

ale u mnie po położeniu jak się przeszłam na bosaka to odrazu też mówie do glazurnika że za mało, że czuję dziury, a Pan na to...no jak Pani na bosaka chodzi,..ale to się dołoży po 1mm i bedzie dobrze, ale że tak się kładzie, bo gres ma zniżóne boczki i tak się kładzie,,,, i etc (ale majster dobry więc wyszłam z założenia że wie jak robi i co mówi)

też mialam obawy że się nie zwiąże i dałam sobie spokój, aż tak źle nie jest,

ale na drugiej połowie już przykazałam że ma dawać max. jak pozwala płytka..,

owszem jak chodze na boso to nie czuje aż takich dziur...ale to jest może rożnica dosłownie 1, max powyżej 1mm. wizualnie z daleka wygląda podobnie.

Wczoraj po przyjściu do domu patrzyłam na podłogę w przdpokoju i prawie zdecydowałam, że moge z tym żyć, choć piasek bardzo się tam zbiera i trochę trudno to odkurzyć, najlepiej jeździć rurą po fugach :-?. W nocy jednak wstawałam parę razy do synka i człapałam przez przedpokój na bosaka (trochę trudno mi w półsnie pamiętać o kapciach :D ) i pod stopami wyraźnie czułam szczeliny fug. Gres ma dośc "kanciate" brzegi. Czy w OBI moga mieć takie skrobaki do fug? Mam nadzieję, że nie jest to drogie ustrojstwo.