Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje podłogi : drewno + ceramika

Matizka

Recommended Posts

No właśnie... A czy z tym cokolikiem z gresu nie robi się przypadkiem taki 'łazienkowy' wystrój salonu? Widziałaś to na wizualizacji?

Jest jeszcze u mnie inny problem, bo jeżeli nie zdecyduję się na tę ramkę z gresu to i tak będę miała go częściowo w salonie w postaci trapezika przy wyjściu na taras i takiego samego przy kominku dokładnie po przeciwnej stronie, no i też nie wiem co tu na ścianę: cokół a wszędzie indziej listwa czy też wszędzie listwa? Na gresie? :o Ktoś ma jakieś sugestie?

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie! Strasznie podobają mi się tego typu wykończenia ścian, chociaż widziałam niezłe płytki: duże, poziomo ułożone a im wyżej tym węższe, do tego dekor w postaci srebrnego paska. Jak znajdę, to wkleję.

Super wygląda też hartowana szyba. A ja myślę nawet o tynku drobnoziarnistym i na to szyba, ale nie wiem, czy się zdecyduję...

Dokładnie! :D

Gdybym coś takiego miała, chyba bym oszalała ze szczęścia. Ewentualnie, jak nie znajdę takich (albo cena będzie mnie porażała) to zastosuję wersję minimalistyczną tego typu:

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/139/8/139897.jpg

Dodam tylko, ze na mebelki przewidziałam bardzo jasne w kolorze brzoza syberyjska, czy jakoś tak.

A propos tego zdjęcia wklejonego przez Sonikę- ktoś się orientuje ile kosztuje ten niesamowity pochłaniacz? I dlaczego on tak dziwnie jest ustawiony?

Bo to jest pochlaniacz panelowy i niezle kosztuje :p

i to nawet lepiej niz niezle :wink:

http://img173.imageshack.us/img173/2739/018862576153001qz.jpg

• 5 months później...
Gdybym coś takiego miała, chyba bym oszalała ze szczęścia. Ewentualnie, jak nie znajdę takich (albo cena będzie mnie porażała) to zastosuję wersję minimalistyczną tego typu:

http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/139/8/139897.jpg

często taniej wychodzi kupić duże płytki i dać je do pocięcia - dowiadywałam się o takie podłużne i były jakieś niewspółmiernie drogie, a cięcie raptem kilka zł za metr (można pytać tam gdzie się kupuje, często tną na miejscu albo mają kontakt do kogoś kto tnie)

To zależy, jak ja się dowiadywałam to pocięcie/frezowanie kosztuje 150zł/m2, no i jeśli jest to płytka już za ponad 100zł to jest to duży koszt.

Ponawiam pytanie a propos ciemnego 'prostokącika' (drewno) wśród kremowych/beżowych dużych płytek z polerowanego gresu wśród białych ścian - jaki to da efekt wzrokowy: czy salon mi się optycznie nie zmniejszy? Skróci?