damianr 09.01.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 damianr No wygląda to pięknie.... Rozumiem, że to jest drewno? Jak jest wykończone połączenie gres/drewno - jakieś wypełnienie? dzięki , tak jest to drewno z bałtykwood'u (jakies panele do cyklinowania), wykończonej jeszcze nie są, miały być korkiem potem jendak cieniutką aluminową listwą a teraz mają być znowu korkiem no i po tym wszystkim jeszcze raz chcemy go polakierować (narazie jest tylko lakierowany firmowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 09.01.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Zdecydowanie do łączenia gresu z drewnem trzeba zastosować listwę która zabezpieczy brzegi gresu przed wyłupywaniem w trakcie użytkowania. listwa nie musi "kryć" łączenia wystarczy jeżeli będzie wystawała 1 mm. ponad gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 09.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 A do parkietu dębowego - jaki kolor gresu radzilibyście na obwódkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 09.01.2007 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 ...tak jest to drewno z bałtykwood'u (jakies panele do cyklinowania), wykończonej jeszcze nie są, miały być korkiem potem jendak cieniutką aluminową listwą a teraz mają być znowu korkiem no i po tym wszystkim jeszcze raz chcemy go polakierować (narazie jest tylko lakierowany firmowo)... A wiesz już jak będzie przygotowana podłoga pod to lakierowanie? Będą ją szlfować/polerować/matowić/zwilżą rozpuszczalnikiem??? A wiesz już może jaki lakier będzie użyty na tą dodatkową warstwę? A jak wygląda teraz łączenie paneli z płytkami: jest dziura czy już może włożyli ten korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 10.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ...tak jest to drewno z bałtykwood'u (jakies panele do cyklinowania), wykończonej jeszcze nie są, miały być korkiem potem jendak cieniutką aluminową listwą a teraz mają być znowu korkiem no i po tym wszystkim jeszcze raz chcemy go polakierować (narazie jest tylko lakierowany firmowo)... A wiesz już jak będzie przygotowana podłoga pod to lakierowanie? Będą ją szlfować/polerować/matowić/zwilżą rozpuszczalnikiem??? A wiesz już może jaki lakier będzie użyty na tą dodatkową warstwę? A jak wygląda teraz łączenie paneli z płytkami: jest dziura czy już może włożyli ten korek? prawdopodobnie będzie wieszchnia warstwa matowiona i na to położą taki sam lakier(albo rodzaj) jak producent - słyszałem coś o producencie BONA (chyba) i lakier chyba traffic - ale nie jestem pewien - ma to robić ten który to kładł - w sumie 2 warstwy. Narazie jest szczelina (ok 4 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 10.01.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Zdecydowanie do łączenia gresu z drewnem trzeba zastosować listwę która zabezpieczy brzegi gresu przed wyłupywaniem w trakcie użytkowania. listwa nie musi "kryć" łączenia wystarczy jeżeli będzie wystawała 1 mm. ponad gres. Zastanawialiśmy się nad takim rozwiązaniem ale obawiam się że ta listwa wykona więcej szkód niż pożytku - łączenie gresu z drewnem jest w jadalni na wysokości używania krzeseł - obawialiśmy się, że postawienie krzesła na krawędzi gresu będzie go "szczypać" ale jednak poziom podłogi drewnianej i gresu są bardzo zbliżone i ten uskok jest praktycznie nie wyczuwalny, nogi krzeseł są szersze (nie metalowe) i do tego podklejone filcem więc jak narazie nic się nie dzieje, natomiast przy listwie obawiam się że próby przesuwania krzesła (dosuwania krzesła do stołu na siedząco) może powodować ciągłe jej zahaczania, podwadzania a w konsekwencji uszkodzenie gresu... Tak sobie myślę, że jak się za bardzo wyszczypią płytki to wymienię te kilka płytek tym bardziej, że są to pierwsze z brzegu (w podłodze) więc nie powinno stanowić problemu... płytki jeszcze mamy i raczej nie powinno być problemu z dokupieniem bo korzystamy ze sprawdzonego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 10.01.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Radzę zaprojektować tak żeby krzesła nie wchodziłu na krawędż gresu bo nawet listwa nie zabezpieczy gresy rektyfikowane są bardzo wrażliwe na wyłupania. Takie po prostu są i filce nic nie dadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 10.01.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 dokupywanie gresów jest ryzykowne bo nie trafi się juz w tym samym odcieniu - tonacjii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 10.01.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ...prawdopodobnie będzie wieszchnia warstwa matowiona i na to położą taki sam lakier(albo rodzaj) jak producent - słyszałem coś o producencie BONA (chyba) i lakier chyba traffic - ale nie jestem pewien - ma to robić ten który to kładł - w sumie 2 warstwy. Narazie jest szczelina (ok 4 mm)... Technologicznie/materiałowo nie mam zastrzeżeń ale dobra rada: rozlicz się dopiero jak obejrzysz podłogę z wyschniętym nowym lakierem. Zwróć uwagę szczególnie na krawędzie, czy aby nie ma różnic kolorystycznych/przetarć starego lakieru. Jeżeli nie ma, to płać i używaj swojej podłogi bez litości. i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianr 11.01.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 ...prawdopodobnie będzie wieszchnia warstwa matowiona i na to położą taki sam lakier(albo rodzaj) jak producent - słyszałem coś o producencie BONA (chyba) i lakier chyba traffic - ale nie jestem pewien - ma to robić ten który to kładł - w sumie 2 warstwy. Narazie jest szczelina (ok 4 mm)... Technologicznie/materiałowo nie mam zastrzeżeń ale dobra rada: rozlicz się dopiero jak obejrzysz podłogę z wyschniętym nowym lakierem. Zwróć uwagę szczególnie na krawędzie, czy aby nie ma różnic kolorystycznych/przetarć starego lakieru. Jeżeli nie ma, to płać i używaj swojej podłogi bez litości. i to tyle. Dzięki za radę napewno skorzystam chociaż nasz Pan od parkietów i tak już się mnie straszliwie boi (wręcz się trzęsie na mój widok) - nie wiem czemu bo ja tylko pytam... ale sprawdzę napewno tak jak mówisz - on i tak twierdzi że nasz salon jest przerąbany bo ma bardzo dużo światła (wielkie okna ) i wszystkie defekty widać od razu... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 11.01.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 również planuję łączenie gresu z parkietem. ma to dotyczyć salonu, a raczej cześci gdzie będzie kominek. zastanwaiam się w jaki sposob sa wycinane płytki i jak połączyć je z parkietem bukowym - jak to bedzie wyglądać. płytki chcemy położyć ze względu na kominek - czy to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 12.01.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 u nas wyszlo to tak http://karorka.photosite.com/~photos/tn/7690864_348.ts1168608487419.jpg http://karorka.photosite.com/~photos/tn/7690866_348.ts1168608492319.jpg polaczenie plytek z drewnem to akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 15.01.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 czy akryl sie nie brudzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.01.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 czy akryl sie nie brudzi?? pewnie tak jak wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 08.03.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 proszę... http://images2.fotosik.pl/152/01e434ddae45f4d9med.jpg trochę surowizny ... http://kdamian2.photosite.com/~photos/tn/1331852_1024.ts1148244764274.jpg http://kdamian2.photosite.com/~photos/tn/1332061_1024.ts1148245028793.jpg http://www.budujemydom.pl/images/artykuly/2284d.jpg dodad że pod całym gresem jest podłogówka - bardzo się sprawdza Witam Rzeczywiście podłoga wygląda PIĘKNIE !!! Czy ogrzewanie podłogowe macie również pod drewnem ? I jeszcze jedno pytanie, już nie związane z podłogą, ale z tymi równie pięknymi przeszkleniami...Czy okna macie tradycyjnie otwierane czy przesuwne ? Jak wysoki jest próg ? Pytam, ponieważ sama mam w projekcie ( i w realizacji za kilka tygodni ) takie duże okna tarasowe... Pozdrawiam ciepło Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 08.03.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 proszę... http://images2.fotosik.pl/152/01e434ddae45f4d9med.jpg dodad że pod całym gresem jest podłogówka - bardzo się sprawdza Witam Rzeczywiście podłoga wygląda PIĘKNIE !!! Czy ogrzewanie podłogowe macie również pod drewnem ? I jeszcze jedno pytanie, już nie związane z podłogą, ale z tymi równie pięknymi przeszkleniami...Czy okna macie tradycyjnie otwierane czy przesuwne ? Jak wysoki jest próg ? Pytam, ponieważ sama mam w projekcie ( i w realizacji za kilka tygodni ) takie duże okna tarasowe... Pozdrawiam ciepło Renata Witam , Nie mamy ogrzewania podłogowego pod drewnem. Ogrzewanie podłogowe jest wszędzie tam gdzie mamy gres. Najgęściej pod oknami. To potrójne okna ma wymiary : 4,00(szer) x 2,30(wys)środkowa cześć,jest z systemem patio (przesuwny),a po bokach sa witryny. A to pojedyncze to witryna o wymiarach 2,10(szer) x 2,30 (wys) . Nie mamy zrobionego jakiegoś specjalnego progu. Jest tylko okno w ramie i tyle.Tu widać: http://images2.fotosik.pl/152/e3b2119816a32922.jpg http://images1.fotosik.pl/256/493ed8f30804ece8med.jpg Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 08.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Hej Drążąc dalej - czy są to tzw.okna bezprogowe, czy tradycyjne okna przesuwne ? Marzą mi się takie zupełnie bez progu, ale panowie od okien sugerują, że mieszkając w klimacie, gdzie lato trwa góra 3 miesiące, takie się nie sprawdzą ( ryzyko, że będzie wiało i będzie zaciekać woda...) Sposób aranżacji domu masz chyba taki, o jakim ja myślę...Czy byłby kłopot ze zdjęciami innych Twoich pomysłów ? ...ciepło pozdrawiam... Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 08.03.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Hej Drążąc dalej - czy są to tzw.okna bezprogowe, czy tradycyjne okna przesuwne ? Marzą mi się takie zupełnie bez progu, ale panowie od okien sugerują, że mieszkając w klimacie, gdzie lato trwa góra 3 miesiące, takie się nie sprawdzą ( ryzyko, że będzie wiało i będzie zaciekać woda...) Sposób aranżacji domu masz chyba taki, o jakim ja myślę...Czy byłby kłopot ze zdjęciami innych Twoich pomysłów ? ...ciepło pozdrawiam... Renata Witam ponownie, Wiesz i tu mnie zagiełas , hmm. Wg m,nie mamy okna bezprogowe z sytemem przesuwnym - patio firmy GU - nic niezacieka. Wszystko o.k. Więcej zdjęc naszego domu znajdziesz tu (od początku budowy aż po wykonczeniówkę) http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=53078&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pozdrawiam , KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 11.03.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 KasiaR! Czy wiesz, że po obejrzeniu Twoich zdjęć postanowiłam zrobić tak samo u siebie tzn. gres do okoła a, w środku drewno, tyle tylko, że gresu zdecydowanie więcej, bo zamierzamy mieć podłogówkę. Ale zupełny odjazd to jest we 100% Wnętrza nr.1 z 2007roku strona 75. musicie zobaczyć!!!! Tak będzie u mnie (w dalekiej przyszłośi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 12.03.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Hej Drążąc dalej - czy są to tzw.okna bezprogowe, czy tradycyjne okna przesuwne ? juz wiem, są to okna PROGOWE z systmem przesuwnym (patio firmy GU), Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts