Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje podłogi : drewno + ceramika

Matizka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 149
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ktore zdjecie?? pierwsze to jatoba ponizej dwa to merbau

Napiszcie proszę, jak poradziliście sobie z różnicą poziomów pomiędzy płytkami i panelami drewnianymi na łączonej podłodze. Płytka ma 10 mm grubości, a panel 3-warstwowy to ~15mm (+pianka) i mam wątpliwości jak to wyrównać. Wykonawca odradził mi grubszą warstwę kleju pod płytkami na ogrzewaniu podłogowym i mam dylemat... :roll:

Napiszcie proszę, jak poradziliście sobie z różnicą poziomów pomiędzy płytkami i panelami drewnianymi na łączonej podłodze. Płytka ma 10 mm grubości, a panel 3-warstwowy to ~15mm (+pianka) i mam wątpliwości jak to wyrównać. Wykonawca odradził mi grubszą warstwę kleju pod płytkami na ogrzewaniu podłogowym i mam dylemat... :roll:

Co to za wykonawca który jezeli dobrze rozumiem nie chce połozy 5-7 mm kleju. są kleje typu fix nadajace sie na ogrzewanie podłogowe.

ważne żeby to ogrzewane podłoze nie miało wiekszej wilgotnosci niż 3% pod kafelki i 1,8% pod parkiet mierzone metodą CM-karbidową.

Czy podłoże ogrzewane zostało odpowiednio wygrzane zgodnie zasadami i regułami sztuki posadzkarskiej. Masz protokół z takiego ogrzewania i podpis wykonujacego pomiar wilgoci. Ważne dla twojego dobra.

• 2 weeks później...

Duchu a nie wiesz może co to za kamień (jeśli to kamień a nie płytki)?

No wiem, wiem że nie na temat, ale co ja będę mówiła że piękne drewno ułożyłeś? To byłaby jakaś nowość? :wink:

kurna siem dowiem for you zawtra napiszem..wiem ze to było ułozone na surowo i szlifowane jakoms maszynom, z wodom bo mi cholery nic nie powiedziały..i w dwóch miejscach posadzka mi wstała (zlalaly mi wodom skubańce!!! http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a037.gif )

Siem dowiem bo to mój dopry klient i zadowolony jezd..

• 1 month później...
  • 1 year później...
W salonie planujemy jakieś deski na podłogę, mój mąż się uparł że przy wyjściu na balkon będą kafle. No i sama nie wiem. Jak będzie wyglądał salon częściowo w drewnia, częściowo w kafelkach? Jeżeli ktoś tak ma to proszę o opinię lub zdjęcia. Mam też pytanie do osób z tarasem i drewnem na podłodze: jak wygląda wasza podłoga przy wyjściu na taras? Czy bardziej sie niszczy niż w innych częściach salonu?