Janewa 30.05.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 W projekcie był balkon od strony ogrodu - tzn. od tyłu. Zrezygnowaliśmy, gdyż uważam, że nigdy z niego bym nie korzystała. A wietrzenie pościeli: można w oknie, albo wyłożyc na taras - fakt,że wówczas trzeba ją znieśc na dól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.05.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A ja bym nie zrezygnował z balkonu - dodaje domu uroku, a widok z niego jest fajniejszy niż z dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 30.05.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 a mi sie podobają balkony a co do mostków, to ciekawe czy powstał dom bez ani jednego mostka..... nawet milimetrowego ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 30.05.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A ja bym nie zrezygnował z balkonu - dodaje domu uroku, a widok z niego jest fajniejszy niż z dołu. Ja własnie ze względów praktycznych i technicznych chciałem zrezygnować. Ale jabkowa się zaparła i nie było wyjścia, tym bardziej ze poparł ją projektant. jabkowa - Balkon jest ładny i ma być !! adaptor - Balkon dodaje uroku I będzie ale kompromisowy czyli doklejany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.05.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 a mi sie podobają balkony a co do mostków, to ciekawe czy powstał dom bez ani jednego mostka..... nawet milimetrowego ???? No właśnie. Ja mam teraz chałupę, która jest jednym wielkim mostem, nie mostkiem. Jutro czerwiec, a ja muszę przepalać pod kotłem. Chcę w nowej tego uniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.05.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U mnie będzie balkon mały i w miarę ozdobny (zaokrąglony). http://republika.pl/piejar/images/maly541.jpg Jak ktoś nie chce tracić ciepła to może też zrezygnować z okien na rzecz np ściany docieplonej 20 cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U mnie będzie balkon mały i w miarę ozdobny (zaokrąglony). http://republika.pl/piejar/images/maly541.jpg Jak ktoś nie chce tracić ciepła to może też zrezygnować z okien na rzecz np ściany docieplonej 20 cm styropianu Przy takim dachu to można zrobić balkon wiszący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.05.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja w bloku w ktorym mieszkam nie mam w ogóle balkonów - udręka, za to w domu który buduję będą 2 i już się cieszę, że będę miała gdzie pranie latem wywiesić a nie kisić w pokoju i itp. pozd..G Z tym bym się tak nie spieszył... Wiesz, mamy teraz jedno pomieszczenie przeznaczone wyłącznie na suszenie ciuchów... "pół metra od pralki"...i muszę ci powiedzieć, że nawet w ostatnie ciepłe dni...i pewnie w lato też tak będzie nie wiem czy wogóle będziemy wynosić ciuchu z kilku powodów: 1. Nie trzeba pilnować przed deszczem 2. Mamy niską wilgotność w domu, pranie wysycha dość szybko 3. Pranie wysuszone w domu jest świeższe od tego "wypieczonego" na słońcu. 4. Po prostu szybciej i wygodniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.05.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja mam teraz chałupę, która jest jednym wielkim mostem, nie mostkiem. Jutro czerwiec, a ja muszę przepalać pod kotłem. Chcę w nowej tego uniknąć. Ja też mieszkam teraz w takim domu. W zimie, przy temp. zewn. -20, jak wieczorem napalę w piecu, to w domu jest +24 st, a rano spada do +17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.05.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Trochę robi się out of topic....ale faktycznie, mnie też korciło podaplić...ale...wstrzmuje się ostatkami sił , teraz jest chuśtawka pomiędzy 19 a 20 stopni, przy utrzymującym się zachmurzeniu, wietrze i dość niskiej temperaturze kilka dni wystarczy, żeby wychłodzić...Myślałem, że zima już nie wróci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 31.05.2006 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Myślałem, że zima już nie wróci... Nie bój żaby Senser. Zima na pewno wróci gdzieś pod koniec roku . A wtedy nasze mostki cieplne zaczną przewodzić i zamarzniemy na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 31.05.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 A jesli chce posiedziec na zewnatrz, a nie chce mi sie schodzic na parter i do ogrodu? to to się już chyba nazywa lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 31.05.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Dziś się i ja złamałem, już sie wściekłem na te 18-19 stopni, z rańca rozpaliłem kominek...ale jaja. A ludzi już porobili bilanse za sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 31.05.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 wybieralismy... wybieralismy... i doszlismy do wniosku po 3 miesiacach takiego wybierania ze jezeli mam wydac 400 tys na dom kotry mi sie nie podoba to lepiej wydac 600tys na dom w kotrym mozna sie "zakochac" Wzgledem czego unas beda 3 balkony. I tak od storny wschodniej wypije sobie na nim poranna biala kawke, w poludnie pojde sie poopalaci na balkonie od storny poludniowej, zas pod wieczor pojde na balkon od storny zachodniej zobaczyc piekny zachod slonica na tle rezerwatu cisów. pozdr.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.05.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 wybieralismy... wybieralismy... i doszlismy do wniosku po 3 miesiacach takiego wybierania ze jezeli mam wydac 400 tys na dom kotry mi sie nie podoba to lepiej wydac 600tys na dom w kotrym mozna sie "zakochac" Wzgledem czego unas beda 3 balkony. I tak od storny wschodniej wypije sobie na nim poranna biala kawke, w poludnie pojde sie poopalaci na balkonie od storny poludniowej, zas pod wieczor pojde na balkon od storny zachodniej zobaczyc piekny zachod slonica na tle rezerwatu cisów. pozdr.K A za kolejne 100 tys. w ogródku zrobisz sobie lądowisko dla helikoptera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawa 01.06.2006 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 wybieralismy... wybieralismy... i doszlismy do wniosku po 3 miesiacach takiego wybierania ze jezeli mam wydac 400 tys na dom kotry mi sie nie podoba to lepiej wydac 600tys na dom w kotrym mozna sie "zakochac" Wzgledem czego unas beda 3 balkony. I tak od storny wschodniej wypije sobie na nim poranna biala kawke, w poludnie pojde sie poopalaci na balkonie od storny poludniowej, zas pod wieczor pojde na balkon od storny zachodniej zobaczyc piekny zachod slonica na tle rezerwatu cisów. pozdr.K Masz kuchnię na piętrze czy biegasz z kawą po całym domu? Teraz mam w bloku 2 balkony i są dla mnie bardziej utrapieniem niż radością pomimo że są duże i ładne. U mnie w domku ma być jeden balkon na który ze względów estetycznych (ładniejsza fasada od południa) namówił mnie mąż i architekt. Teraz staram się widzieć jasne strony takiego wyboru. I na pewno jakieś znajdę jak już się wprowadzę. A jak nie, to sobie wymyślę i tej wersji będą się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 01.06.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A ja nie mam balkonu - mam taras wychodzący lub jak kto woli wchodzący do przyszłego ogrodu. Fakt w bloku balkon był nieodzowny, ale teraz pranko bedzie się suszyło na dworze. A kawka będzie na parterze na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 01.06.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Funia, każdy oczywiście robi jak chce. Ale ja wolę zrobić balkon niż potem żałować, że go nie mam. Wyjście na taras mam z salonu, a wyjścia na balkon z dwóch sypialni na górze. Mimo wszystko fajnie jest w lecie po przebudzeniu zaczerpnąć świeżego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 01.06.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ja w moim dou mam dwa balkony. I jak będę budował drugi dom też zrobię balkon. Balkony ładnie wkomponowane w bryłę domu dodają mu uroku. Jest też praktyczny i widok z niego jest ładniejszy niż z dołu.Przeciw balkonom są CI którzy ich nie zrobili a teraz im żal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelm 01.06.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Balkon balkonowi nierówny.Sąsiedzi naprzeciwko bez wyjątku wszyscy mają balkony - jamnikiszerokości takiej, że mieści im się najwyżej suszarka na bieliznę.Wyjść, oprzeć się o balustradę, pogapić, papieros i do domu. Balkon na którym da się postawić stolik do kawy, parę krzeseł, a jeszczejakieś donice na pnącza - to zdeczka coś innego. Na wakacjach podglądałem Włochów odprawiających na balkonachrytuały wieczornych posiedzeń - kolacja, wino, rozmowy - niesamowite!To nie zawsze da się zrobić na trawniku - czasem większy chłód, więcej komarów i t. p.i nie ma tego nastroju "balkonowego" - podpatrzonego o czym j.w. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts