Ewunia 20.10.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Balkony to przyzwyczajenie raczej z bloków. Nawet jeśli, to i co z tego? W moim obecnym blokowym mieszkaniu nie wszystko jest złe, a balkon akurat to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 20.10.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Faceci mówią że balkon to tylko wymysł.Moja pani serca przekonała mnie. O sorry, ja z pełną odpowiedzialnością stwierdzam że jestem facetem - i decyzję o wykonywaniu balkonów podjąłem samodzielnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadia 22.10.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Dla mnie dom bez balkonu to ……STODOŁA !!! . Hmm, to z tego wniosek, że będę mieszkać w stodole Zresztą nie pierwszy raz to słyszę, bo nie dość że balkonu nie ma, to jeszcze prostokątny dom z dwuspadowym dachem... W oryginalnym projekcie był mały balkon, ale zdecydowaliśmy się zamienić go na portfenetry mimo zdecydowanego sprzeciwu teściów (mieszkają w bloku i balkon tam to rzeczywiście fajna rzecz). Uznaliśmy, że dla nas i prościej, i cieplej, i taniej będzie bez balkonu, a przeceż będziemy mieć cały ogród do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 22.10.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 balkony to jest to w domu mam zrobione 4 pelargonie beda mialy swoje zasluzone miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek72 23.10.2003 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Ja jestem na etapie fundamentów i też będę mieszkał w... stodole. W projekcie domu był balkon nad wykuszem w salonie. Dostępny z dwóch pokoi, które chcemy przeznaczyć dla dzieci. Po głębikiej analizie zdecydowaliśmy się jednak wydłużyć całą szerokość domu na długość wykusza. Dzięki temu będę miał większy salon, większe pokoje na piętrze i pewność, że żadne z dzieciaków nie wypadnie przez balustradę. Budować balkon, tylko po to żeby wietrzyć pościel ??? Do oglądania gwiazd i wdychania świerzego powietrza najlepszy jest ogród, a jeśli ktoś siedzi na balkonie, bo boi się nocą siedzieć we własnym ogrodzie - to mają propozycją jest ... pies Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 23.10.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 jeśli ktoś siedzi na balkonie, bo boi się nocą siedzieć we własnym ogrodzie - to mają propozycją jest ... pies. Nie bądź taki hej do przodu, bo WŁASNY, wcale nie znaczy BEZPIECZNY. Różnie z tym bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 24.10.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Uwielbiam podziwiać późne nocne niebo, kiedy wszyscy już śpią, i na pewno nie będę wtedy siedziała sama w ogrodzie brrr ... Zgadzam się z Ewunią, a poza tym balkony dodają uroku domkowi, może nie wszystkie, ale w większości tak i zależy to tylko od inwencji twórczej właścicieli. Zaraz powiecie, że są to za drogie "ozdoby", ale czy z braku funduszy musimy rezygnować ze wszystkiego co ładne i ciekawe. Sama w projekcie miałam trzy balkony i uznałam, że to przesada. Zostawiłam dwa (mała oszczędność, ale zawsze) od ogrodu, żeby podziwiać roślinki i od frontu, żeby go urozmaicić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.10.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Widać, że jesteś urodzonym blokowiczem i realia domku są ci zupełnie obce. Mogę założyć się o całkiem dużą kasę, że nie będziecie zbyt często biegać z betami do ogrodu, a zimą, już napewno nie. I w którymś momencie któreś z was westchnie: przydałby się balkon O nie!!! Nie zgodzę sie z Tobą. To że teraz mieszkam w bloku wcale nie znaczy, że uwielbiam balkony (chociaż mam dość spory). Wcześniej, przez dwa lata mieszkałem wraz z teściami na piętrze i miałem własny balkon ale i tak wciąż wychodziliśmy na taras połączony z ogrodem. Jak już wspomniałem wcześniej będę miał dość spory ogród a wiadomo ogród to jest serce wszystkiego: popołudniowa kawa po pracy, rozkoszowanie się muzyką świerszczy i trelami ptaszków, obserwowanie rozwijających się roślinek i drzew, a i grilowanie . Teraz ja mogę się założyć, że osoby posiadające balkon i tak i tak częściej nie będą "wietrzyły betów" ode mnie. Więc żaden to argument, a tym bardziej nie westchnę: przydałby się balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.10.2003 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 W moich postach nie jestem fanatycznym przeciwnikiem balkonów i też się zgadzam z opinią: balkony dodają uroku domkowi, może nie wszystkie, ale w większości tak i zależy to tylko od inwencji twórczej właścicieli. Ale właśnie. Wszystko zależy od własnych upodobań i ... projektu. Pozdrawiam wszystkich "balkonowców" i "niebalkonowców" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 24.10.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 a gdzie w czasie deszczu najlepiej czyta się książkę jak nie na zadaszonym balkonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 25.10.2003 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 W czasie takiej pogody to czyta się książkę w fotelu bujanym przed kominkiem w którym polana się palą . Ja tak będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 26.10.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Poza tym czy nie wydaje Wam się,że wystawianie pościeli (to jeszcze jako tako) ale prania nie jest ozdobą,a wręcz przeciwnie? Zgadzam się z Tobą Opal. W domu od tego jest pomieszczenie gospodarcze, a jeżeli ktoś lubi wietrzyć pranie, to chyba lepiej wygospodarować Kawałek ogródka za domem. Moja teściowa wykorzystuje do tego nieużytkowy strych. A balkon oczywiście będzie, choćby dlatego, że mam męża palacza. W domu palić nie pozwalam (chyba, że w piwnicy). Walczę z jego nałogiem, ale bez przesady. On w końcu też w nim mieszka. Sypialnie są na poddaszu i niekoniecznie zawsze będzie mu się chciało schodzić na dół na taras, do ogrodu, czy piwnicy. A jak rzuci palenie, to widzę inne zalety balkonu, które wymienili moi poprzednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 26.10.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 W maszym projekcie był balkon nad wykuszem, ale z niego zrezygnowalismy bo:1. bardziej nam sie podoba daszek nad wykuszem2. mamy taras3. balkon byłby ze strony nie skierowanej na ogród tylko na sąsiada4. pralnia ma być na dole więc (pomijając względy estetyczne) bez sensu byłoby wnosić pranie na góręTo chyba wszystko. To są oczywiscie moje uwarunkowania.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.10.2003 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Argument "balkon dla palacza" jest chyba najbardziej trafny, choć co zrobić w przypadku gdy wszyscy domownicy nie palą? Pozostają tarasy i fantastyczne ogrody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Szukam, szukam i nic. A widziałem, tutaj na forum. Chodzi mi o system balkonowy "bezmostkowy". Podrzućcie adres, jeżeli łaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrmi 30.05.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 na pewno nic rzeczowego do dyskusji nie wniose, ale ... jak spaczoną trzeba mieć psychike, zeby w ogole do glowy przyszło hasło "mi sie balkony nie podobaja wiec wy tez nie róbcie" ... sorry, ale misjonarzy-zbawicieli, którzy myślą za lud, to my juz mamy u władzy ... chyba wystarczy ich nam ? eh ... co za swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.05.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Szukam, szukam i nic. A widziałem, tutaj na forum. Chodzi mi o system balkonowy "bezmostkowy". Podrzućcie adres, jeżeli łaska Podnoszę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 30.05.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Wyglada to dosc prosto - balkon stoi na slupkach (tu w bloku): http://vip4.home.pl/www/ibp/images/2004_14.jpg ze strony: http://www.ibp.com.pl/ (Galeria) I jeszcze cos: http://www.budujemydom.pl/images/artykuly/524d.gif ze strony: http://www.budujemydom.pl/artykuly/217_termoizolacja_budynku/2/ A tu, co mozna zrobic, kiedy jest za pozno http://skrzypczak.pl/broszura_dom_energo.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 30.05.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 30.05.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 To nawet nie musi stać na słupach. Ja też zrobie drewniany (doklejany do muru) na zastrzałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts