baileys 16.11.2008 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 @kamyk68 - 3mam za slowo, ze bedziesz kciuki 3mal nie ma wyjscia - musi sie udac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 16.11.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 masz jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniace 17.11.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 niestety dziennika nie prowadzę;( teraz gdy napisałeś o co w tym wszystkim chodzi, to masz rację -- remontuj. U mnie sytuacja była zupełnie inna. Kupiliśmy podpiwniczony dom z parterem. Postawiony w latach 80-tych. Postanowiliśmy dobudować poddasze użytkowe. To udało się, ale przeżyć budowlanych miałam co nie miara z szanownymi budowniczymi. Nikt oprócz dekarza nie wykonał swojej pracy dobrze, co wyszło niestety dopiero przy wykończeniówce;( No, a parter był postawiony przez takiego fachurę, że wszystko się sypało. Elektryka cała do wymiany, bo w kablach aż iskrzyło, centralnego ogrzewania nie było, także całość nowa. Tynki i ściany tak okropne, że wzystko skute. No a te ściany, to zaczęły się przewracać przy skuwaniu tynków i to była niespodzianka. Dużo dodatkowej nieprzewidzianej pracy no i kosztów. Gdy kupowaliśmy ten dom, to nie myślałam, że będzie z nim tyle przebojów. Kiedyś znajomy powiedział mi, że pierwszy dom budujesz dla wroga drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie. To mój pierwszy dom, ale czy ostatni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.11.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Kupiliśmy dom z lat 30 , po "kapitalnym" remoncie, który to okazał się ruiną przykrytą ociepleniem od zewnątrz i k-g od wewnatrz. Od kilku miesięcy borykamy się z odbudowa tego co się samo zawaliło i tego co musiało zostać zwalone. Wiec zamiast liftingu, mamy budowę. Koszty - na dzień dzisiejszy ok 60.000 zł , konieczne jeszcze ok 200 000 dom 160 kilka m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 18.11.2008 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 u mnie sytuacja na szczescie wyglada nieco lepiej, dom z konca lat 80-tych, w calosci z cegly, ocieplenie z welny pomiedzy warstwami muru. przed decyzja o remoncie zrobilismy eksperyze budowlana , wg ktorej m.in.: fundamenty sa dobrze zaizolowane, niepopekane, brak wilgoci w domu, wiezba w dobrym stanie, do wymiany pokrycie dachu. glowny problem tego domu to jego wielkosc (jest za duzy) ale tu niewiele poradze i fatalne moim zdaniem rozplanowanie pomieszczen- typowo blokowe stad koniecznosc zlikwidowania dwoch scian zeby powstal duzy salon polaczony z jadalnia i kuchnia czyli tzw open plan. na gorze tylko "przesuniecie" jednej sciany w celu bardziej efektywnego wykorzystania przestrzeni m.in. na garderobe. na razie gotowy jest projekt architektoniczny (bez proj. wnetrz) i domek prezentuje sie calkiem niezle choc tylko na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.11.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Koniecznie wrzuć tu "ten papier" z projektu mozna naprawde sporo zrozumieć - ja juz potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts