cienki66 04.11.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witajcie, Nie wiem czy piszę w dobrym dziale ale problem kojarzy mi się z prawem. A więc do sedna: Teściowa zapragneła dokonać drobnego remontu w spółdzielczym własnościowym mieszkaniu w bloku - wymiana baterii, malowanie itp. Kupiła baterie i ja miałem je wymienic. Co nie stanowi dla mnie wielkiego problemu (chyba ). Ale okazało się że nie jestem w stanie zakręcić zaworów od pionów z wodą - zimny prawie się zakręcił ale zawór od ciepłej wody ni wu - (zawory te są przed licznikami wody i maja chyba ze 30 lat) - no nic mówię dzwoń do spółdzielni niech wymienią zawory (w zasadzie powinny przecież być sprawne w razie jakiejś awarii coby odciąć wodę). No i zadzwoniła i wszystko niby cacy - ma przyjść fachman No i dzisiaj przyszedł zobaczył zawory i stwierdził, że ciężko będzie wymienić (zawory za ścianką z płyty KG, ale jest otwór - zresztą mówiłem tesciowej nich wywali jedną płytkę jszecze jak nie da rady) i tak wogóle to nie należy do gesti spółdzielni To po jaką cholerę wogóle przychodził I teraz pytanie - kto odpowiada za ten odcinek instalacji tj. pion i zawór do licznika wody. Według mnie leży to w gestii spółdzielni, natomiast część za wodomierzem jest w gestii właściciela mieszkania. Jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat to proszę o odpowiedź. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts