Andy_ap 04.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam ....mam pytanie czy ktoś buduje albo zamierza budować według projektu z Muratora M56a (Jabłoniowe wzgórze) ....Chciałbym się wymienić uwagami i ewentualnie zobaczyć wybudowany lub budowany domek Andrzej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arletta23 16.12.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 witamja będę budowała Jabłoniowe wzgórze zaczynam wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 13.01.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 witam ja będę budowała Jabłoniowe wzgórze zaczynam wiosną juz nie moge sie doczekac az zaczniesz budowac jablonke ja dzisiaj zamowilem projekt ale dopiero jestem na etapie zalatwiania wszystkich papierow a to napewno "troche" potrwa, chcialbym do konca roku wbic chociaz lopate... arletto licze na Twoj obszerny dziennik i duuuzo zdjec pozdrawiam i powodzenia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1978 26.06.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witajcie ponownie,Czy ktoś może wysłać zdjęcia z budowy Jabłoniowego Wzgórza?Na jesieńruszam z fundamentami, na razie jeszcze jestem na etapie formalności. Czy wprowadziliście jakieś zmiany? Zastanawiam się na zamianę okien z półokrągłych w garażu i pomieszczeniu gospodarczym. W garażu chcę wstawić luksfery, a w pomieszczeniu gospodarczym będzie kotłownia z pomapa ciepłą (bezobsługowa) i zastanawiam się nad usunięciem całkiem okna. Co o tym sądzicie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobbieG 18.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Cicho głucho, każdy zajęty na budowie, pochwalcie się swoim jabłoniowym wzgórzem Czy ktoś mógłby udostępnić zdjęcie pokoi na piętrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar.ap 17.01.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam wszystkim mających lub przymierzających się do jabłonki. Może ozywimy w końcu to forum. Ja pierwszy etap mam za sobą - po dlugich poszukiwaniach znalazłem śliczną działkę i postanowiłem że na ślicznej działce postawię śliczny dom czyli jabłoniowe wzgórze. Liczę na wasze uwagi, spostrzeżenia i rady Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 15.02.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam, widze ze poki co to jabloniowe wzgorze nie cieszy sie zbytnia popularnoscia, a szkoda! czy ktos moze juz ten dom postawil? ja mam narazie fundamenty i w kwietniu ruszam z reszta i wtedy bedzie sie dzialo! pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tym projektem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA I TOMEK PIETRZ 13.05.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 WITAM WAS WSZYSTKICH SERDECZNIE. NIE MIAŁAM W OGÓLE CZASU, BO... BUDUJEMY JABŁONKĘ. JESTEŚMY JUŻ NA ETAPIE TYNKÓW WEWNĘTRZNYCH. TROSZKĘ ZMIAN WPROWADZILIŚMY (DODATKOWE OKNO TARASOWE, BRAK TYLNEGO BALKONU, DWA POKOJE NA GÓRZE POŁĄCZONE W JEDEN Z POWIĘKSZONYMI GARDEROBAMI I ŁAZIENKĄ ). TO NA RAZIE TYLE , BO DZIECI WOŁAJĄ. WKRÓTCE ZAMIESZCZĘ ZDJĘCIA. W RAZIE PYTAŃ MAIL: [email protected]. POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE I DO "USŁYSZENIA"!! KASIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 15.05.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam, w końcu udało się znajeźć kogoś kto buduje jabłonkę a nie tylko planuje/boi się wybudować Z niecierpliwością czekam na twoje zdjęcia - w szczególności interesuje mnie dach i te połączone pokoje na piętrze bo u mnie też chyba tak będzie. Ja zmieniłem niestety okna na proste na dole bo mnie postraszyli "oknowcy" odnośnie trwałości okien łukowych w pcv a takie będe miał. Skróciłem również balkony o ok metr bo jak zobaczyłem na budowie jakie mają być duże to stwierdziłem że ja i tak nie będę ich używał aż tak bardzo. Podniosłem też ściankę kolankową o 1 bloczek - ustalone z dachowcami, że wyciągną troche dach i nie będzie tego widać - zobaczymy. No i strop nie jest teriva tylko żelbetowy, a ścianki zamiast bk są z silikatów pozdrawiam wszystkie jabłonki! tcsmile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1978 08.06.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 witajcie, ja już mam fundamenty, na razie zmiane jaka wprowadzilismy tojest mini piwniczka, moze uda mi sie zdjecie wgrac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1978 08.06.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 juz jest fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA I TOMEK PIETRZ 22.06.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE, A SZCZEGÓLNIE PANIĄ Z POMORZA Z KTÓRĄ ROZMAWIAŁAM, OBIECAŁAM ODDZWONIĆ, ALE OCZYWIŚCIE ZAGINĄŁ MI TELEFON W GĄSZCZU ODEBRANYCH POŁĄCZEŃ. JESZCZE RAZ POPROSZĘ O TELEFON, TO WYŚLĘ ZDJĘCIA RÓWNIEŻ NA PRYWATNEGO MAILA.BĘDZIE TROSZKĘ WIĘCEJ ZDJĘĆ, ALE Z POCZĄTKIEM LIPCA, BO MAM URLOP.POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE KASIAMÓJ NOWY MAIL: [email protected] KURCZĘ CHYBA NIE UMIEM ZAŁĄCZYĆ ZDJĘCIA, ALE PRÓBUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA I TOMEK PIETRZ 22.06.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Udało się jak zmieniłam format, mam nadzeję, że będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA I TOMEK PIETRZ 22.06.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 http://forum.muratordom.pl/images/editor/attach.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Janecki 25.08.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam. Ja także buduję Jabłoniowe Wzgórze. Jestem na etapie dachu, mam pytanie do tych którzy juz ten etap zakończyli, czy na wolim oku przed zabudowaniem strony czołowej podczas opadów po łatach ściekała woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly1978 06.09.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 witam, czy mozesz sprecyzowac wypowiedz, albo zalaczyc fotke:) nie bardzo wiem o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Janecki 12.09.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Gdy pada woda leci z góry po łacie zaznaczone w kółku na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 19.09.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Gdy pada woda leci z góry po łacie zaznaczone w kółku na fotce Witam, ja robię właśnie dach, byłem dzisiaj na budowie i tak sobie myślę (może się myle) że woda nie powinna lecieć ci po łatach, przecież masz już położoną dachówkę. Jak będę się widział z moimi dachowcami to się wydowiem czy to jest normalne. U mnie jest trochę inaczej zrobione konstrukcyjnie więc ciężko mi sobie to wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Janecki 26.09.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 WitamOglądałem na blogu Twoją konstrukcje, masz o tyle lepiej ze wole oko zaczyna się prawie przy kalenicy, dzięki temu masz większy kąt pochylenia, i masz je bardziej rozciągnięte. Dlaczego zrezygnowałeś z okien po łuku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tcsmile 26.09.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam, rozmawiałem ostatnio z moimi dachowcami i mówili mi, że jak leci woda po łatach to musi być coś nie tak, ale nie widząc całej konstrukcji to można sobie tylko gdybać. Co do mojego wolego oka to temat rzeka, pisałem o tym kiedyś na blogu krążyna jest niższa, i węższa dzięki czemu ma lepsze proporcje i delikatniejsze przejście z pochylenia całej połaci na same wole oko. Okna łukowe bardzo mi się podobają, jednak my chcieliśmy pcv ale po rozmowach ze szczerymi specem od okien zdecydowaliśmy się na proste (kwestia wytrzymałości łuków w ciemnym kolorze przy silnym nasłonecznieniu) oraz możliwośći i walory estetyczne przy montażu rolet zewnętrznych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts