Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M56a JABŁONIOWE WZGÓRZE wariant 1

Recommended Posts

Witam

Mam do pana pytanie czy byłaby możliwość obejrzenia pana domku?

Jestem z oleśnicy i planuję budowę jabłonki na wiosnę a chciałabym ją obejżeć w realu proszę o kontakt na e-mail

[email protected]

lub

606322533 Patryk

pozdrawiam

Asia Jarząb

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie,

jestem z Kraszewic (30 km od Kalisza) i mamy wylane fundamenty pod budowę domu. Planujemy dokonanie zmian w projekcie.

Chciałabym prosić o przesłanie na mój e-mial: [email protected] zdjęcia Waszego domu.

Pozdrawiam,

Karina Pacyna

Mój telefon: 695-795-905

Witam serdecznie,

jestem z Kraszewic mam wylane fundamenty pod budowę domu. Planujemy dokonanie zmian w projekcie. Też chcemy m.in. połączyć 2 pokoje na piętrze. Zastanawiamy się też czy bawole oko robić tylko od frontu a z tyłu dać dachowe okna? Gdybym miała jakieś zdjęcia dla porównania byłoby łatwiej.

Cmój e-mial: [email protected]

Pozdrawiam,

Karina Pacyna

Witam serdecznie,

jestem z Kraszewic (30 km od Kalisza) i mamy wylane fundamenty pod budowę domu. Planujemy dokonanie zmian w projekcie.

Chciałabym prosić o przesłanie na mój e-mial: [email protected] zdjęcia Waszego domu.

Chodzi mi o elewację, bo już widzę jakieś zmiany.

Czy byłaby możliwość przyjechania do Państwa i zobaczenia domu w realu? To zawsze inaczej. A jeśli nie to proszę o te fotki.

Pozdrawiam,

Karina Pacyna

Witam, czy to do mnie te pytania? bo ja mam jeszcze duużo do zrobienia, żeby można było oglądać. W razie czego to tak czy inaczej zapraszam, a jeżeli chodzi o zdjęcia to mam ich troche na moim fotoblogu, więc można sobie conieco podejrzeć. Dobrze, że jest coraz więcej osób zainteresowanych tym projektem.

pozdrawiam

tcsmile

• 2 months później...
  • 2 weeks później...

Długo mnie nie było, u mnie nadal Jabłonka w planach. W między czasie dużo się zmieniło w życiu :) I tu kolego muszę ci napisać gratulacje, gratulacje, mam nadzieję że śpisz dłużej niż ja, nasz syn Hubuś (Hubert) urodził się 14 stycznia :D.

A co do budowy, to mam działkę hurra :D. dobre tyle. Budowa może w 2012. Najbardziej obawiam się pomieszczeń na górze. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia wykończonego pięterka. Szkoda, że to druga strona Polski bo chętnie bym zobaczył na żywo.

• 2 weeks później...

Witam, dziękuję i również gratuluję! nasz maluszek ma już 3 miesiące i rośnie jak na drożdżach, i co więcej już nawet zdarza mu się przesypiać całe noce :D ale żeby nie robić OT to napiszę, że po małych przygodach ze zbiornikiem udało mi się go w końcu zamówić i zamontować - a wcale nie było łatwo bo woda na 1,30m i zamulające się piaski w podłożu. Ale już jest, teraz czekam na przyłącze wodociągowe które ma być w przyszłym tygodniu (a miało być wczoraj/dziś). Już się przyzwyczaiłem do takich poślizgów...

pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam, ja muszę przyznać, że ostatnio rówież się opuszczam we wpisach... mało czasu jakoś na wszystko jest, może gdyby doba miała kilka godzin więcej... ;)

a tak na temat to jestem na etapie kończenia poddasza, ocieplenie już jest, teraz kręcą się regipsy, i góra zaczyna powoli wyglądać, jak będę miał już chociaż zaszpachlowane to wrzucę zdjęcia bo wiem, że pokoje na górze budzą w tym projekcie największe zainteresowanie (czy też jak ktoś woli - kontrowersje...) :)

pozdrawiam

Zaglądamy, tylko nic nie piszemy żeby po nocy dziecka nie budzić :)

Hehehe, to tak jak ja. Mam już całą masę zdjęć z budowy, fotoblog stoi w miejscu. Cała baza na komputerze w którym śpi malutki więc po 21 wstępu nie ma... czasami tylko jak jest czas to sobie na lapie coś poprzeglądam, poszukam, ale to nie to samo... ps. nie wiem czy się chwaliłem,ale mam nowy taras... :D ale fotki oczywiście będą kiedyś ;)

pozdrawiam budowniczych...

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Nasza Jabłonka powoli nabiera kształtów...

Witam, pieknie :) widzę, że większych zmian konstrukcyjnych chyba nie było, bo jakoś "niżej" niż u mnie (ja mam ciut ściankę kolankową podniesioną).

Mój dom też podobno nabiera kształtów wewnątrz - buwody po raz pierwszy pilnuje żona bo ja leżę już tydzień w szpitalu "bo się cuś popieprzyło" ale już jest lepiej więć pełny zapału wracam (jak mnie wypuszczą ofkors;) na budowę. U mnie skończone poddasze - bez malowania ale ocieplenie i zabudowy gk są porobione. Podobno wykafelkowana jest kotłownia ale nie widziałem (relacje żony) i teraz zaczyna się robić mała łazienka na górze.

I rzecz najważniejsza - mam wstawione drzwi wejściowe i mogę otwarcie powiedzieć, że jestem z nich dumny (fotki oczywiście kiedyś;)

pozdrawiam zakaźnie, yyyy serdeczenie ;P

Zmian niewiele było. Jak z tyłu widać będzie bez kolumn i balkon minimum, w jadalni drzwi zamiast okna i jedno okno w kuchni dołożyliśmy, od frontu zaś skróciliśmy nieco balkon i w lekko zaokrąglony jest, bo 6 metrów od granicy działki jesteśmy i nieco przyduży był.Ale na cegłę elewacyjną napatrzeć się nie mogę...

20110924409.jpg

Zmian niewiele było. Jak z tyłu widać będzie bez kolumn i balkon minimum, w jadalni drzwi zamiast okna i jedno okno w kuchni dołożyliśmy, od frontu zaś skróciliśmy nieco balkon i w lekko zaokrąglony jest, bo 6 metrów od granicy działki jesteśmy i nieco przyduży był.Ale na cegłę elewacyjną napatrzeć się nie mogę...

No elewacja naprawde jest super, ale to już mówiłem ;) u mnie również zmniejszone balkony mniej więcej o połowę bo te w projekcie to chyba jakaś pomyłka, jak dla mnie balkon o powierzchni 16m2 to troche dużo... ja również mam linię obowiazującą na 6m i już wiem, że będą się wiązały z tym pewne problemy, m. in. nie będę mógł mieć bramy na posesję otwieranej ponieważ samochód na podjeździe się nie zmieści (lub inaczej nie zamknie się brama jak będzie stał samochód) ale to już przełknąłem, i nie jest to na temat więc więcej nie nudzę.

ps. wyszedłem wczoraj ze szpitala i już odpoczywam w domku :D

ps2. kawluk czekam na więcej zdjęć z budowy...

pozdrawiam