Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M56a JABŁONIOWE WZGÓRZE wariant 1

Recommended Posts

Witam,

olaboga tcsmile, to ci sie trafiło chorować w najmniej odpowiednim momencie.

Dużo zdrowia przede wszystkim życzymy.

U nas decyzja zapadła. Jablonka w wersji mniejszej. Również chcemy podnieść ściankę kolankową, z balkonami jeszcze nie do końca wiemy co zrobić. Rzeczywiście, trochę za duże.

Garaż, będzie zamieniony na pokój. Garaż będzie oddzielnie.

Co do wyglądu zewnętrznego - ceramiczna dachówka oraz na początek, będzie skromnie, na biało....

Z NIECIERPLIWOŚCIĄ czekamy na zdjęcia, może w końcu zobaczymy jak to wygląda z pokojami na poddaszu.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, dziś miałem chwilkę czasu i wrzuciłem na bloga kilka fotek z budowy, na których jest już zabudowa poddasza. Wprawdzie nie malowane, jednak już coś widać, więc chętnych zapraszam ;] a u mnie robi się w tej chwili łazienka na dole, na górze mała już prawie skończona i kończy się ociepienie. Fotki oczywiście kiedyś ;]

pozdrawiam

No piękne te fotki piękne, cieszę się , że już macie bliżej niż dalej do przeprowadzki.

Ja utknąłem na etapie badań geologicznych, ktore nie są zbyt optymistyczne.

Działka jest piękna, 60arów, staw z wyspą, bobry :), i wogóle uroczo, ale wymagana jest wymiana gruntu, 1,5, ze względu na wysoki stan wody i nie najlepszą plastyczność gruntu. Czekam na kalkulacje :-(((((.

Zdrówka i powodzenia w wykończeniówce. Czekamy na kolejne zdjęcia. Kurcze na tych wszystko wygląda na takie malutkie, szczególnie łazienki

Witam, wcale nie tak blisko jak by się mogło wydawać... ;-/ temat badań geologicznych i warunków gruntowo-wodnych to temat rzeeka i nie wszyscy zdają sobie sprawę z problemów z tym związanych. Wiadomo, wszystko jest do zrobienia tylko kwestia $$ i czy te bobry są tego warte ;)

Ja ocieplenie mam już skończone i łazienki też pewnie lada dzień się skończą, lecz niestety z powodów "różnych" muszę na chwilę wsztrzymać budowę i poczekać do wiosny i wtedy mam nadzieję ruszyć już ostatecznie ale czas pokaże bo w życiu to można być pewnym tylko dwóch rzeczy ;)

Co do wielkości pomieszczeń to należy brać pod uwagę to (a przynajmniej ja brałem), że w pokojach nie będzie klasycznych mebli (meblościanek) bo w każdym jest garderoba

powodzenia na zimę wszystkim życzę!!!

• 4 weeks później...

U mnie wjechała fadroma i narobiła rabanu a bobry zwiewały aż im ogony furkotały :) Zdjęliśmy humus (ok 40cm) i mamy margiel. Czyli norma na naszych terenach. Co mnie jednak zaniepokoiło, margiel wyraźnie sprężynowała pod Waryńskim. Postaliśmy podrapaliśmy się w głowę a inżynier cośtam liczy i liczy i ma wyliczyć na przyszły tydzień.

Czy ktoś buduje mniejszą wersję Jabłonki, ta z jednym garażem ?

• 3 weeks później...
  • 2 years później...
Witam, wszyscy się pobudowali i zapomnieli o forum :( A mnie obecnie się ten projekt najbardziej podoba i bardzo bym chciała zobaczyć zdjęcia, głównie poddasza, bo boję się troszkę, ze te pokoje na górze będą małe i nieustawne przez skosy i jeszcze garderoba wydaje się być zupełnie nie do zagospodarowania, no nie mam wyobraźni jak tam można coś zmieścić? Jest tak jak myślę, czy może nie? Buduję ten domek może ktoś na Śląsku? Najlepiej to jednak zobaczyć na żywo. Bardzo proszę wrzućcie jakieś fotki i odezwijcie się:)

• 11 months później...
Mieliśmy te same wątpliwości przed budową. Dzięki uprzejmości ludzi zapoznanych z forum pojechaliśmy 300km, obejrzeliśmy i rzeczywiście nie było tak źle z tymi skosami! Więc od 3 lat mieszkamy...To co mogę na wstępie polecić to podłogówka również na górze, znacznie ułatwiło możliwość aranżacji, gdy brak kaloryferów. Napisz na prv to podeśle parę fotek. [email protected]