lgajos 16.11.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Standartowo jak ja robiłem remont,paczka glazury to około 1.5m +cena,parę paczek ma jakieś znaczenie,no chyba że Trociu jesteś milionerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyot 17.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Odpowiem z innej perspektywy... Czasami zdarza się nam podczas jakichś tam prac około remontowych natknąć na wymianę wanny lub brodzika. Problem jest wówczas,kiedy lokator/inwestor nie zabezpieczył się z ilością materiału (terakoty). A w sklepie już nie ma... Wówczas jest żal,że nie kupiło się tego metra,dwa więcej... Pod białym montażem musi być izolacja.Stopki z latami mogą,choć nie muszą - odkształcić czy naruszyć izolację.Kafle temu zapobiegną. Kiedyś klient narzekał,że pod kabiną ciurknie mu powolutku woda,nieznacznie,niezauważalnie ale jednak Mieszkanie z kondygnacją a natrysk na górze. Obudowa wykonana z płyt G/K obłożona została mozaiką,wysokość obudowy około 20cm. Przyglądam się,myślę ; silikon gdzieś nie spełnia zadania...,ale nie,kabina z wyższej półki,świetnie stoi na akrylu... Problem w tym,że nie było rewizji.Musiałem przecież zajrzeć w czeluścia... Mozolnie wyskrobałem fugę,wbijam powoli brzeszczot aby wyciąć otwór w G/K a tu nagle...,woda ciurknęła Dość powiedzieć,że spod niewielkiego brodzika wylałem blisko 50l wody ! Okazało się,że źle był dokręcony syfon,woda stała tam od wielu miesięcy nie czyniąc żadnej szkody ścianom i stropowi dzięki izolacji,i terakocie. Róbcie izolację,kładźcie ceramikę/gres,i rozetki. Te ostatnie można zastępować innymi elementami współgrającymi z pomieszczeniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.11.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 zalezy jak montujesz potem wanne. ja zawsze dojezdzam kaflami do wanny, wtedy mam szczelne polaczenie i malo silikonu. Ale niektorzy montuja na gotowe kafle. wtedy nie masz problemu zeby wymienic kiedys wanne, tylko silikon ci plesnieje szybko bo jest go duzo. Nie wierz w to ze jak dasz kafle to masz spokoj. woda nie slepa i dziure znajdzie. jak ci bedzie sie lalo to i tak bedziesz pruc. Ja robilem sam wiec bylem na tyle pewny ze nie dalem ani kafli ani zadnej rewizji, a strop mam tak dziurawy, ze jak bedzie sie lalo to i tak mnie szybko sasiad powiadomi pozdro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts