zbigmor 26.01.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Killer_su napisał Co Ty bredzisz? Masz jakąś dziwną manie pisanie dziwnych tekstów jak "bredzisz" "rozdwojenie jaźni" Gdzie niby POLECAŁEM takie rozwiązanie? Mylisz polecanie z rozważaniem zalet i wad rozwiązania. a w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/a-moze-syropian-na-ocieplenie-dachu,t149008.htm ja twoje posty odebrałem jako polecanie takiego rozwiązania a nie jako rozważanie zalet i wad takiego rozwiązania. Poza tym i tak gdybym miał dzisiaj izolować dach to spokojnie wsadziłbym w niego styropian. I powodzenia życzę, tylko za parę lat napisz swoje spostrzeżenia z takiego rozwiązania. Pozdrawiam Za parę lat to pewnie już ktoś inny będzie pisał post zatytuowany "Pomocy, kupiłem dom zamarzam na poddaszu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 26.01.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 zbigmor napisał Za parę lat to pewnie już ktoś inny będzie pisał post zatytuowany "Pomocy, kupiłem dom zamarzam na poddaszu". Ja uważam że te słowa spasują do tego styropianowego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 27.01.2009 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 zbigmor napisał Za parę lat to pewnie już ktoś inny będzie pisał post zatytuowany "Pomocy, kupiłem dom zamarzam na poddaszu". Ja uważam że te słowa spasują do tego styropianowego rozwiązania Jakoś ludzie, którzy mają styro na dachu nie narzekają Za to co jakiś czas pojawiają się lamenty "dałem 20 cm wełny w dach i zimno!!!" No ale zobaczymy - jeszcze decyzji nie pojąłem bo jeszcze nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.01.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 zbigmor napisał Za parę lat to pewnie już ktoś inny będzie pisał post zatytuowany "Pomocy, kupiłem dom zamarzam na poddaszu". Ja uważam że te słowa spasują do tego styropianowego rozwiązania Jakoś ludzie, którzy mają styro na dachu nie narzekają Za to co jakiś czas pojawiają się lamenty "dałem 20 cm wełny w dach i zimno!!!" No ale zobaczymy - jeszcze decyzji nie pojąłem bo jeszcze nie muszę A ile lat na dachu mają styropian ci co nie narzekają? Źle zrobić można wszystko. Wełnę też, a tu nie piszemy o błędnym wykonaniu, ale o błędnej technologii wymyślonej przez "specjalistów" od ociepleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 12.02.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 zbigmor napisał Za parę lat to pewnie już ktoś inny będzie pisał post zatytuowany "Pomocy, kupiłem dom zamarzam na poddaszu". Ja uważam że te słowa spasują do tego styropianowego rozwiązania Jakoś ludzie, którzy mają styro na dachu nie narzekają Za to co jakiś czas pojawiają się lamenty "dałem 20 cm wełny w dach i zimno!!!" No ale zobaczymy - jeszcze decyzji nie pojąłem bo jeszcze nie muszę A ile lat na dachu mają styropian ci co nie narzekają? Źle zrobić można wszystko. Wełnę też, a tu nie piszemy o błędnym wykonaniu, ale o błędnej technologii wymyślonej przez "specjalistów" od ociepleń. Pierniczenie 3 po 3. A w ścianie co masz? Wełnę, czy styro, a może po prostu BK bo fajniej? Ludzisksa mają wiele lat styro w ścianach i się nie skarżą A na dachu dlaczego miałoby być inaczej? Bo styro nie lubi byś instalowane pod kątem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 zbigmor napisał Za parę lat to pewnie już ktoś inny będzie pisał post zatytuowany "Pomocy, kupiłem dom zamarzam na poddaszu". Ja uważam że te słowa spasują do tego styropianowego rozwiązania Jakoś ludzie, którzy mają styro na dachu nie narzekają Za to co jakiś czas pojawiają się lamenty "dałem 20 cm wełny w dach i zimno!!!" No ale zobaczymy - jeszcze decyzji nie pojąłem bo jeszcze nie muszę A ile lat na dachu mają styropian ci co nie narzekają? Źle zrobić można wszystko. Wełnę też, a tu nie piszemy o błędnym wykonaniu, ale o błędnej technologii wymyślonej przez "specjalistów" od ociepleń. Pierniczenie 3 po 3. A w ścianie co masz? Wełnę, czy styro, a może po prostu BK bo fajniej? Ludzisksa mają wiele lat styro w ścianach i się nie skarżą A na dachu dlaczego miałoby być inaczej? Bo styro nie lubi byś instalowane pod kątem? Mam na ścianie wełnę Sorry, ale jak nie widzisz różnicy między dachem, a ścianą to co tu pisać? Komin też ci w poziomie wychodzi, czy jednak w dachu? Cegły też mogą stać po skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 12.02.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Mam na ścianie wełnę To teraz rozumiem Twoje zacietrzewienie Sorry, ale jak nie widzisz różnicy między dachem, a ścianą to co tu pisać? Komin też ci w poziomie wychodzi, czy jednak w dachu? Cegły też mogą stać po skosie. A okno w dachu masz? A jeszcze kilkanaście lat temu tacy ludzie jak Ty twierdzili, że się nie da. Elementarnie mylisz pojęcia - nie mówimy o cegłach i kominie tylko o ociepleniu. Mylisz albo z niewiedzy, albo naginasz żeby udowodnić swoją teorię. Wody nie przebiję.... EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.02.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Mam na ścianie wełnę To teraz rozumiem Twoje zacietrzewienie Sorry, ale jak nie widzisz różnicy między dachem, a ścianą to co tu pisać? Komin też ci w poziomie wychodzi, czy jednak w dachu? Cegły też mogą stać po skosie. A okno w dachu masz? A jeszcze kilkanaście lat temu tacy ludzie jak Ty twierdzili, że się nie da. Elementarnie mylisz pojęcia - nie mówimy o cegłach i kominie tylko o ociepleniu. Mylisz albo z niewiedzy, albo naginasz żeby udowodnić swoją teorię. Wody nie przebiję.... EOT Oczywiście, że dlatego, że mam na ścianie wełnę to twierdzę, że w dachu też powinna być. Pierwszorzędna logika. Cegła w kominie ma tyle samo wspólnego z cegłą w murze jak ocieplenie na ścianie z ociepleniem dachu. Znajdź mi gdzie twierdziłem, że okna w dachu nie można wstawić. Zgodnie z twoim tokiem myślenia okno w dachu to to samo co okno w ścianie. Masz zwykłe okno w dachu czy dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 24.02.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Podciagne temat i zadam pytanie ?Który producent, oprócz wspomnianej na wstępie Termoorganiki, produkuje styropian do ocieplenia poddasza ????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 25.02.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Na stronie http://styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=publikacje pod publikacją dachy strome są różne metody ocieplania dachów styropianem http://styropiany.pl/poradnik/poradnik_04_dachy_strome.pdf Może by ktoś to zweryfikował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 25.02.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 I może takie inne naiwne pytanie Jaki jest współczynnik rozszerzalności termicznej styropianu? I weźmy pod uwagę np dt= 80*C (lato +60 pod blaszką zima -20)Kładłem styro na podłodze na szczelnie przy +10*C pokój 3x3mPrzy -10 były niezłe szpary Oczywiście zaraz ktoś napisze, że na murze tak się nie dzieje, ale tam sryro jest stabilizowany przez pozostałe warstwy systemuMoże jak zwykle dramatyzuje ale tak sobie gdybam Temat do przemyślenia, ale zawsze można zrobić inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts