Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

generator pary

magda26

Recommended Posts

witam wszystkich, zastanawiam się nad wymianą starego żelazka na generator pary, co prawda temat trochę z agd, ale skorzystam z okazji i podpytam czy może ktoś z was uzywa takiego sprzętu w swoim domu i czy opłaca sie wydać kilkaset złotych więcej niż na zwykłe zelazko. z góry dziekuję za pomoc.

dlaczego badziew, wygląda porządnie i mówisz że jestes zadowolona więc chyba jest spoko. ja akurat myślałam nad tefalem spodobało mi się z wygladu http://www.nokaut.pl/zelazka/generator-pary-tefal-gv7150e0-express.html, ale w prasowaniu jest rzeczywiście jakaś różnica niż zwykłym żelazkiem? nie wiedziałam że można w pionie niezłe.. :lol:

Na pewno jest trochę fajniejsze od zwykłego. Zawsze coś tam ułatwi życie(prasowanie), ale jakieś cuda nie wyprawia :roll:

zgniecione rzeczy na pewno łatwiej idzie rozprasować..

pion fajna rzecz np do bardzo delikatnych tkanin(jakaś suknia itp) prasowanie samą parą.

ogólnie jestem zadowolona :) kupując drugi raz żelazko też bym wybrała tego typu :wink:

• 4 weeks później...
i jak tam sie generator sprawuje??:) mam nadzieje ze kupilas i jestes zadowolona z wyboru:) my wlasnie poszukujemy w sklepach internetowych takiego tefala bo mamusia (czytaj tesciowa) zazyczyla sobie to cudenko na gwiazdke... kupowalas w sieci czy w jakims normalnym sklepie??

ja mam tefala, kupiłam na allegro, sprzedają jakieś powystawowe z UK, za ułamek ceny. Moje miało lekko pękniętą obudowę, ale działa bez zarzutu, kosztowało z transportem 280 zł.

Jestem bardzo zadowolona, nienawidzę prasować, a to żelazko jest o wiele skuteczniejsze niż zwykłe. Uderzenie pary robi swoje. Fajnie można odświeżyć ubrania wiszące na wieszakach, których się nie prasuje, np. niektóre marynarki.

Wyczytałam gdzieś że żeby ten generator się sprawdzał musi mieć opcję "ciągła para" oraz wyrzut pary minimum 90-100 g/min.