Luc Skywalker 10.11.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 TMK Dziewczeta usilowaly powiedziec Ci , ze kupowanie psa z pseudohodowli , to czarny rynek . W Polsce nie ma na to jeszcze przepisow , ale to nie znaczy , ze jest to moralnie ok .Usilowaly rowniez wyjasnic , ze jak spaceruja po swojej wsi , to widza pieski na lancuchach . I dla miejscowych jest to ok . Czasami pies nie ma lancucha , tylko kojec . Czasami ma i jedno i drugie . I nikt nie slyszal o potrzebie codziennego wybiegania sie pieska . I wiadomo ze pieska zywi sie resztkami , chyba ze kogos stac na Pedigree . I dziewczeta sa w szoku , bo ich pieski lubia Royal Canin . A miejscowy weterynarz podtrzymuje stan wstrzasu , twierdzac , ze miejskie pieski sa cherlawe , a wiejskie to nie . I w ten obraz ty TMK sie wpisujesz . Dlatego nie oburzaj sie . Poczytaj . Zastanow . Byles na Dogomanii .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 no nie mogę! Nie interesuje mnie co "dziewczętom" się wydaje. Ty dalej nie rozumiesz w czym ja widzę problem, nie w podejściu do hodowli takiej czy innej, tylko w sposobie komunikacji "dziewcząt" w tym wątku. Od w miarę normalnych odpowiedzi po złośliwości i wyssane teorie. Do ich grona Ty "Luc Skywalker" dołączyłeś i zgodnym chórem klepiesz te same bzdury. Przeczytaj co napisałeś i sprawdź gdzie ja o czymś takim wspomniałem, "łatki" przypinaj gdzieś indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.11.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Nic na to nie poradzisz , ze ludzie tak odbieraja to co piszesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 nie rozśmieszaj mnie... Na każdym forum/grupie usenetowej jest jakieś TWA i zawsze ciężko się nimi porozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.11.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 a co to jest TWA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.11.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 no wybacz ...do żadnego towarzystwa wzajemnej adoracji nie należę , ale mam swoje poglądy których bronię i do których próbuję przekonać innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 i dobrze Nie o Tobie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.11.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 i dobrze Nie o Tobie było A co bylo o mnie ? Bo nie rozumiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Luc Skywalker - po takim wstępie jaki zrobiłeś, nie chce mi się tłumaczyć. sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.11.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Nie musisz przepraszac . Czytalem co wczesniej napisales . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 i wyciągnąłeś mylne wnioski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.11.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 i wyciągnąłeś mylne wnioski... To mozliwe . Ale skoro codziennie widze pieski (dlaczego to zawsze sa psy podobne do Szarika) , ktore koncza na lancuchu lub w kojcu , to samo mi sie nasuwa pytanie : dlaczego u Ciebie ma byc inaczej ? Skoro zaczynasz tak jak wszyscy , czyli kupie tanio psa , bo te z hodowli to wiadomo .... drogo i w ogole . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Zaczepnie - a dla czego u mnie ma być tak samo? nie wg Twojego szablonu? Nigdy nie pozwalałem wpasować się w żadne ramki i zawsze jak coś robię staram się dowiedzieć jak najwięcej i zrobić to jak najlepiej. Czasy łańcuchów/zamknięć/Pedigree/resztek od wielu lat się skończyły i o tym nic przecież nie napisałem. Będziesz we Wrocławiu, to zapraszam w piątek na giełdę zoologiczną - tam supermarketowych pokarmów nawet nie ma - asortyment jest duży i royal wcale nie jest wyjątkiem.Dom planowaliśmy od iluś tam lat, zakup psa również. Na początku zapytałem gdzie dostać szczeniaka taniej niż za 2tys. Odpowiedź jak w reklamie suzuki - albo dwa tysiące albo nic... Hodowcy sprzedający za tyle nie lace po kosztach, zarabiają na tym. Sądziłem że dostanę namiar (choćby na PW) na sprawdzoną hodowlę z niższymi cenami. Bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya1984 10.11.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Sądziłem że dostanę namiar (choćby na PW) na sprawdzoną hodowlę z niższymi cenami. Bezskutecznie. A nie sądzisz że dowiadywanie się o ceny w danej hodowli w danym momencie to już w Twojej gestii? Podzwoń po hodowlach, popytaj, może znajdziesz psiaka za 1500, a może taniej tzw. peta. Większość osób po prostu próbowała Ci wytłumaczyć, że jeśli ma być rasowy, to niech będzie z papierami i tyle. A że papierowy nie kosztuje 400zł tylko sporo więcej, to już jest osobna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 A nie sądzisz że dowiadywanie się o ceny w danej hodowli w danym momencie to już w Twojej gestii? Podzwoń po hodowlach, popytaj, może znajdziesz psiaka za 1500, a może taniej tzw. peta. a nie sądzisz że idea forum jest właśnie po to, aby udzielać sobie np takich informacji? Dzwonienie po hodowlach jest oczywiste i do tego nie jest potrzebny murator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 11.11.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 http://allegro.pl/item471965016_owczarek_niemiecki_dlugowlosy_z_rod.html http://allegro.pl/item458186128_owczarek_niemiecki_wnuki_zwyciezcow_swiata.html http://allegro.pl/item469958958_owczarek_niemiecki_owczarki_niemieckie.html http://allegro.pl/item474623208_owczarek_niemiecki_szczenieta_z_rodowodem_fci.html I nie byłabym sobą kornelia mnie urzekła http://allegro.pl/item478572464_owczarek_niemiecki_kornelia_pisze_do_czlowieka.html nyślę, że na allegratce też coś znajdziesz. Spotkałam się kilkakrotnie z problemem z biodrami u on-ków z "bardzo dobrym kątowaniem" więc może hodowla gdzie kątowanie nie jest aż tak dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya1984 11.11.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 a nie sądzisz że idea forum jest właśnie po to, aby udzielać sobie np takich informacji? Dzwonienie po hodowlach jest oczywiste i do tego nie jest potrzebny murator. Wiesz, jeśli ktoś ostatnio nie kupował sobie ONka, a wynika z wypowiedzi że nikt z tutaj piszących nie kupował, to po prostu nie posiada takich info i tyle. Jeśli wszystko dla Ciebie takie oczywiste, to do dzieła... Oxa już odwaliła część roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.11.2008 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Wiesz, jeśli ktoś ostatnio nie kupował sobie ONka, a wynika z wypowiedzi że nikt z tutaj piszących nie kupował, to po prostu nie posiada takich info i tyle. Od tego trzeba było zacząć Wrócimy do tematu na wiosnę, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 11.11.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 .... Wrócimy do tematu na wiosnę, pozdrawiam Ale chyba nie bedziesz wymagal od nas , abysmy pisali drugi raz to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.11.2008 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Preferuje dobry angielski humor, taki nie rusza mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts