Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skąd wziąć ONka? Wrocław

TMK

Recommended Posts

TMK

Dziewczeta usilowaly powiedziec Ci , ze kupowanie psa z pseudohodowli , to czarny rynek . W Polsce nie ma na to jeszcze przepisow , ale to nie znaczy , ze jest to moralnie ok .

Usilowaly rowniez wyjasnic , ze jak spaceruja po swojej wsi , to widza pieski na lancuchach . I dla miejscowych jest to ok . Czasami pies nie ma lancucha , tylko kojec . Czasami ma i jedno i drugie . I nikt nie slyszal o potrzebie codziennego wybiegania sie pieska . I wiadomo ze pieska zywi sie resztkami , chyba ze kogos stac na Pedigree . I dziewczeta sa w szoku , bo ich pieski lubia Royal Canin . A miejscowy weterynarz podtrzymuje stan wstrzasu , twierdzac , ze miejskie pieski sa cherlawe , a wiejskie to nie . I w ten obraz ty

TMK sie wpisujesz . Dlatego nie oburzaj sie . Poczytaj . Zastanow . Byles na Dogomanii ....

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no nie mogę! :evil: :evil: :evil:

Nie interesuje mnie co "dziewczętom" się wydaje. Ty dalej nie rozumiesz w czym ja widzę problem, nie w podejściu do hodowli takiej czy innej, tylko w sposobie komunikacji "dziewcząt" w tym wątku. Od w miarę normalnych odpowiedzi po złośliwości i wyssane teorie. Do ich grona Ty "Luc Skywalker" dołączyłeś i zgodnym chórem klepiesz te same bzdury. Przeczytaj co napisałeś i sprawdź gdzie ja o czymś takim wspomniałem, "łatki" przypinaj gdzieś indziej...

i wyciągnąłeś mylne wnioski...

To mozliwe . Ale skoro codziennie widze pieski (dlaczego to zawsze sa psy podobne do Szarika) , ktore koncza na lancuchu lub w kojcu , to samo mi sie nasuwa pytanie : dlaczego u Ciebie ma byc inaczej ? Skoro zaczynasz tak jak wszyscy , czyli kupie tanio psa , bo te z hodowli to wiadomo .... drogo i w ogole .

Zaczepnie - a dla czego u mnie ma być tak samo? nie wg Twojego szablonu?

Nigdy nie pozwalałem wpasować się w żadne ramki i zawsze jak coś robię staram się dowiedzieć jak najwięcej i zrobić to jak najlepiej. Czasy łańcuchów/zamknięć/Pedigree/resztek od wielu lat się skończyły i o tym nic przecież nie napisałem. Będziesz we Wrocławiu, to zapraszam w piątek na giełdę zoologiczną - tam supermarketowych pokarmów nawet nie ma - asortyment jest duży i royal wcale nie jest wyjątkiem.

Dom planowaliśmy od iluś tam lat, zakup psa również. Na początku zapytałem gdzie dostać szczeniaka taniej niż za 2tys. Odpowiedź jak w reklamie suzuki - albo dwa tysiące albo nic... Hodowcy sprzedający za tyle nie lace po kosztach, zarabiają na tym. Sądziłem że dostanę namiar (choćby na PW) na sprawdzoną hodowlę z niższymi cenami. Bezskutecznie.

Sądziłem że dostanę namiar (choćby na PW) na sprawdzoną hodowlę z niższymi cenami. Bezskutecznie.

A nie sądzisz że dowiadywanie się o ceny w danej hodowli w danym momencie to już w Twojej gestii? Podzwoń po hodowlach, popytaj, może znajdziesz psiaka za 1500, a może taniej tzw. peta.

Większość osób po prostu próbowała Ci wytłumaczyć, że jeśli ma być rasowy, to niech będzie z papierami i tyle. A że papierowy nie kosztuje 400zł tylko sporo więcej, to już jest osobna kwestia.

A nie sądzisz że dowiadywanie się o ceny w danej hodowli w danym momencie to już w Twojej gestii? Podzwoń po hodowlach, popytaj, może znajdziesz psiaka za 1500, a może taniej tzw. peta.

a nie sądzisz że idea forum jest właśnie po to, aby udzielać sobie np takich informacji? Dzwonienie po hodowlach jest oczywiste i do tego nie jest potrzebny murator.

a nie sądzisz że idea forum jest właśnie po to, aby udzielać sobie np takich informacji? Dzwonienie po hodowlach jest oczywiste i do tego nie jest potrzebny murator.

Wiesz, jeśli ktoś ostatnio nie kupował sobie ONka, a wynika z wypowiedzi że nikt z tutaj piszących nie kupował, to po prostu nie posiada takich info i tyle.

Jeśli wszystko dla Ciebie takie oczywiste, to do dzieła... Oxa już odwaliła część roboty :wink: