katya1984 24.11.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A tak a propos tematu... To podrzucili nam w fundacji ONka ostatnio. W nocy pod bramą... Chłopak ok, roczny, jest śliczny i przyjazny, o taki I dobrego domku szuka rzecz jasna, może są tu takowe? http://lh4.ggpht.com/_WvcI2vDA88w/SSb82h-ngvI/AAAAAAAAEkk/CXxwlt9I_tI/s800/happy2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 25.11.2008 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Piekny pies .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 25.11.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 łał,cudny, takiego podrzucili ? jest gdzieś haczyk? piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 25.11.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 no wlasnie, haczyk jakis czy co? bo psisko takie ze juz mi pomalu serducho do niego mieknie i jak tylko sie okaze ze lubi dzieci -niekoniecznie na kolacje - oraz jako tako traktuje koty to ... moge za siebie nieodpowiadac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya1984 25.11.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dzieci lubi, kotecki go drażnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 25.11.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Anielica, takie cuś to rarytas, wrzuć sobie cudeńko na pulpit i myśl, myśl, myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 25.11.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Najwazniejsze , ze lubi dzieci a to, ze draznia go koty to sie nie dziwie prawdziwy pies z niego a nie metropies Nawet ze zdjecia wyglada przyjacielsko i ze lubi sie bawic.......bardzo fajne psisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 26.11.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 katya1984 a jakis wet juz tego "Szatana" ze zdjecia ogladal? wszystko z nim ok? ktos jeszcze z twojej okolicy sie nim zainteresowal ... i jak ewentualnie wyglada u was sprawa adopcji takiego pacjenta?! Oxa: no wlasnie mysle, mysle ale to trudny proces tentegowania w glowie i w ... rodzinie pozdrawiam tymczaskiem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.11.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Anielica - ja Ci mówię - Ty go bierz, bo za chwile Ci go zgarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.11.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Po futrze i oczach widac, ze zdrowy i wesoly ....... a jaki inteligentny .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 26.11.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam Podpowiedzcie mi proszę gdzie dostać, a raczej kupić szczeniaka owczarka niemieckiego we Wrocławiu czy na dolnym śląsku. Przeglądałem allegro, jednak lokalnych ofert prawie nie ma (tj. są po 2000-2500PLN...), na papierach czy kątowaniu nie zależy mi - wręcz przeciwnie, byle bez dysplazji. Chciałbym już teraz zaklepać sobie szczeniaczka z odbiorem na wiosnę (z zimowego miotu). Dom mam już ogrodzony, do czasu przyniesienia malucha będzie zrobiony kojec z budą - do sporadycznego zamknięcia np jak ktoś przyjedzie. Standardowo ONek będzie miał do dyspozycji całą działkę. TMK mam w domu 2-letnią sukę owczarka, kupioną za 400zł w okolicach Wolsztyna. Nie czytałem postów, bo domyślam się, że większość będzie udowadniała Ci konieczność zakupu szczeniaka z rodowodem. Jeżeli nie masz zamiaru jeździć na wystawy a potrzebny Ci właśnie taki pies. Zapraszam w którąś niedzielę to pokażę Ci moją sukę i psa kolegi (bez papierów) Napiszę też dodatkowo, że moja suka jest pod opieką "Weterynarzy" z Januszowickiej (najporządniejszej lecznicy we Wrocławiu) z tytułu szczepień okresowych. Oprócz tej suki mam 2 alaskany malamuty, kota, króliki a więc coś tam wiem. Zakup z allegro i auto giełdy odradzam. Tylko z "polecenia" właścicieli. Jeżeli zainteresowałem, reszta na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 26.11.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 moderator już dawno powinien zamknąć ten temat. Dziwi mnie tylko jedno. Dlaczego większość nie potrafi odpowiedzieć na pytanie TMK?Potrzebny nowy temat o "Psach" - i wszelkich z tym związanych dyskusji, proponuję założyć.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.11.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 A tak a propos tematu... To podrzucili nam w fundacji ONka ostatnio. W nocy pod bramą... Chłopak ok, roczny, jest śliczny i przyjazny, o taki I dobrego domku szuka rzecz jasna, może są tu takowe? http://lh4.ggpht.com/_WvcI2vDA88w/SSb82h-ngvI/AAAAAAAAEkk/CXxwlt9I_tI/s800/happy2.jpg boshe.... a jak ślicznie się uśmiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.11.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Do tego przystojniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 27.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Anielica, - rodzina to nie problem, - ŚWIĘTA "IDOM" prezent czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya1984 27.11.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 katya1984 a jakis wet juz tego "Szatana" ze zdjecia ogladal? wszystko z nim ok? ktos jeszcze z twojej okolicy sie nim zainteresowal ... i jak ewentualnie wyglada u was sprawa adopcji takiego pacjenta?! Oxa: no wlasnie mysle, mysle ale to trudny proces tentegowania w glowie i w ... rodzinie pozdrawiam tymczaskiem ! Anielica, wet już delikwenta oglądał a nawet zaszczepił. Na razie nikt się nim nie interesował, bo chłopak nie ma jeszcze ogłoszeń, czeka na kastrację. Przed adopcją wypełnia się ankietę przedadopcyjną, a przy adopcji podpisuje umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 27.11.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Tomku - polecam lekturę http://rodowod.republika.pl/ jeśli chcesz psa danej rasy to widocznie z jakiegos powodu. Cos Cię w nim urzekło - kupowanie psa bez rodowodu to pomijając pewną loterię (matke mozesz oglądnąć ojciec jest tylko domniemany ) jest jak kupowanie abibasów i ridboków niby na marce nie zależy a jednak... Mój pies mieszka z nami w mieszkaniu ale rozumiem że nie wszyscy tak chcą więc tu nie potępiam. Mam też pytanie - jesteś pewien że chcesz ONa? to obecnie dość nerwowa, szczekliwa i schorowana rasa. Powiedz (moze być na priv) jakie cechy urzekaja Cię w psie a może pomoge Ci wybrać coś innego Jeśli stanie jednak na Onie to pomyśl może o długowłosym?? nie są zrzeszone w ZKwP ale maja swoja organizacje która wystawia rodowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 27.11.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 katya1984 a jakis wet juz tego "Szatana" ze zdjecia ogladal? Haha, miałam kiedys znajdę w typie ON-a (znaczy wizualnie jak ON, tylko jedno ucho klapnięte), miał na imie własnie Szatan Fantastyczny pies! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AT 01.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Podpowiedzcie mi proszę gdzie dostać, a raczej kupić szczeniaka owczarka niemieckiego we Wrocławiu czy na dolnym śląsku. Przeglądałem allegro, jednak lokalnych ofert prawie nie ma (tj. są po 2000-2500PLN...), na papierach czy kątowaniu nie zależy mi - wręcz przeciwnie, byle bez dysplazji. Chciałbym już teraz zaklepać sobie szczeniaczka z odbiorem na wiosnę (z zimowego miotu). Dom mam już ogrodzony, do czasu przyniesienia malucha będzie zrobiony kojec z budą - do sporadycznego zamknięcia np jak ktoś przyjedzie. Standardowo ONek będzie miał do dyspozycji całą działkę. TMK mam w domu 2-letnią sukę owczarka, kupioną za 400zł w okolicach Wolsztyna. Nie czytałem postów, bo domyślam się, że większość będzie udowadniała Ci konieczność zakupu szczeniaka z rodowodem. Jeżeli nie masz zamiaru jeździć na wystawy a potrzebny Ci właśnie taki pies. Zapraszam w którąś niedzielę to pokażę Ci moją sukę i psa kolegi (bez papierów) Napiszę też dodatkowo, że moja suka jest pod opieką "Weterynarzy" z Januszowickiej (najporządniejszej lecznicy we Wrocławiu) z tytułu szczepień okresowych. Oprócz tej suki mam 2 alaskany malamuty, kota, króliki a więc coś tam wiem. Zakup z allegro i auto giełdy odradzam. Tylko z "polecenia" właścicieli. Jeżeli zainteresowałem, reszta na PW. Mam nadzieje, że chipujesz szczeniaki po tych nibyonkach tak żeby wiedzieć jeśli któryś z nich wyląduje w schronisku i będzie potrzebował Twojej pomocy - osoby która powołała go na świat. Coś mi jednak mówi, że pewnie taka Katya będzie za Ciebie odwalać tą mniej przyjemną robotę... Swoja drogą zdumiewa mnie tupet ludzi, którzy sprzedają kundelki za 500 złotych wmawiając innym, że są rasowe a inni się na to nabierają... Ja naprawdę zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem w garażu niby-mercedesów nie produkować - będę za pół ceny sprzedawać, w tym Kraju na pewno znajdę nabywców Jeśli stanie jednak na Onie to pomyśl może o długowłosym?? nie są zrzeszone w ZKwP ale maja swoja organizacje która wystawia rodowody. Gaby owczarek długowłosy jak najbardziej może mieć metrykę ZKwP - długi włos jest wadą u ON według wzorca FCI jednak takie szczenięta się zdarzają (moim zdaniem są ładniejsze od tych ,,wzorcowych" ) i właśnie takie owczarki są często sprzedawane taniej jako nie hodowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 02.12.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Jeśli stanie jednak na Onie to pomyśl może o długowłosym?? nie są zrzeszone w ZKwP ale maja swoja organizacje która wystawia rodowody. Gaby owczarek długowłosy jak najbardziej może mieć metrykę ZKwP - długi włos jest wadą u ON według wzorca FCI jednak takie szczenięta się zdarzają (moim zdaniem są ładniejsze od tych ,,wzorcowych" ) i właśnie takie owczarki są często sprzedawane taniej jako nie hodowlane. co nie zmienia faktu że wg ZKwP i FCI On długowłosy "nie istnieje" ale amją swoją organizacje która prowadzi księgi miotów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts