wukan 16.10.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 CześćNa forum jest bardzo dużo osób, które już składały Wniosek o ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu. Czy mógłbym otrzymać od Was jakiś wzorzec, jak wypeniać taki wniosek.Szczególnie chodzi mi o to, jak przedstawić:- dane dotyczące funkcji i sposobu zagospodarowania terenu oraz charakterystyki zabudowy,- zapotrzebowanie na wodę, energię, odprowadzanie ścieków, gaz,- dane dotyczące charakterystycznych parametrów inwestycji i oceny oddziaływania na środowisko. Moja gmina posiada aktualny (od sierpnia) plan zagospodarowania przestrzennego.Dodaję, że zamierzam budować dom jednorodzinny, wolnostojący, częściowo podpiwniczony, parterowy z użytkowym poddaszem.Proszę o pomoc i ewentualne wysłanie wzorca na moj e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 16.10.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Ja po raz trzeci będę składał wniosek ponieważ:"akta sprawy zawierają braki" "wzywa się do uzupełnnienia wniosku o przedstawienie obszaru, na który inwestycja będzie oddziaływać, oraz określenie w formie graficznej sposobu zagospodarowania terenu i gabarytów projektowanych obiektów budowlanych" nic z tego nie rozumiem- plan zagospodarowania złożyłem, wymiary też, rysunki, chodzi głównie o: obszaru, na który inwestycja będzie oddziaływać- co to jest, w gminie nie bardzo wiedzieli czego wymagają może rzeczywiście ktoś z forumowiczów przedtawił kompletny wniosek o ustalenie WZiZT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 16.10.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Może oni Cię maag po prostu nie lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy999 16.10.2003 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Cześć Na forum jest bardzo dużo osób, które już składały Wniosek o ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu. Czy mógłbym otrzymać od Was jakiś wzorzec, jak wypeniać taki wniosek. Szczególnie chodzi mi o to, jak przedstawić: - dane dotyczące funkcji i sposobu zagospodarowania terenu oraz charakterystyki zabudowy, - zapotrzebowanie na wodę, energię, odprowadzanie ścieków, gaz, - dane dotyczące charakterystycznych parametrów inwestycji i oceny oddziaływania na środowisko. Moja gmina posiada aktualny (od sierpnia) plan zagospodarowania przestrzennego. Dodaję, że zamierzam budować dom jednorodzinny, wolnostojący, częściowo podpiwniczony, parterowy z użytkowym poddaszem. Proszę o pomoc i ewentualne wysłanie wzorca na moj e-mail. Jeśli w Twojej gminie jest plan z sierpnia 2003, to żeby otrzymać pozwolenie na budowę nie trzeba (nie można) składać wniosku o WZiZT. Otrzymasz pozwolenie na podstawie zapisów tego planu. andy999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaz 17.10.2003 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Witaj MaagPostaram sie pomóc składałem wniosek niedawno -Zapotrzebowanie na energię elkektryczną -TAK-Zapotrzebowanie na energię cieplna TAK jeżeli z sieci NIE jeżeli indywidualne- Zapotrzebowanie na wodę TAK siec wodociągowa podac jaka miejska wiejska itp NIE Własne ujęcie wody-spodób odporowadzenia scieków-szczelny zbiornik bezodpływowy lub siec kanalizacyjna lub oczyszvzalnia-Inne (np sposób unieszkodliwiania odpadów) gromadzenie odpadów w pojemnikach i wywóz na wysypisko wiejskie, miejskie jakie tam jest b) określenie planowanego sposobu zagospodarowania terenu oraz charakterystyki zabudowyi zagospodarowania terenu, w tym przeznaczenia i gabarytów projektowanych obiektówbudowlanych, przedstawione w formie opisowej i graficznej Budynek mieszkalny jednorodzinny- mały parterowy dom założony na planie prostokątai przekryty dwuspadowym dachem którego akcentem jest daszek wejściowy w elewacji frontowejRysunek elewacji jest prosty ale wywazony w swych proporcjachIstnieje możliwość wykorzystania powierzchni poddaszawysokość kalenicy- 7,2 m;kubatura- 548 m3powierzchnia zabudowy -104,6 m2kąt nachylenia dachu 30o Proponowane materiałyfundamenty: betonoweściany zewnętrzne: - dwuwarstwowe, beton komórkowy 24 cm + styropian 12cm;ściany działowe: z bloczkow betonu komórkowegostrop: drewniany lub gęstożebrowykonstrukcja dachu: drewniany, wiązar dachowy lub krokwiowo-jętkowapokrycie dachu: dachówka ceramiczna lub blachodachówkaelewacja: tynk cienkowarstwowy Budynek garażowo-gospodarczy powierzchnia zabudowy 31 m2Budynek garażowy, wolnostojący, jednostanowiskowy wraz z pomieszczeniem gospodarczym, stanowi prostą, zwartą bryłę, przykryty jest dachem dwuspadowym,doświetlenie odbywa się w sposób tradycyjny- poprzez okna w ścianach bocznych garażuTechnologia: Fundamenty betonowe. Ściany zewnętrzne dwuwarstwowe, z bloczkówbetonu komórkowego, z ociepleniem od zewnątrz. Ściany działowe z bloczków betonukomórkowego. Więźba dachowa drewniana, płatwiowo - krokwiowa. ( dołączyłem wydruk zdjęcia domu i budynku garaż-gosp, na ksero mapy wyrysowałem usytuowanie budynków w takiej skali jak mapa) zódło internet c) określenie charakterystycznych parametrów technicznych inwestycji oraz, w przypadkubraku obowiązku przeprowadzenia postępowania w sprawie oceny oddziaływania naśrodowisko, dane charakteryzujące jej wpływ na środowisko NIE DOTYCZY (ponieważ jest to budownictwo mieszkaniowe) Załączniki:1. 2 egz. kopii mapy zasadniczej lub katastralnej, przyjętych do zasobu geodezyjnego.2. Przedstawienie w formie graficznej budynku mieszkalnego3. Przedstawienie w formie graficznej budynku garażowo-gospodarczego4. Kserokopia mapy geodezyjnej z usytuowaniem budynków wniosek przeszedł bez protestówPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 17.10.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Zgadzam się z andy999Jeśli plan w Towjej gminie został uchwalony po 1995 roku to wg nowej ustawy o zagospodarowaniu przestrzennym wystepujesz od razu o pozwolenie na budowę, bez WZiZT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2003 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Kaz- dzięki za pomoc, ale niestety: ja napisałem tak jak Ty, nawet za drugim razem dużo więcej i nic- dalej "akta zawierają braki..." mam na mapie wszytko wykreślić w kolorze, a linię odziaływania inwestycji na środowisko, Pan w gminie polecił mi narysować kolorem pomarańczowym, linią przerywaną tak mniej więcej 4-5m od obrysu domu... jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 18.10.2003 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2003 Dzięki wszystkim za informacje o Wniosku.Shadock i andy999 piszecie, że do pozwolenia na budowę nie wymaga się WZiT, jeżeli gmina posiada aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. Zgoda, ale co robić jak do uzyskania Warunków dostawy prądu chcą ode mnie WZiT. Także projektankt, który robi adaptację projektu gotowego do warunków zabudowy też chce ode mnie WZiT.Co mam robić, czy wystąpić do gminy z Wnioskiem o WZiT czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts