Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co myslicie o panelach plastikowych w lazience?

czarny999

Recommended Posts

Witam.

Mam taka sprawe chce wyremontowac lazienke jest to stare pomieszczenie w wiekszosci scian to pruski mur dosyc krzywy.

Mam takie pytanie czy panele plastikowe beda sie nadawac do lazienki czy nie beda przepuszczac wody i jak je zamontowac?

Z gory dziekuje za odpowiedz;-)

Zielone plyty powinny zdac egzamin jesli chodzi o zatrzymywanie wody od wewnatrz lazienki w strone muru. Zastanawia mnie jednak wilgotnosc tych murow samych w sobie... Czarny999 pisze ze to stary mur pruski- jesli nie ciagnie wilgoci z zewnatrz to OK - jesli jest inaczej to nie polecalbym klasc na tej scianie niczego co stworzy pusta przestrzen np. plyta GK lub panele plastikowe na stelazu. Widzialem efekty takiego eksperymentu w miom dawnym mieszkaniu w starej kamienicy :(

Mozliwe ze jestem przewrazliwiony bo mieszkalem w wyjatkowo wilgotnym mieszkaniu :wink:

Jesli to cos pomoze:

Lazienke wyremontowalismy skuwajac cale tynki i czesciowo nierowny mur, potem na to gruuuube warswy kleju na wyrownanie - miejscami to chyba poszlo 5cm...

sufit wykonczylismy samym tynkiem

efekt byl taki ze przestalo smierdziec wilgocia - oczywiscie koszt duzo wiekszy niz przykrecanie paneli plastikowych...

Wlasnie chce uniknac skuwania calych scian i kladzenia kafelek(niski budzet).:(

A co do scian to 3 znich sa od wewnatrz domu i nie ma zadnej wilgoci na nich ani na pozostalej.

Slyszalem tez ze na laczeniu paneli mozna dawac silikon zeby bylo szczelnie czy to dobre rozwiazanie?