czarny999 04.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Witam.Mam taka sprawe chce wyremontowac lazienke jest to stare pomieszczenie w wiekszosci scian to pruski mur dosyc krzywy.Mam takie pytanie czy panele plastikowe beda sie nadawac do lazienki czy nie beda przepuszczac wody i jak je zamontowac?Z gory dziekuje za odpowiedz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 06.11.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Pierwsze co mi przychodzi do glowy to wilgoc utrzymujaca sie pod tymi panelami... dopiero potem grzyb, karaluchy itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.11.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Pierwsze co mi przychodzi do glowy to wilgoc utrzymujaca sie pod tymi panelami... dopiero potem grzyb, karaluchy itp... W pełni się zgadzam. Na sufit to nie problem, ale ściany lepiej pokryć płytą kartonowo-gipsową zieloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 06.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Zielone plyty powinny zdac egzamin jesli chodzi o zatrzymywanie wody od wewnatrz lazienki w strone muru. Zastanawia mnie jednak wilgotnosc tych murow samych w sobie... Czarny999 pisze ze to stary mur pruski- jesli nie ciagnie wilgoci z zewnatrz to OK - jesli jest inaczej to nie polecalbym klasc na tej scianie niczego co stworzy pusta przestrzen np. plyta GK lub panele plastikowe na stelazu. Widzialem efekty takiego eksperymentu w miom dawnym mieszkaniu w starej kamienicy Mozliwe ze jestem przewrazliwiony bo mieszkalem w wyjatkowo wilgotnym mieszkaniu Jesli to cos pomoze: Lazienke wyremontowalismy skuwajac cale tynki i czesciowo nierowny mur, potem na to gruuuube warswy kleju na wyrownanie - miejscami to chyba poszlo 5cm... sufit wykonczylismy samym tynkiem efekt byl taki ze przestalo smierdziec wilgocia - oczywiscie koszt duzo wiekszy niz przykrecanie paneli plastikowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarny999 07.11.2008 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Wlasnie chce uniknac skuwania calych scian i kladzenia kafelek(niski budzet). A co do scian to 3 znich sa od wewnatrz domu i nie ma zadnej wilgoci na nich ani na pozostalej. Slyszalem tez ze na laczeniu paneli mozna dawac silikon zeby bylo szczelnie czy to dobre rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts