jm5920 04.11.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mam takie pytanie apropo instalacji CO w domu. Czym mozna zastapic wode w instalacji. Myslalem o borygo lub glikolu. Czy ktos z doswiadczeniami mogl by mi doradzic co wybrac , lub czy mozna uzyc czegos innego.Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.11.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Pytanie ma zbyt mało danych typu:- by zabezpieczyć się przed zamarzaniem instalacji bo na budowie bywam raz na 2 dni- zrobiłem instalację ale przez miesiąc /całą zimę nie będę zaglądał na budowę- instalacja jest nowo wybudowana, grzejniki i podłogówka/ same grzejniki Problem trzeba bardziej naświetlić by znaleźć rozwiązanie.Ja mam kolektory słoneczne gdzie przewody wychodzą ponad dach i ... w nich płyn do chłodnic (-35stC). Jeżeli chcesz się zabezpieczyć przed rozsadzeniem instalacji a nie będzie Cię całą zimę to najlepiej spuścić całą wodę a podłogówkę przedmuchać kompresorem.Naświetl bardziej precyzyjnie sprawę a i rozwiązanie się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm5920 05.11.2008 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Jestem w domu raz na 2 tygodnie, chce sie zabezpieczyc przed mrozem by nie spuszczac za kazdym razem wody z instalacji, instalacja same grzejniki alu rory PEX sciana 3 warstwowa. Instalacja jest nowa jeszcze nie uzywana pojemnosc ok 140 l. Piec eko groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 05.11.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 http://www.sochaczew.boryszew.com.pl/index.php?menu=ergolid&strona=343&plyn=ergolid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts