jareko 27.02.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 jednej dom zbudowałem w czasach jakich Wam nie zycze i chwilami smiesza mnie te utyskiwania na dzisiejsza rzeczywistość - coś więcej o tym mogą powiedzieć ci co zaczęli budowę pod koniec lat 80-tych. Wiemy co to jest wzrost cen z dnia na dzień i o ile, wiemy co to jest wogóle dostępność materiałów kiedy to po 1m3 drewna koczowało sie dwie doby pod składem budowlanym, wiemy co to sa kredyty i jak na nich sie większość z nas przewiozła nie o 10-20 czy nawet 50% tylko o wiele wiele wiecej moja trwała od 87 do 91 - właśnie dzięki bankowi i galopującemu wzrostowi cen Teraz budować to miódd nad miody Samochod....samochód to nie wygoda i szpan - samochod to po prostu konieczność, on zarabia na siebie wożąc moja d... po Waszych budowach Do budowy sie zabieram i tylko czekam az stan prawny gruntu sie do konca sprecyzuje Grunt mozna powiedziec ze mam - jest w rodzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 28.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 mieszkam niedaleko firmy koramic w kunicach koło Legnicy i słyszałam od tamtejszych pacowników a moich znajomych że planują 2miesięczny przestój bo mają zapchane magazyny a brak zbytu niestety. nowinka chyba dobra dla inwestorów bo przecież za coś życ trzeba a jak ludzie nie kupią to i kasy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 28.02.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 pracowników miało być. coś mi klawiatura łyka literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 28.02.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 01.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Pewnie ,ze spadna.Brat ma firme budowlana i da teraz l ogloszenie ,ze przyjmie ludzi do pracy.Pchaja sie drzwiami i oknami bo prazy nie ma ,a jak jest to czesto pracodawca nie wyplaca,a stawki poszly w dol .Ja akurat teraz koncze kapitalke i byl to idealny okres.O ludzi do roboty latwo ,bo martwy sezon, ceny materialow poszly w dol ,a do tego doszly noworoczne wyprzedaze ,koncowki seri itp w marketach budowlanych , co zwiazane jest z remanentem koncowym w firmach.A tak poza tym to konczenie domu zima ma zalete ze od razu czuc gdzie sie tworza mostki cieplne.Zrobilem remont kapitalny mniej wiecej za 1/3 ceny z roku 2007.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 02.03.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ceny usług na szczęście spadaja. Widze to przy poszukiwaniu fachowców. Wcześniej to ja musiałam zabiegać o termin, trudne były negocjacje cenowe teraz znacznie lepiej. goska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 02.03.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 no nie wiem czy tak spadają , styropian podrożał !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 02.03.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 no nie wiem czy tak spadają , styropian podrożał !!!A koszt jego ułożenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.03.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ...przez tydzien szukalam kogos do zrobienia balustrady kutej na balkon...ceny rozne ....wczoraj gosc mi wołał 400 za mb...dzis podpisalam umowe ...150 zł za mb...z montazem i pomalowane pistoletem na czarno...wiec juz widze ze ceny sa rozne..mam tez obgadana cene struktury na 10 zł za m2.. Za robocizne cena balustrady? za strukture tyle sie bierze i brało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 02.03.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.03.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ...przez tydzien szukalam kogos do zrobienia balustrady kutej na balkon...ceny rozne ....wczoraj gosc mi wołał 400 za mb...dzis podpisalam umowe ...150 zł za mb...z montazem i pomalowane pistoletem na czarno...wiec juz widze ze ceny sa rozne..mam tez obgadana cene struktury na 10 zł za m2..Za robocizne cena balustrady?za strukture tyle sie bierze i brałono mi firma za strukture liczyla 45 zł /m2 sama robocizna ...wiec widze roznice...a balustrada 150 zł za mb balkustrady z montazem malowane proszkowona czarno...za 3 tyg bedzie gotowa ...facet rzeczowy i wszystko "sie da"..a nie jak wczesniejsi marudzili ze a to nie a tamto nie... 45 zł to ze wszystkim dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 03.03.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.03.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja ze wszystkim bede miala 20 zł za m2... Oby tylko wytrzymało zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 03.03.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.03.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja ze wszystkim bede miala 20 zł za m2... Oby tylko wytrzymało zime jesli masz na mysli jakosc uslugi ...to firma sprawdzona znam ich i wiem komu robili elewacje i jak sie sprawdza...wczesniej cenili sie duzo bardziej...ale własnie po tym jaka cene obecnie mi dali wnioskuje iz zaczyna sie walka o klienta ......co mnie bardzo cieszy ....w tym tyg zalatwilam tanio banery balustrade i zaklepalam elewacje ....wszystko duuuuzo taniej ....niz bylo wczesniej... Jakos nie daje wiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuniamiii 03.03.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pektusa 03.03.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 mam nadzieje ze koszty budowy sie w koncu troche obniza bo chcialbym zaczac budowe domku ale z tym wszystkim to sa kolosalne koszty, a zeby wykonczyc juz od a do z to tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 03.03.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 mam nadzieje ze koszty budowy sie w koncu troche obniza bo chcialbym zaczac budowe domku ale z tym wszystkim to sa kolosalne koszty, a zeby wykonczyc juz od a do z to tragedia. Ja bym chciał zeby paliwo było po 1zł za litr,szyneczka po 2 zł,ZUS jak KRUS,inne rzeczy tez żeby były tansze Wtedy dałoby sie zyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.03.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ..Ja bym chciał zeby paliwo było po 1zł za litr,szyneczka po 2 zł,ZUS jak KRUS,inne rzeczy tez żeby były tansze Wtedy dałoby sie zyć zapomniałaś dodać ze przy takich samych zarobkach albo i wyższych Któż by nie chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 04.03.2009 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 ..Ja bym chciał zeby paliwo było po 1zł za litr,szyneczka po 2 zł,ZUS jak KRUS,inne rzeczy tez żeby były tansze Wtedy dałoby sie zyć zapomniałaś dodać ze przy takich samych zarobkach albo i wyższych Któż by nie chciał Nie muszą być wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts