Aga - Żona Facia 06.11.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja używam w moje zmywarce 1 program tzn. 45 stopni i myje 24 - 28 minut. Jeden raz używalam program 60 stopni i myl 120 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.11.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Gamiga absolutnie nie było to do Ciebie przepraszam, jeśli odniosłaś takie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.11.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Trochę głośna ta zmywarka. Moja według katalogu ma 45dB i tylko 1l wody wiecej. Niestety nic na temat czasu "prania" http://www.euro.com.pl/zmywarki-do-zabudowy/dane-techniczne-mastercook-zbi-073it2.bhtml#opis Czy rzeczywiście jest taka cicha?Nie mam pojęcia. Nie mam stosownego miernika Skąd mi to wiedzieć czy to jeszcze 45dB czy już 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 06.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja mam zmywarkę Beko i korzystam praktycznie tylko z programu quick&clean - 65 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 06.11.2008 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Dziękuję za odpowiedzi. Idę dalej szukać W sumie widzę, że wiele osób używa krótkiego cyku i naczynia są czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 06.11.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Trochę głośna ta zmywarka. Moja według katalogu ma 45dB i tylko 1l wody wiecej. Niestety nic na temat czasu "prania" http://www.euro.com.pl/zmywarki-do-zabudowy/dane-techniczne-mastercook-zbi-073it2.bhtml#opis Czy rzeczywiście jest taka cicha?Nie mam pojęcia. Nie mam stosownego miernika Skąd mi to wiedzieć czy to jeszcze 45dB czy już 50 Nie chodziło mi o pomiar tylko subiektywne odczucie - czy jest tak cicha ze prawie jej nie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.11.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No ale tak szczerze mówiąc - o co chodzi z tym czasem zmywania? To jest automat. Nie trzeba koło zmywarki stać i kręcić korbą. A niech se zmywa ile chce. Może nawet i 5 godzin - my i tak wtedy korzystamy z innych uciech życia. net-ka - już w wątku o zmywarkach sporo zostało powiedziane, założyłaś nowy, pracę doktorską piszesz cyco? Wyluzuj, bo teraz to zmywarka, a co będzie jak będziesz samochód kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 07.11.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 matko! to jakie ludzie wkaladają naczynia do zmywarki, ze program 30 minutowy wystarczy? czyste? czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 07.11.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 matko! to jakie ludzie wkaladają naczynia do zmywarki, ze program 30 minutowy wystarczy? czyste? czy jak? dokładnie o tym samym pomyślałam, ja tego 30 min użyłam chyba ze dwa razy kiedy byli goście i były znowu potrzebne czyste naczynia częściej korzystam z 1godzinnego programu ale tu zdarza się że naczynia są niedosuszone, a generalnie to zmywarka myje ponad dwie godziny, mnie to nie przeszkadza bo nie muszę jej pilnować a robotę zrobi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja też nie wiem, jak Wy to robicie? U mnie zbieram naczynia w ciągu dnia, jak mam wstawić zmywarkę to najczęściej najpierw namaczanie a potem 70 stopni (w zależności od wsadu wyświetla się od 90 do 105 min) umyte wysuszone i błyscące (AEG) krótki cykl na imprezkach, (często wymieniane talerki) eco - chyba 120 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 07.11.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 U nas jest electrolux. Korzystam z dwóch programów, auto pierze ok 2 godzin. naczynia zbieram w ciagu dnia. A jak są goście i trzeba zmienić szkło to wtedy 30 min. wystarczy w zupełności. Czasami zdarza się, że na auto nie dopiera, ale to chyba dlatego, że nie zawsze dobrze ułożę naczynia w zmywarce. Czasami jest ich tyle, że się nie mieszczą i wtedy kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 10.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Ja mam electroluxa. czas mycia to zależy od programu, krótki - 30 min, ale reszta ponad 100 minut. właściwie to korzystam ze wszystkich programów, najrzadziej tych do szkła. Krótki program tylko jak mam same talerze , kubki, szklanki, ew. patelnię ale zupełnie nie przypaloną (np po naleśnikach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 10.11.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Ja również używam 60cm boscha do zabudowy, model 57. Jestem bardzo zadowolony. W mieszkaniu u rodziców jest mój poprzedni bosch 45cm i nie ma żadnych z nim problemów. Jeśli chodzi o czasy mycia to 30cm wg mnie to za mało. Ja używam program auto, skrócony do ok. 75min. Też mam boscha, nie pamiętam jaki model - 60 zabudowana - i na ekonomicznym programie pierze koło godziny. Niestety coś jej się zaczęło dziwnego dziać po pół roku użytkowania zaczęła prać coraz dłużej! Ostatnio to już prawie 2 godziny Trzeba będzie ją reklamować... Może ktoś inny też miał takie historie z boschem? Zmywarka automatycznie wydłuża program sprawdzając czystość wody na samym początku. Sprawdz u siebie czy nie masz brudnego filtra lub zapchanego. Ja mam Boscha SGV57T23EU i pierze 35-149 minut (zależne od programu). Dodatkowo płukanie (zawsze płuczę) trwa 21 minut. Ale... można ustawić połówkę załadowania zmywarki i wtedy czas się skraca: 35-129 minut. Jest też taki przycisk z zegarkiem, ale niestety jeszcze nie korzystałam z tej funkcji i wydaje mi się, że to jest skracanie czasu prania: ze 149 minut na połowę mniej. Nie wiem czy czasem przycisk połowa wkładu nie oznacza użycia tylko górnego koszyka. Przycisk z zegarkiem używam właśnie do skracania czasu mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 12.12.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Oczywiście, że są różne programy, ale mnie chodzi o taki najczęsciej używany (Eco czy automatyczny). 30 choc pan monter - naprawiacz powiedział, ze bardzo bardzo źle robię i powinnam zawsze ustawiac na 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 12.12.2008 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Też mam boscha, nie pamiętam jaki model - 60 zabudowana - i na ekonomicznym programie pierze koło godziny. Niestety coś jej się zaczęło dziwnego dziać po pół roku użytkowania zaczęła prać coraz dłużej! Ostatnio to już prawie 2 godziny Trzeba będzie ją reklamować... Może ktoś inny też miał takie historie z boschem? może to włoski strajk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.12.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 matko! to jakie ludzie wkaladają naczynia do zmywarki, ze program 30 minutowy wystarczy? czyste? czy jak? Głownie uzywam 30 minutowego i wszystko po umyciu jest czyste. Do zmywarki nie wkładam czystych naczyń Raz czy dwa włączyłam program ECO i Auto jednak stwierdziłam, ze nie ma żadnej różnicy, dlatego ich nie używam. Zmywarka Amica ZZA 6428I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 12.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 też stosyję tylko i wyłącznie program 30 min. , zmywarka podgrzewa wtedy wodę do 70st. i w zupełności wystarczy to 30min. naczynia super czyste, większe znaczenie na ostateczny efekt i czystość naczyń ma rodzaj zastosowanych tabletek do zmywania, zdecydowanie odradzam te najtańsze z supermarketu, często pozostają po nich brzydkie smugi na szklankach i kieliszkach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 12.12.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Też mam boscha, nie pamiętam jaki model - 60 zabudowana - i na ekonomicznym programie pierze koło godziny. Niestety coś jej się zaczęło dziwnego dziać po pół roku użytkowania zaczęła prać coraz dłużej! Ostatnio to już prawie 2 godziny Trzeba będzie ją reklamować... Może ktoś inny też miał takie historie z boschem? a filtry i dysze czyscisz regularnie? boshe i siemensy maja funkcje automatycznego rozpoznawania stopnia zabrudzenia wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzen 12.12.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 też stosyję tylko i wyłącznie program 30 min. , zmywarka podgrzewa wtedy wodę do 70st. i w zupełności wystarczy to 30min. naczynia super czyste, większe znaczenie na ostateczny efekt i czystość naczyń ma rodzaj zastosowanych tabletek do zmywania, zdecydowanie odradzam te najtańsze z supermarketu, często pozostają po nich brzydkie smugi na szklankach i kieliszkach, No właśnie, a jakie tabletki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 12.12.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 też stosyję tylko i wyłącznie program 30 min. , zmywarka podgrzewa wtedy wodę do 70st. i w zupełności wystarczy to 30min. naczynia super czyste, większe znaczenie na ostateczny efekt i czystość naczyń ma rodzaj zastosowanych tabletek do zmywania, zdecydowanie odradzam te najtańsze z supermarketu, często pozostają po nich brzydkie smugi na szklankach i kieliszkach, No właśnie, a jakie tabletki polecacie? te najtańsze z tes... na początku kupowałem te najdrożesze cal... ale nie ma żadnej różnicy - poza ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts