karolinnab 12.12.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 pranie 30 minutowe mi wszystko domywa, chyba ze sa jakies naprawde bardzo pozasychane gary i trzeba pamietac ze na krotkich programach daje sie pol tabletki polecam Domol z Rossmanna - bardzo tanie i bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.12.2008 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Mam whirpool, uzywam programu 120 minut, a 30 minutowy wlanczam jak sa goscie i naczynia nie sa zaschniete. Po calym dniu, gdy jest wszystko pozasychane program na 30 minut nie domyje wszystkiego. I jeszcze ten program 30 slabo suszy przynajmniej w mojej zmywarce.Tabletki uzywam calgonit 5w1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 13.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 A jaka zmywarka podgrzewa wodę do 70 C przy programie 30 mni?Ja mam Whirpolla 8 lat-nie do zajechania, ale przy 30 mnmam 40C i też nie domywa zaschniętych garów.Najczęściej pioręna eco 5o C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 13.12.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Ja mam bosha nie pamiętam modelu, ale ma 3 programy ( 30,50,60). Najczęściej używam 30 ( gdy naczynia są średnio brudne). Myje bardzo dobrze pół godzinki bez suszenia. Dodatkowo jest funkcja zraszania gdy naczynia są zaschnięte, można wcześniej zrosić. Ten program mi w zupełności wystarcza Czasem nastawiam program 50, wtedy myje dość długo ( nie pamiętam dokładnie, ale napewno kolo 2 h) i dodatkowo suszy. Programu 60 jeszcze nie używałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Bosch 60 cm.Płukanie 15 min Mycie 35 bez suszenia ok 30 minut, 0,8kWhMycie 50 eco 2h20m, 1,05 kWhMycie 65 1h40m, 1,8 kWh Najtaniej z porządnych programów wychodzi ten 50 st. Oszczędza prąd kosztem czasu. 35 niedomywa i nie suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarmal71 21.09.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 matko! to jakie ludzie wkaladają naczynia do zmywarki, ze program 30 minutowy wystarczy? czyste? czy jak? dokładnie o tym samym pomyślałam, ja tego 30 min użyłam chyba ze dwa razy kiedy byli goście i były znowu potrzebne czyste naczynia częściej korzystam z 1godzinnego programu ale tu zdarza się że naczynia są niedosuszone, a generalnie to zmywarka myje ponad dwie godziny, mnie to nie przeszkadza bo nie muszę jej pilnować a robotę zrobi dobrze jak się wkłada?? w mojej instrukcji napisali ze przy programie 30 min. wstawiac max 4 kpl. (do zmywarki pojemnosci 12kpl. ) czyli 1/3 załadunku - do tego jest 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarmal71 21.09.2009 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 czytajac to smieje sie do siebie jak czlowiek wybieral zmywarke patrzac na ilosc programow a teraz uzywam conajwyzej 2 - eco i minimum..... Poczułam, że to troszkę do mnie, więc chciałam się troszkę wytłumaczyć. Od początku zakładam że będę używała 1max2 programów, może od czasu do czasu dodatkowo skrócenia/przyspieszenia. Wybierając zmywarkę jednak założyłam by w moim przedziale cenowym miała maksymalnie wiele wariantów bym mogła wybrać te najbardziej mi odpowiadające. Wybierając z 3dostępnych może najczęściej używanym programem było by eco? ale mając wybór 6 ulubionym programem może być jakiś dodatkowy (łagodny lub szybki?) Faktem jest też że z większą ilością programów zwykle wiąże się większy zakres temperaturowy, minimalne tempera-minimalny prąd. Dla mnie więc duża ilość programów oznacza tylko większą możliwość dopasowania(wybrania) ulubionego, a nie to że za każdym razem inny w użyciu. zasadniczo używa się 2 progr., ale sa sytuacje wyjątkowe jak wyjątkowo przypalone gary, gdzie z doświadczenia wiadomo, ze ECO czy AUTO nie da rady, albo wkładamy delikatne szkiełka i kolejny program się przyda, samo "namaczanie" to kolejny program, który raz na jakis czas sie uzyje .. i tym sposobem 7 programów nie jest zadną fanaberią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 22.09.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 ja mam Boscha ale wolnostojącego http://www.ceneo.pl/1481796spiorę tylko na krótkim programie (29min) przy założonej całej zmywarce (ale generalnie nie piorę garnków, bo nie domywają się) - czyli same talerze, kubki i sztućceaha i jest bardzo cicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts