petrus65 17.11.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Mój teściu kiedyś złączył przewody w cianie - tynkował gdy było już ciemnawo. Ciekawy był tego efekt - świecąca i dymiąca ściana - tak samo może wyglądac twój sufit w łazience po gorącej kąpieli. Polecam wymianę przewodu, ew. założenie puszki i kostki gdzieś w scianie jeżeli przewód do wymiany będzie bardzo długi. ŻADNEGO ZAMUROWYWANIA ŁACZONYCH PRZEWODÓW. Statystyki mówią, że najczęstrzą przyczyna pożarów w domach jest właśnie prąd i mieszkający tam elektrycy - amatorzy. A są jakieś malutkie puszki elektroinstalacyjne? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 17.11.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Nie siedzę w branży - trzeba poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.11.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Mój teściu kiedyś złączył przewody w cianie - tynkował gdy było już ciemnawo. Ciekawy był tego efekt - świecąca i dymiąca ściana - tak samo może wyglądac twój sufit w łazience po gorącej kąpieli. Polecam wymianę przewodu, ew. założenie puszki i kostki gdzieś w scianie jeżeli przewód do wymiany będzie bardzo długi. ŻADNEGO ZAMUROWYWANIA ŁACZONYCH PRZEWODÓW. Statystyki mówią, że najczęstrzą przyczyna pożarów w domach jest właśnie prąd i mieszkający tam elektrycy - amatorzy. A co mówią statystyki o pożarach spowodowanych zamurowanymi łączeniami przewodów? Bo statystycznie ja i mój kot mamy 3 nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 17.11.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Bo statystycznie ja i mój kot mamy 3 nogi. mamy po 3 nogi powinno być Jeżeli łączenie będzie dobrze zaizolowane to na prawdę nie będzie problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.11.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Bo statystycznie ja i mój kot mamy 3 nogi. mamy po 3 nogi powinno być Jeżeli łączenie będzie dobrze zaizolowane to na prawdę nie będzie problemu! No fakt. Wprawdzie jeden ma nogę amputowaną, ale to i tak razem 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.11.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 facet chce lampke przesunac, a wy mu zaraz cala instalacje wymienicie... Skoro ma dwie zyly, to pewnie jest troshke stara ta instalacja... pewnie ma tylko wkrecany bezpiecznik, pewnie jeszcze 3 razy watowany. o rozniowce zapomnijj, bo nawet uziemienia nie ma... proponuje wymienic instalacje w calym mieszkaniu, wtedy bedzie spal spokojnie... a narazie zlutuj, zaizoluj, zatynkuj i spij spokojnie....pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.11.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Macie pomysły jak to profesionalnie wykonać? kurna, dostałeś niemal same profesjonalne porady. Aż mi żołądek przewraca na drugą stronę. prawie sami fachowcy się wypowiedzieli. Fachowcy od szklenia łajnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 18.11.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 19.11.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 sorki zwracam honor... nie zauwazylem slowa "profesjonalnie"... ...w takim razie proponuje wymienic instalacje w calym budynku, na 3 zylowa, 3 fazowa, z odpowiednimi zabezpieczeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts