Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łączenie kabla w łazience

Recommended Posts

Mój teściu kiedyś złączył przewody w cianie - tynkował gdy było już ciemnawo. Ciekawy był tego efekt - świecąca i dymiąca ściana - tak samo może wyglądac twój sufit w łazience po gorącej kąpieli. Polecam wymianę przewodu, ew. założenie puszki i kostki gdzieś w scianie jeżeli przewód do wymiany będzie bardzo długi. ŻADNEGO ZAMUROWYWANIA ŁACZONYCH PRZEWODÓW.

Statystyki mówią, że najczęstrzą przyczyna pożarów w domach jest właśnie prąd i mieszkający tam elektrycy - amatorzy.

A są jakieś malutkie puszki elektroinstalacyjne?

dzieki

Mój teściu kiedyś złączył przewody w cianie - tynkował gdy było już ciemnawo. Ciekawy był tego efekt - świecąca i dymiąca ściana - tak samo może wyglądac twój sufit w łazience po gorącej kąpieli. Polecam wymianę przewodu, ew. założenie puszki i kostki gdzieś w scianie jeżeli przewód do wymiany będzie bardzo długi. ŻADNEGO ZAMUROWYWANIA ŁACZONYCH PRZEWODÓW.

Statystyki mówią, że najczęstrzą przyczyna pożarów w domach jest właśnie prąd i mieszkający tam elektrycy - amatorzy.

A co mówią statystyki o pożarach spowodowanych zamurowanymi łączeniami przewodów?

Bo statystycznie ja i mój kot mamy 3 nogi.

facet chce lampke przesunac, a wy mu zaraz cala instalacje wymienicie...

Skoro ma dwie zyly, to pewnie jest troshke stara ta instalacja... pewnie ma tylko wkrecany bezpiecznik, pewnie jeszcze 3 razy watowany. o rozniowce zapomnijj, bo nawet uziemienia nie ma... proponuje wymienic instalacje w calym mieszkaniu, wtedy bedzie spal spokojnie...

a narazie zlutuj, zaizoluj, zatynkuj i spij spokojnie....

pozdro...

Macie pomysły jak to profesionalnie wykonać?

kurna, dostałeś niemal same profesjonalne porady. Aż mi żołądek przewraca na drugą stronę. prawie sami fachowcy się wypowiedzieli. Fachowcy od szklenia łajnem.