L.E.FemFem 05.11.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Czy murowanie komina z cegły nad dachem przy takiej pogodzie ma sens?Do tego oczywiście fugowanie. Za chwilę wchodzą dekarze i zastanawiam się czy kominy robić zgodnie z planem teraz, czy poczekać do wiosny.Może macie jakieś dobre pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tower 05.11.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 właśnie dzisiaj zrobiłem rozeznanie w tej sprawie. Mam podobną sytuację z tym że nad dachem mam "wyjechane" systemowym i chciałem obłożyć cegłą ręcznie formowaną - "lepiej poczekać do wiosny, a systemowe zabezpieczyć na zimę"-tak usłyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.11.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Czy murowanie komina z cegły nad dachem przy takiej pogodzie ma sens? A co chcesz od obecnej pogody? W dzien prawie 20 stopni w nocy 6 w czym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.11.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 A co chcesz od obecnej pogody? W dzien prawie 20 stopni w nocy 6 w czym problem ? Pewnie - murować i nie pytać - taka pogoda ponoć ma się jeszcze utrzymać do połowy listopada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 05.11.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 U mnie murowali jak było w okolicach zera. I nic się nie dzieje. W dodatku murarz był wtedy lekko podpity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 05.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 W dodatku murarz był wtedy lekko podpity. To dlatego nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 ...... W dodatku murarz był wtedy lekko podpity. i tak pewnie zrobił prosto A co do meritum .... ja będę robił kominy, nic nie stoi na przeszkodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.E.FemFem 05.11.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 A co chcesz od obecnej pogody? W dzien prawie 20 stopni w nocy 6 w czym problem ? Od pogody chciałbym, żeby była przewidywalna i dobra a teraz jest dosyć wilgotno i pada. I to mnie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 05.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 ...... W dodatku murarz był wtedy lekko podpity. i tak pewnie zrobił prosto A co do meritum .... ja będę robił kominy, nic nie stoi na przeszkodzie. A żebyś wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.11.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Do jakiej temp. można murować kominy z klinkieru? W najbliższych dniach ma temp. spaść do -2'C - czy to jest niebezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.11.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Do jakiej temp. można murować kominy z klinkieru? ... minimalnie to takiej, aby woda w zaprawie nie zamarzała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 16.11.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 A teraz pytanie blondynki : Czy do zaprawy klinkierowej można dodać plastyfikator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 16.11.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 A teraz pytanie blondynki : Czy do zaprawy klinkierowej można dodać plastyfikator? mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts