Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaką maszynę wybrać BM2600/BM3500 Janome 423S Toyota JS 021

dominique_u

Recommended Posts

Dzień dobry,

jestem o krok od zakupu maszyny do szycia, całkowita nowicijuszka z dużym zapałem

proszę o pomoc co wybrać?????

brother BM2600/BM3500 (bo wydaje mi się, ze różnica jest tylko w ilości ściegów), rotacyjny chwytacz, ale 4-stopniowe obszywanie dziurki

czy

Janome 423S

chwytacz wahadłowy, ale sobszywanie dziurki automatyczne

a może Toyota JS 021 JEANS, tylko nie znalałam szczegółowego opisu funkcji

nie chciałabym przekroczyć budżetu 700

pozdrawiam

Dominika

witam, w tym przedziale cenowym znajdziesz wiele maszyn o podobnych funkcjach. Z tych co podałaś to mogę powiedzieć, że Janome i Toyota pracują podobnie jeśli chodzi o hałas, bo obydwie mają chwytacz wahadłowy, natomiast jeśli wolisz mieć odrobinę ciszej to proponuję Brothera, bo ma chwytacz rotacyjny i przy okazji łatwiejsze władanie szpulki :) Tak na marginesie BM2600 i BM3500 różni tylko ilość ściegów, nic więcej. Jeśli chodzi o wyszywanie dziurki to zdecydowanie przyjemniejsze jest automatyczne obszywanie, ale i do czterostopniowego też się można przyzwyczaić, bo żadna filozofia to nie jest. Toyota ok 600zł |21ściegów| dziurka manual| chwytacz wahadłowy

BM2600 ok 650zł |26ściegów |dziurka manual |chwytacz rotacyjny

Janome ok 730zł |23ściegi |dziurka auto |chwytacz wahadłowy

podsumowując:

toyota BM2600 Janome

cena + - -

ściegi - + -

dziurka - - +

głośność - + -

wkładanie

szpulki - + -

(łatwość)

chwytacz - + -

nawlekacz

igły - + +

Osobiście wybrał bym Brothera, bo jak widać więcej plusików można znaleźć, ale i tak decyzja należy do ciebie, pozdr 8)