dominique_u 05.11.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Dzień dobry, jestem o krok od zakupu maszyny do szycia, całkowita nowicijuszka z dużym zapałem proszę o pomoc co wybrać?????brother BM2600/BM3500 (bo wydaje mi się, ze różnica jest tylko w ilości ściegów), rotacyjny chwytacz, ale 4-stopniowe obszywanie dziurki czy Janome 423Schwytacz wahadłowy, ale sobszywanie dziurki automatyczne a może Toyota JS 021 JEANS, tylko nie znalałam szczegółowego opisu funkcji nie chciałabym przekroczyć budżetu 700 pozdrawiamDominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chwytacz 05.11.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 witam, w tym przedziale cenowym znajdziesz wiele maszyn o podobnych funkcjach. Z tych co podałaś to mogę powiedzieć, że Janome i Toyota pracują podobnie jeśli chodzi o hałas, bo obydwie mają chwytacz wahadłowy, natomiast jeśli wolisz mieć odrobinę ciszej to proponuję Brothera, bo ma chwytacz rotacyjny i przy okazji łatwiejsze władanie szpulki Tak na marginesie BM2600 i BM3500 różni tylko ilość ściegów, nic więcej. Jeśli chodzi o wyszywanie dziurki to zdecydowanie przyjemniejsze jest automatyczne obszywanie, ale i do czterostopniowego też się można przyzwyczaić, bo żadna filozofia to nie jest. Toyota ok 600zł |21ściegów| dziurka manual| chwytacz wahadłowy BM2600 ok 650zł |26ściegów |dziurka manual |chwytacz rotacyjny Janome ok 730zł |23ściegi |dziurka auto |chwytacz wahadłowy podsumowując: toyota BM2600 Janome cena + - - ściegi - + - dziurka - - + głośność - + - wkładanie szpulki - + - (łatwość) chwytacz - + - nawlekacz igły - + + Osobiście wybrał bym Brothera, bo jak widać więcej plusików można znaleźć, ale i tak decyzja należy do ciebie, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts