rafalryba 05.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witam mam pytanie czy 40tys zl za robocizne stanu surowego domu 107m mieszkalnych na parterze i okolo 80 na zamieszkalym poddaszu ze schodami zewn i wewn tarasem i calym dachem tzn: wiezba deskowanie papa dachowka rynny okolo 250do270m dachu komin na gotowo projekt podobny do opalka. Czy ta cena jest dobra? Dodam ze buduje w kuj-pomorskim, zaczynam w tym roku fundament reszte na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_C 05.11.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Chyba dobra cena, ja za stan surowy z dachem, schodami zewn i wewn, , dom na dole z garażem 120 u góry 80) jestem umówiony na 39 (ze wstawieniem 4 okien połaciowych), okolice torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 06.11.2008 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Przystepna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwek2006 06.11.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Witam. Sądze,żę miesiąc temu,taka oferta byłaby nie do osiągnięcia. Jeśli ekipa jest ze sprawdzonymi referencjami - nie ma co szukać dalej. Pozdrawiam. Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 07.11.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 to bardzo dobra cena. Zakładamy że ekipa sprawdzona i terminowa co ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 08.11.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Bardzo dobra cena tylko pamiętaj o umowie i wyszczególnieniu w niej co ta cena zawiera.Bo my z mężem też mieliśmy na początku suuper cene i ekipe z polecenia dlatego mąż nie podpisał umowy.A teraz pan wykonawca wciąż przypomina sobie że jeszcze czegoś tam zapomniał doliczyć na początku.Także uważaj.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugazi1719502289 08.11.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 tylko pozazdrościć takiej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan812 15.11.2008 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 na wiosnę zaczynam budowę w pomorskim podobny domek ok.110 uzytkowej, 38 000 brutto. Można taniej ale firma sprawdzona i nie warto szukać taniej. I mieć na głowie całą budowe !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 15.11.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Mnie za Emanuele z podwójnym garażem krzyknięto 38tys. Stan surowy bez dachu oczywiście. Fundamenty, mury, strop, kominy, tarasy etc. Użytkowej będzie tam po podniesieniu ścianki jakieś 170m2 ale rzeczywistej to ponad 300m po podłogach z kotłownia garażem itd. Myślę, że to dobra cena? Jak wam się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 16.11.2008 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 troszke duzo ale w lodzi sa wyzsze ceny niz we wloclawku. jak sprawdzona ekipa mozna brac. z jakiego materialu budujecie? dom jest podobny do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 16.11.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Max 29 + ocieplenie. Nie wiem jakie stropy. Teriva czy monolit? Co jest tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 18.11.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 nie orietuje sie w cenie wykonawcy proponuja terriwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tessa 28.11.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Wykonawcy proponują terriwę, bo szybciej i nie trzeba wykręcić tyle stali. Monolit wychodzi na pewno drożej (zarówno materiał, jak i robocizna), ale trzeba uważać z zamianą, jak ma się w projekcie monolit, bo jest znaczna róznica wysokości (teriwia ma ok. 36 cm). My mamy monolit, choć wykonawca klął na czym swiat stoi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 01.12.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nie wiem, czy monolit wychodzi drożej. Ja myślę o zastąpieniu terriwy monolitem. Na pewno nic się nie zarysuje, a cena robocizny dla mojego majstra taka sama przy obu propozycjach, tzn. suma zapłaty za całość bez zmian . Cena za wykonanie stanu surowego, (bez dachu)20 tys. dodam, że dom to rozległa parterówka 163m2 dół oraz poddasze do ewentualnej adaptacji w przyszłości. Dużo, czy normalnie? Kurcze juz nie wiem, może taniej będzie na wiosnę, ale ekipa już umówiona, roboty mają kupę, więc chyba nie ma co grymasić . Swoją drogą już mam jednego taniego majstra od ogrodzenia kutego, niech go... . Goowno nie robota, już mnie tyle nerwów kosztował, że hehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 01.12.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nie wiem, czy monolit wychodzi drożej. Ja myślę o zastąpieniu terriwy monolitem. Na pewno nic się nie zarysuje, a cena robocizny dla mojego majstra taka sama przy obu propozycjach, tzn. suma zapłaty za całość bez zmian . Cena za wykonanie stanu surowego, (bez dachu)20 tys. dodam, że dom to rozległa parterówka 163m2 dół oraz poddasze do ewentualnej adaptacji w przyszłości. Dużo, czy normalnie? Kurcze juz nie wiem, może taniej będzie na wiosnę, ale ekipa już umówiona, roboty mają kupę, więc chyba nie ma co grymasić . Swoją drogą już mam jednego taniego majstra od ogrodzenia kutego, niech go... . Goowno nie robota, już mnie tyle nerwów kosztował, że hehh Myślę, że cena bardzo konkurencyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 03.12.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Hiv napisał: Myślę, że cena bardzo konkurencyjna! Dzięki zawsze to jakieś pocieszenie, że cena przyzwoita, bo pieniądze na budowie topnieją jak śnieg przy +5 , a postępy nie raz mizerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 18.12.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Ja za swoj dom(dom w rododendronach2) ok.110m pow.uzytkowej plus z garaz plus częściowe podpiwniczenie zapłaciłem 45 tys(robocizna).Cena obejmuje pokrycie blachodachowką,scianki wewnętrzne,schody wew.i zewnetrzne,orynnowanie.Okolice Rzeszowa,co sądzicie otakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 21.12.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 dedek, ceny za robociznę przeróżne ja gdybym chciała pokryć dom blachą za robociznę całość zapłaciłabym max. 28tyś. stan surowy opcja full (czyt. ściany, schody, ścianki dział.,strop, itd.-20tyś. +pokrycie blachą z całą więźbą, obróbkami 20 zł/m2, co przy 300m2 dachu daje 6 tyś., dodam, że dach kopertowy, a chałupa to parterówka 163m2 sam dół+ poddasze do ewentualnej adaptacji na przyszłość. Ten dekarz to kusząca alternatywa dla wymarzonej dachówki , no cóż zobaczymy jak se kryzys będzie poczynał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 22.12.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 dedek, ceny za robociznę przeróżne ja gdybym chciała pokryć dom blachą za robociznę całość zapłaciłabym max. 28tyś. stan surowy opcja full (czyt. ściany, schody, ścianki dział.,strop, itd.-20tyś. +pokrycie blachą z całą więźbą, obróbkami 20 zł/m2, co przy 300m2 dachu daje 6 tyś., dodam, że dach kopertowy, a chałupa to parterówka 163m2 sam dół+ poddasze do ewentualnej adaptacji na przyszłość. Ten dekarz to kusząca alternatywa dla wymarzonej dachówki , no cóż zobaczymy jak se kryzys będzie poczynał JESLI ZA POKRYCIE DACHU Z WIEZBA 20ZL ZA METR TO BARDZO TANIU SPOTYKAM SIE Z CENA 30ZL METR SAMEJ WIEZBY POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelstr80 03.02.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ja pod koniec 2008 roku dałem za murowanie 176 m2 + schody x2 komplet bez dachu 12tys i za robotę za dach 18 tys mogłem zrobic dach o połowe taniej ale na przykładzie znajomych nie chciałem ryzykować i zamówiłem pewną rodzinną "firmę" z zakopanego i mam święty spokój.kwota całkowita 30 tys złotych teraz albo bedzie drożej albo równie dobrze może być taniej ze względu na kryzys miejsce budowy śląsk sosnowiec http://images37.fotosik.pl/56/4a525fc0faba1c1dm.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts