Rena 03.02.2005 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 16 stycznia 2005 Ja budowałam z porotermu z wienerbergera. Wcześniej zimą ( bo taniej - tak wszyscy mówili) kupiliśmy pustaki z Leiera ale nie polecam, a gdy brakło pustaków w lecie kupiliśmy porptherm z Wienerbergera i nie dość że było taniej to pustaki były lepsze jakosciowo ( i te moge polecić). A co do maksów to kupowaliśmy je w hurtowni HOGER w Częstochowie( teraz nie pamietam ceny)ale niestety ta hurtownia juz nie istnieje a szkoda bo była super współpraca z nimi. I transport z Częstochowy do Poraja gratis i ceny dosyć przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 03.02.2005 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 uff........wreszcie nadrobiłam ponad roczne zaległości w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 03.02.2005 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 ........na dzień dzisiejszy żadnych zmian na budowie nie zaobsrewowałam, ale byle do wiosny gdy siły zbiorę ja i mój mąż to zaraz coś dopiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 24.05.2005 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Już mieszkamy???....hahaha.....pobożne nasze życzenia. Przeprowadzkę planujemy dopiero może za 5-10 lat. Teraz czekamy nadal na prąd na naszej budowie, juz nawet wyraziliśmy zgodę na to aby na naszej działce energetyka ustawiła słup ale jak dotąd nic nie robią a czas w/g umowy mają tylko do końca lipca więc pewnie będą to robić na ostatnią chwilę.Zresztą ja nadal nie mam pracy a z jednej pensji trudno budować, bo trudno też wydać wszystkie oszczędności na budowę skoro na razie mamy gdzie mieszkać ( bloki w mieście) i tu w mieście mąż ma pracę, a do naszej wsi trzeba by dojeżdżać 100 km dziennie w obie strony. Jak więc widać musimy na razie dac sobie spokój z budową. Jeździmy tam jednak co wekend i robimy cokolwiek co możemy zrobić własnymi rękami.W poprzednim sezonie budowlanym mąż wybudował taras na całej szerokości domu, a że dom mamy podniesiony nad gruntem około 1 metr i jest spadek terenu od ulicy więć taras zrobił się "studnia bez dna" którą teraz zasypujemy piachem i gruzem, który to sami wrzucamy na furę i sami zrzucamy do tarasu. Mój mąz zrobił z silnika od malucha taki pojazd a'la mini-traktorek i wóz więc teraz nie prosząc się nikogo sami wozimy piach i gruz z okolicznych kamionek ( gdzie czasem wyrzucają mieszkańcy gruz betonowy z innych budów). A piach też mamy za darmochę bo w lesie jest ładny i nadający się do wsypania do tarasu. Ten piach raczej nie nadaje się do tynków bo nie taki jak z piaskowni ale do tynków to nam jeszcze daleko, miały być tynki w tym roku, rozglądałam się nawet za fachowcami od instalacji elektrycznej ale to raczej nam sie nie uda w tym sezonie budowlanym.Mamy jeszcze do obmurowania murłatę na poddaszu i do postawienia kilka ścianek działowych na poddaszu i na dole. Na poddaszu chcemy oddzielić łazienkę od strychu-suszarni ścianką z cegły, a na dole ciągle zastanawiamy się jak podzielić spiżarnię i garderobę aby ta spiżarnia była wygodnym pomieszczeniem a być musi koniecznie ponieważ ja bardzo lubię robić zapasy i chcę tam wstawić zamrażarkę skrzyniową a w/g planu ta spiżarnia jest bardzo wąska a pod oknem gdzie troche szersza to ma być kaloryfer.Więc myślimy nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 04.06.2005 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Taras wreszcie mam wysypany po brzegi, teraz kolej na tarasik przed wejściem głównym, bo w międzyczasie został też wysypany podjazd do garażu. Szkoda tylko że nie mieszkam blisko budowy bo mogłabym tam pracować własnymi rękoma codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 04.06.2005 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 i ja : http://gittapety.pnth.net/tapety/krajobrazy/zywioly/tn_NSCI1035.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.10.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Co za zbieg okoliczności. Dziennik Rena to dziennik mojej koleżanki która dziś go tu odnalazła. Wchodząc do mojego pokoju zauważyła i mówi że również kiedyś pisała dziennik na forum Zaraz odszukaliśmy i faktycznie jest. Założyła także temat Częstochowa i Okolice w Grupach Budowlanych Ale jaja. Obiecała że tu wróci i opisze swoją budowę jak dokończyła. Ale mówi że 3 ostatnich postów niestety ona nie wklejała ze zdjęciami. Jak to się mogło stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 23.10.2009 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam ponownie. Kolega Coolibeer skusił mnie abym tu znowu zajrzała ... i rzeczywiście nie pamiętam abym to ja wklejała te fotki powyżej ale to jednak szmat czasu więc ... kto wie? nie przeszkadzają te fotki a dają do myślenia !!!! ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts