uszek 16.10.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 mam już wylaną wylewkę na parterze, ale teraz będę robił na piętrze, na parterze dałem 10 steropianu + folię +zbrojenie+5 cm wyleki. Pytanie jest jak zrobic na górze? Ile dać steropianu, bo 10 cm to bez sensy przecież strop i tak będzie ciepły od mieszkania na dole i czy dawac folię bo przecież nie bedzie tam wilgoci z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.10.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Folię na styropian koniecznie (rzeczywiście 10 cm to przesada) moim zdaniem 5 cm to jest grubość maksymalna, zbrojenie także.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 16.10.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Ja dałam 3 cm styropian ale podobno akustyczny. Myślę że 5 cm ma rację bytu chyba głównie z powodu rurek do ukrycia. Nawet pod podłogówkę dane zostało 3 cm. Ale oszczędzaliśmy na wysokości pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 16.10.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 jesli nie ma podłogówki to styropian pełni rolę izolacji akustycznej i wystarcza 2 cm tylko specjalnego "ciche kroki " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaran 16.10.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 U mnie 3cm styropianu elastycznego. Nazwa handlowa to Styrofleks jest produkowany przez Styropol. Nie było niestety łatwo (szybko) go kupić. Kupowałem w Piasecznie po 35PLN+Vat za paczkę. Chyba 7 czy 7,5 m2 w paczce. Coś tam im jeszcze wtedy (2mce temu) zostało. Towar podobno mało chodliwy. Jak się będzie spisywał? Zobaczymy w przyszłym roku, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 16.10.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Ja nie daję styropianu tylko, taką zieloną płytę, bezpośrednio pod panele zamiast gąbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaran 16.10.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 uszek sorry,Z tym Piasecznem to pomysł nienajlepszy chyba. Spory kawałek drogi z Krakowa. Nie wiem dlaczego ale odpowiadając Tobie założyłem że jestes z okolic W-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 16.10.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Mam styropian i niestety muszę powiedzieć, że nie spełnia to moich założeń, jest po prostu akustyczny. Chyba jest jakaś specjalna wełna do izolacji cieplnej i akustycznej stropów. Jak masz jeszcze czas to zmień materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 16.10.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 uszek sorry, Z tym Piasecznem to pomysł nienajlepszy chyba. Spory kawałek drogi z Krakowa. Nie wiem dlaczego ale odpowiadając Tobie założyłem że jestes z okolic W-wy. Taki to już stolycocentryzm. Podobno cała Polska leży pod Warszawą. Oczywiście to żart, nie obraź się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaran 17.10.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Z tą Polską pod Warszawą to nie będę polemizował ale....... Warszawa z pewnością pod Garwolinem leży...... Uszek, Na co się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 17.10.2003 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 biorąc wszystko za i przeciw oraz fakt, ze mi zostało troche styropianu z parteru, zdecydowałem się położyć 2x2 cm styropianu + folię +siatke i chyba juz tak zostanie, może bym i polozył wełne czy jakies inne plyty ale bedę kladł ogrzewanie podlogowe elektryczne w wylewce w łazience i nie wiem jak by to wyglądało gdybym je połozył na wełnie czy innych płytach, na steropianie z tego co wiem jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 17.10.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Dlaczego część forumowiczów uważa za konieczne umieszczanie w wylewce zbrojenia ?Wczoraj miałem ekipę specjalizującą się w robieniu wylewek. Zrobili ok. 120m kw. 6-7 cm warstwę głównie nad ogrzewaniem podłogowym. Na moją sugestię że przed wylewką należałoby zazbroić podłogę odpowiedzieli że z ich doświadczenia wynika że naprawdę nie ma takiej potrzeby. Nadmieniam że na tych wylewkach układane będą kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 17.10.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Ja planuje zrobić to w taki sposób:Na parterze folia + styropian 4 + styropian 3 + folia + siatka zbrojona + wylewka ok. 5 cmNa pietrze folia + styropian 3 + styropian 3 + folia + siatka zbrojeniowa + wylewka ok. 5 cm Myślę że to nie przesada ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts