Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILe za montaż parapetów wewnetrznych?

anula302

Recommended Posts

Nie żartuj.Znam producentów okien którzy liczą po 70 i 90 zł za mb w zależności od szerokosci parapetu.Jak tak wszystko montujesz gratis to mam kilkanaście okienek i kilka drzwi,łapiesz się? :lol:

ta praca nie wymaga ukończenia specjalnego kursu, trzeba tylko mieć chęć i trochę smykałki do tego. Ja również sam montowałem sobie parapety granitowe. Drzwi wewnętrzne też sam montowałem po tym jak zobaczyłem jak to zrobili z drzwiami zewnętrznymi pseudo-monterzy firmowi (drzwi nie można było potem zamknąć).

Teraz sam robię wszysko, nawet instalacje wodną i centralnego zrobiłem sam ( i działa:) ).

• 2 weeks później...

Witam wszystkich Forumowiczow!

co do tematu,moj majster chcial za montaz parapetu zewnetrznego 60cm na 17cm 160zl,wiec w przeciagu 20 minut zamontowalam go samodzielnie,i jest super,po za tym za wstawienie trzech nadprozy wykucie do dolu drzwi balkonowych zaplacilam 2000zl ,jest to duzo czy malo,bo moj meister stwierdzil ze zrobil mi wielka przysluge?

To może napiszę jak u mnie w końcu wyszło . Pierwsza wycena - 700 PLN za montaż- 7 szt parapetów z konglomeratu - obróbka na gotowo .

Pan z Warszawy - pomagac miał mu mój mąż bo niektóre parapety miały około 2.20m.

Druga wycena - dwóch Panów z okolic Radomia - zrobili to przez trzy wieczory przy okazji robót u szawgra - 300 pln. też na gotowo. :p