Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pasie budują

Recommended Posts

Nowości

w łazience pojawiła się rama do lustra :) tylko się zastanawiam czy nie dodać jeszcze dookoła jednej kosteczki :rolleyes:

http://i40.tinypic.com/eu1qg9.jpg

podłogi gresowe leżą już wszędzie:)

http://i42.tinypic.com/fthdlz.jpg

kominek też juz poprawiony, chociaż było z tym trochę kłopotu :rolleyes: dobrze, że małż siedział na zwolnieniu to on wszystko załatwiał bo ja bym się chyba poddała:eek: zdjęcia wrzucę jak już zagipsują :rolleyes:

kolejne poszukiwania się szykują bo szukam czegoś kamiennego na ściankę telewizyjną co nie będzie się gryzło z naszym łupkiem w holu:rolleyes:

http://i44.tinypic.com/14n1qwi.jpg

• Odpowiedzi 297
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

GAZ

Hurrrrrrraaaaa

Podpisałam dziś umowę a w piątek między 11 a 12-tą przyjadą założyć licznik i gaz popłynie :wave:

zamówiłam dziś panele z korka ale wcale nie do naszej sypialni tylko do pokoju Zuzki :) stwierdziliśmy, że taki maluch spędza tak dużo czasu na podłodze, że fajnie będzie zrobić taką korkową :rolleyes: cieplutką :wiggle:

a i zobaczyłam przed chwilką, że mój dziennik odwiedzono ponad 30000 razy :jawdrop::jawdrop::jawdrop:dzięki Kochani :)

Edytowane przez pasie

GAZ POPŁYNĄŁ

w piątek zgodnie z umową przyjechała ekipa z gazowni i zaplombowała licznik, sprawdziliśmy też z nimi czy ten gaz na pewno już mamy :wave:

tak wiec przed nami proces wygrzewania podłogówki :rolleyes:

pierwszy mebel w domku się też pojawił na razie jeszcze grzecznie leży w paczkach ale w garderobie lada chwila pojawi się pierwsza szafa by IKEA :wiggle: zastanawialiśmy się czy nie robić pod zamówienie bo cenowo wyjdzie podobnie ale ikea jest od ręki a małż koniecznie chciał mieć swój wkład w domek :) mam nadzieję, że jutro będzie skończona:rolleyes:

2e02093224..jpg

No i stało się - dziś rocznica rozpoczęcia naszej budowy :yes::):p

To dobry rok :) bo chyba obyło się bez większych budowlanych wpadek :yes: oczywiście budując się teraz o parę rzeczy byłabym mądrzejsza.................................. ale jeszcze nic straconego, bo wykorzystam tę wiedzę, kiedy marzenie mojego małża, czyli parterówkę na stare lata będziemy sobie budować :D

uuuuppppsssss, :oops:ale dawno tu nie zaglądałam

ale brak mi czasu i to wcale nie przez budowę:eek: ale jeszcze parę dni i się skończy, oddam pracę i wyjadę na zasłużony wypoczynek:yes:

na budowie chwilowo mały przestój, nic spektakularnego się nie dzieje, jedynie kładą się płytki na podstopnicach i balkon czeka na pokrycie płytkami, zamówione są też panele korkowe do pokoju Zuzy ale dopiero jadą z Portugalii i będą na początku czerwca, na szczęście montaż ich jest błyskawiczny, musimy też umówic się Duszkiem na konkretny termin kiedy zaczną kłaść drewniane podłogi i schody, dziś będę miała też wycenę od stolarza Ani Muratorowej:) i jak na razie wszelkie znaki mówią, że pewnie się na niego zdecydujemy

musimy wreszcie wybrać umywalki i baterie do górnej łazienki bo blat lada moment się ma zacząć robić a my wiemy tylko, że będą szklane Dune i baterie dwuotworowe, do wyboru

SILEX

http://image.ceneo.pl/data/products/6312186/product.jpg

PLATINIUM

http://image.ceneo.pl/data/products/2523920/product.jpg

wersja minimalistyczna czyli TRANSPARENTE

[http://image.ceneo.pl/data/products/6312142/product.jpg

a co do baterii to nie mogę się zdecydować na nic:bash:

technicznie to nie wiem czy da się zrobić blat bez bocznego podparcia, bo szafke pod niego już mam upatrzoną, chłopaki mówią, że musi byc boczne podparcie bo blat będzie miał ok 180cm długości:eek:

a z wiadomości pozabudowlanych to moja Zu na kilka dni przed swoimi drugimi urodzinkami jest już odpieluchowana i odsmoczkowana :yes:

• 4 weeks później...

Odkopujemy się :)

na moje usprawiedliwienie powiem tylko, że byczyliśmy się trzy tygodnie w słonecznej Chorwacji :D:D:D

DSC05639a..jpgDSC05655a..jpgDSC05384a..jpg

ale już wróciłam i trzeba znowu zabrać się za prace wykończeniowe :yes: chociaż chwilowo mam

doła budowlano/wykończeniowego i do tego wyjazd pochłonął duuużo pieniążków :cool: a przede mną jeszcze obrona podyplomówki a potem wyjazd z dzieciakami nad morze ale obiecuję sobie,

że chociaż sporządzę listę rzeczy do załatwienia i wiem, że ona będzie baaardzo długa:eek::eek::eek:

i z terminem nieoznaczonym;)

Edytowane przez pasie

Drzwi

ostatnie dwie noce spędzam w większości na nauce ale w między czasie podjęłam ostateczną decyzję - drzwi wewnętrzne będą białe

i zdania już nie zmienię:)

LUKKA_WP_bialy_WP_&#1.jpg

tylko jeszcze małża muszę przekonać, a w tym celu muszę mu znaleźc jakieś domki z fajnymi białymi drzwiami :rolleyes: więc siedzę i czytam Wasze dzienniki i oglądam galerie........... najlepsze jest to, że podjęłam taką decyzję bo wreszcie klaruje mi się coraz wyraźniej wizja kolorystyczna naszego domku:wiggle:

a na budowie - dziś, znaczy wczoraj na próbę rozłożyliśmy panele korkowe, które mają leżeć u Zuzy i całkiem fajnie wyglądają:wiggle: jutro cyknę zdjęcia. A nasi Górale jeszcze nie przyjechali, chyba nadal sprzątają po zalaniach, na wczoraj mieli zapowiadaną znowu wysoką wodę :eek:

Edytowane przez pasie

Górale przyjechali :)

ale u nas chwilowo tylko śpią bo mojemu tacie komin się rozsypał i u niego robią przy okazji wykorzystując pozostały nam z kominów klinkier :)

ale ja też nie siedzę bezczynnie bo zamówiłam kontener i działka i okolice domku się sprzątają - małż zarobiony to niestety moimi rękami :o:wiggle:

no i kuchnia sie wycenia u forumowej koleżanki :p i jeszcze szafka do naszej łazienki :)

Ledy :)

Cosik znalezione u Efilki, znowu :wiggle:

1302_1..jpg

http://www.modernhome.pl/product-pol-1302-Elastyczna-listwa-150-LED-5060-biala-ciepla-5m.html

Wczoraj odwiedziłam sklep z farbami Flugger i trochę pokupowałam a dziś (chyba) pomaluje się pierwsze pomieszczenie czyli pokój Zu :wiggle:

a wczoraj mnie oświeciło;) że nic na siłę - wszystkie detale wykończeniowe czyli meble, oświetlenie i różne pierdoły będę dopiero kupować jak już się dom pomaluje i będą zrobione drewniane podłogi, drzwi, i kuchnia, tak więc znając tempo mojego procesu decyzjnego na kolejny rok mojego urlopu wychowawczego mam zajęcie zapewnione :lol2:

• 4 weeks później...

Woda popłynęła:)

dziś małż zadzwonił do mnie z wiadomością, że mamy wreszcie podłączoną wodę i kanalizację:) i woda naaaaapraaawde leci :):)

po za tym mam straszne zaległości dziennikowe bo siedzę sobie z dzieciami nad morzem i do netu dostępu prawie nie mam a jak mam to i tak siły już nie mam:rolleyes:

na szybko tylko melduje, że zamówiona jest już kuchnia i drzwi wewnętrzne (wszystko będzie we wrześniu) a lada dzień (znaczy jak przestanie padać) nasz domek będzie kolorowy z zewnątrz:wiggle:

słone buziaki zostawiam:hug:

• 4 weeks później...

UUUUPPPSSSS

aleee zaległości, chyba czas się już odkopać z piasku :rolleyes:

najefektowniejsza zmiana to taka, że domek powitał nas nowym kolorkiem - podobno oliwkowo pistacjowym :rolleyes::) ale fotek niestety nie ma bo kabelek od aparatu został nad morzem :bash: i trzeba poczekać aż wróci:cool:

w wykończeniówce przerwa bo Górale pojechali na kolejne roboty i wrócą dopiero pod koniec września robić taras, schody, kłaść łupka i malować pokoje

ja cierpliwie czekam na ekipę Duszka, który położy drewienko na podłogi i nie tylko...... na drzwi wewnętrzne............ na kuchnię :rolleyes: wszystko ma termin w różnych tygodniach września, oczywiście jeżeli nie będzie poślizgów :rolleyes: a w domu i tak pozostało do zrobienia milion innych rzeczy, lista jest tak długa, że nawet nie mam siły jej tu wpisywać a najgorsze chyba będzie spakowanie naszej obecnej graciarni, jesteśmy z małżem nieźle przerażeni :eek:

oczywiście kolejny raz ciekł dach i cześć sufitu w łazience jest do wymiany, w piątek była ekipa i zrobiła nowe obróbki kominów :rolleyes: zobaczymy

dostałam też pierwszy rachunek za gaz:rolleyes:

od jutra zabieram się za załatwianie wodomierza i odbiory przyłączy, muszę też znaleźć ekipę, która położy kostkę bo przed zimą koniecznie musimy to zrobić:rolleyes:

padam :sleep:

• 2 weeks później...

Trochę zakupów :)

Dziś udało nam się wyskoczyć do Ikei bo w tygodniu dostaliśmy do domku katalog i oczywiście mnóstwo rzeczy musiałam pomacać:rolleyes:

Zakupy jednak nie były spektakularne bo nabyliśmy tylko zlew z blatem do kotłowni i oczywiście milion innych duperel np. takie:)

0109385_PE259024_S3&.JPG

ale sporo konkretnych rzeczy powybieraliśmy i poustalaliśmy :rolleyes:

Udało mi się też wreszcie zamówić łupek na ściany :)

146,mini..jpg160,mini..jpg

który jutro ma zostać dostarczony:) muszę tylko gdzieś dokupić kleje do niego:rolleyes: