Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz co przy przemyśleniach na temat blatu i parapetu w kuchni dokładnie o tym samym pomyślałam. O doniczkach, kwiatkach itp. Bo jak będzie blat na równo to zapewne będą tam stało wszystko inne tylko nie kwiatki :D Choć tak jak pisałam my mamy na 90cm, nie chcemy już zmieniać więc pewnie będziemy mieli razem z blatem. Poza tym my mamy okno na ogród więc szkoda podnosić i zabierać widoku.

I o co chodzi z tym zlewem, dlaczego nie równo z oknem. Czy chodzi o chlapanie :D

Normalnie same dylematy, mówię wam :)

I ja się przywitam :) ... fajny temat ;) ... daje do myślenia i główkowania. Jeżeli chodzi o wyspę to ja tez bym chciała :) ale rzeczywiście najlepiej sprawdzić na miejscu, czy się zmieści ;)

Popieram w 100%

nie ma to jak wejść do pomieszczenia i samemu określić czy będzie wygodnie, praktycznie - :D

:p Witam! To może i tym razem się na coś przydam...Po pierwsze to życzę powodzenia z dalszą biurokracją!!! :D Co do okien to może powiem na co ja się zdecydowałam! W kuchni projekt przewidywał okno 150x120. I tak zostało parapet ma być wyżej niż szafki może na zioła może na jakieś specjalne dekoracje! :wink: okno w łazience to 60x120. Zawsze to naturalne światło w pomieszczeniu. Projekt nie przewidywał okna w łazience a ze względu, że znajduje się na ścianie frontowej tak jak okno w kuchni to nie mogło być inaczej. Cenię symetrię! I jakoś nie mogłabym sobie wyobrazić na jednej ścianie dwóch wysokości okien! To tyle z mojej strony! Jak pozwolisz to będę tu co jakiś czas Cię odwiedzać! :wink:

Ja raz miałam blat pod oknem praktycznie równo z parapetem ale bez zlewozmywaka. Teraz gdybym robiła blat pod oknem to też bym nie pchała tam zlewu. Ale jeśli chcesz to zrób albo baterię wpuszczaną z boku zlewozmywaka lub okno tuż nad baterią (tylko wtedy będzie wysoko) albo podziel okno na dwie części i tą przy zlewie zrób na stałe a drugą otwieraną.

Chyba nie pomogłam :roll:

Hej Kruelciu, hej Zuz@nko

Cenię symetrię! I jakoś nie mogłabym sobie wyobrazić na jednej ścianie dwóch wysokości okien! To tyle z mojej strony! Jak pozwolisz to będę tu co jakiś czas Cię odwiedzać!

Beata i Rafał odwiedzaj, odwiedzaj zapraszam :p

u mnie będą trzy okna na bocznej ścianie i to środkowe właśnie ono jest od kuchni też się zastanawiałam jak to będzie jak ono będzie mniejsze

http://www.archon.pl/images/products/m3f01904325f9f/266.jpg

Teraz gdybym robiła blat pod oknem to też bym nie pchała tam zlewu. Ale jeśli chcesz to zrób albo baterię wpuszczaną z boku zlewozmywaka lub okno tuż nad baterią (tylko wtedy będzie wysoko) albo podziel okno na dwie części i tą przy zlewie zrób na stałe a drugą otwieraną.

Chyba nie pomogłam

w sumie to mi się podobają zlewy pod oknem i dla tego chcę podnieść ten parapet o 30 cm , nie chcę równo bo boję się, że okno będzie całe pochlapane :roll:

Pasie ja myślę, że mniejsze okno będzie wyglądało bardzo dobrze ale to tylko moje zdanie

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/0g8Wtem9JGamH1UwKX.jpg

:p Powiem tak a raczej napiszę! Jak widać na zamieszczonym obrazku środkowe okno trochę krótsze źle nie wygląda. U mnie akurat tak pasowało mnie się podobało. W tym przypadku jedna linia pozostaje - miejsce, w którym okna się zaczynają. Przyjmuję tę wersję :lol: Lepsze to niż :x zlew równo z parapetem albo bez parapetu!!! W moim domku też mam okno 150x120 i uważam że jest ok. :wink: :p :p :wink:

A do mnie zaglądacie? Zapraszam :p

A ja właśnie chcę mieć zlew pod oknem zrównanym z blatem.

Lubię dużo słońca i dlatego nie chciałam pomniejszać okna.

Parapet i tak mam wyżej niż okno w jadalni, które jest na tej samej elewacji, bo w jadalni chciałam obniżony, tyle że kuchenne jest w wykuszu i nie wygląda to dziwnie (wiem, bo już to widziałam na cudzym domu wg mojego projektu :) ).

Ale: blat chcę pod oknem zrobić głęboki, na 80 albo i 100cm, żeby zlew nie był tuż przy oknie, żeby się nie chlapało i dało uchylić oba skrzydła okna :)

A ja właśnie chcę mieć zlew pod oknem zrównanym z blatem.

Lubię dużo słońca i dlatego nie chciałam pomniejszać okna.

Parapet i tak mam wyżej niż okno w jadalni, które jest na tej samej elewacji, bo w jadalni chciałam obniżony, tyle że kuchenne jest w wykuszu i nie wygląda to dziwnie (wiem, bo już to widziałam na cudzym domu wg mojego projektu :) ).

Ale: blat chcę pod oknem zrobić głęboki, na 80 albo i 100cm, żeby zlew nie był tuż przy oknie, żeby się nie chlapało i dało uchylić oba skrzydła okna :)

Dorcia nie przesadzasz z tą 100 - nie wygodnie ci będzie choćby wycierać taki szeroki parapet , a dosięgnąć klamkę??