Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:p :p :p Witam i gratuluję postępów w budowie domu. U mnie także gonitwa - praca - budowa. Człowiek rozdarty ciągle należy podejmować bardzo trudne decyzje. Co do kominka to jak dla mnie wkład ok ale cena... Początkowo również myślałam o takim wkładzie ale przy naszym układzie salonu nie byłoby efektu ... Odradzano nam. No i przekonano będzie prosta szyba. Montaż kominka jak się uda to po 20 maja! :p Powodzenia

Pewnie jak 0,7 to komór mają z siedem bo te siedmio komorowe chyba są najcieplejsze. Pytałem dlatego że ja robiłem do siebie wycene okien :-? Wyszło mi że za ciepłe "plazdiki" zapłacę tyle samo co za ciepłe drewnine :lol:

Dobry wieczór , staram się nadrabiać zaległości w czytaniu.

Hmmm ciekawe co piszesz , bo bazując na tych wycenach które otrzymaliśmy to zwykłe drewniane (no może nie tak całkiem bo te antywłamaniowe bajerki mają) są prawie dwukrotnie droższe od tych z tworzyw sztucznych. :(

Robiłem wycenę w M&S i w Schuco okien ciepłych i oczywiście drewnianych w innej firmie(której znam wyroby od kilkunastu lat) i po wstępnych wycenach wyszło że drewno będzie w cenie M&S białych :o a Schuco będą troszkę tańsze od M&S .Natomiast firma drewniana na pewno droższa nie będzie w pakiecie 0,7. :D