Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pasiula, dziewczyny wybieraja się do mnie w środę. :)

I co Ty na to? 8)

TAAAAK? a o której bo Kacper ma squasha o 16 i muszę z nim jechać :roll: i tak do 18 nam się schodzi :roll:

Rasia i Nitka bedą pewnie tak koło 13, ale jeszcze się nie określiły. :roll: Natomiast Dobroś i Kruelcia ok. 17. Chciałam aby najpierw przyjechały do mnie, a potem do Dobrosi.

Pasiula, dziewczyny wybieraja się do mnie w środę. :)

I co Ty na to? 8)

TAAAAK? a o której bo Kacper ma squasha o 16 i muszę z nim jechać :roll: i tak do 18 nam się schodzi :roll:

Rasia i Nitka bedą pewnie tak koło 13, ale jeszcze się nie określiły. :roll: Natomiast Dobroś i Kruelcia ok. 17. Chciałam aby najpierw przyjechały do mnie, a potem do Dobrosi.

to ja też będę tak jak Rasia i Nitka :D

Witam witam :lol:

Trochę mnie nie było, a tu tyle się dzieję :lol: :o :lol:

My już po komunii :lol: Wszystko się udało :lol:

Gratuluję stropu :lol:

Psinka cudna :lol: Schrupać ją można w całości :lol:

Zu w posłaniu widać wygodnie, to i Maya będzie zadowolona :lol:

Widzę, źe tu wszystkich ogarnia psinkowy szał :o

Moja Lunka już trochę spokojniejsza i prawie nie sika w domu :roll:

Dzisiaj zostawiłam ją na 10 min samą w domu, to sobie na połanie przyniosła Wiki komunijnego buta :roll: dobrze, że gryźć nie zaczęła :evil:

Pozdrawiam i buziaki zostawiam :lol:

Witam witam :lol:

Trochę mnie nie było, a tu tyle się dzieję :lol: :o :lol:

My już po komunii :lol: Wszystko się udało :lol:

Gratuluję stropu :lol:

Psinka cudna :lol: Schrupać ją można w całości :lol:

Zu w posłaniu widać wygodnie, to i Maya będzie zadowolona :lol:

Widzę, źe tu wszystkich ogarnia psinkowy szał :o

Moja Lunka już trochę spokojniejsza i prawie nie sika w domu :roll:

Dzisiaj zostawiłam ją na 10 min samą w domu, to sobie na połanie przyniosła Wiki komunijnego buta :roll: dobrze, że gryźć nie zaczęła :evil:

Pozdrawiam i buziaki zostawiam :lol:

My suni ograniczyliśmy terytorium chodzenia gdy zostaje sama i nawet dziś na godzinkę ją zostawiłam z kilkoma nowo kupionymi zabawkami i nic nie zjadła, zastałam tylko dwie mokre niespodzianki na podłodze :roll:

Bardzo pomocna w wychowaniu psa jest klatka, są takie momenty, że dla bezpieczeństwa psa i domowników trzeba go odizolować. Klatkę stosować można jak najwcześniej - w formie zabawy wrzucamy tak smakołyki zabawki, a klatka cały czas jest otwarta, pies widzi nas i my psa. Z czasem staje się jego azylem a przy okazji możemy tam psa zamykać, początkowo na parę chwil, potem i na godzinę, dwie. Czasem to bywa bardzo przydatne i nie jest więzieniem, uwierzcie :lol:

Gratuluję nowego domownika :) Pies w domu to ogromna radość dla wszystkich, nie wyobrażam sobie teraz życia bez naszego psiaka. Chociaż muszę przyznać, że odkurzanie dywanów po ciągle lniejącym spanielu nie należy do przyjemności.

Gosiek wspomniała o klatce - mi osobiście serce by pękło jakbym musiała patrzeć na mojego pieska w takiej klatce, juz widzę jakby płakał, no ale nasz Gaber jest zepsuty do szpiku kości - pozwoliłam mu na zbyt wiele jak był malutki i teraz trudno go odzwyczaić od pełnej swobody w domu.

Bry :D

Jak Mayeczka się miewa ? Rozrabia ?

hejka :p

Mayeczka rozrabia, ale ograniczyliśmy jej miejsce rozrabiania do połowy mieszkania :D żeby łatwiej wszystko ogarnąć............

a właśnie wróciliśmy ze szczepienia i odrobaczania i weterynarz powiedział, że mogą się pojawić robaki :o :o :o brrrrrrrrr

... my idziemy w piątek na odrobaczanie.

Teraz się mamy poobserwować. A dlaczego mogą się pojawić robaki po odrobaczeniu ? :o

no tego mi już Panowie nie powiedzieli, czytałam tylko, że każdy pies ma w sobie jakieś robaki, a i jak się robaki pojawią to mam do nich zadzwonić :roll: i wtedy też Zu trzeba będzie profilaktycznie podać coś na robaki :roll:

Te robaki to dość częsta sprawa u szczeniaków i niestety dzieci narażone są na zarażenie się tymi pasożytami.

Nam pediatra powiedział, że dziecko wychowywane w domu gdzie jest pies powinno być profilaktycznie odrobaczane raz na rok, a pies co 3 miesiące.

ja też o tym słyszałam a jak teraz pójdę z Zu na szczepienie to się dokładnie dopytam :roll: