Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiecie u męża w rodzinie urodził się chłopczyk z zespołem Downa jako jeden z bliźniąt, a co najlepsze przez całą ciążę nikt tego nie wykrył, tylko dopiero po porodzie :o

a moja przyjaciółka to już 31 lat ma i to jej pierwsze i długo wyczekane dziecko, więc ja to po prostu schizę miałam, że też coś może być nie tak, ale na razie jest super poza drobnymi problemami z karmieniem

a wiecie, że jak byłam z Zuzką w ciąży to myślałam na 100% , ze to będzie Jaś, i przygotowana byłam na drugiego chłopaka i lekki szok przeżyłam na USG, i powiedziałam, że dopiero jak się urodzi to uwierzę w tę dziewczynkę :p

a wiecie, że jak byłam z Zuzką w ciąży to myślałam na 100% , ze to będzie Jaś, i przygotowana byłam na drugiego chłopaka i lekki szok przeżyłam na USG, i powiedziałam, że dopiero jak się urodzi to uwierzę w tę dziewczynkę :p

Jak byłam w ciąży to też myślałam, że będzie chłopiec. Co więcej mój ginekolog też twierdził, że widzi chłopaka. Nie mówił, że na 100% ale tak mu się wydaje. Później już nie wnikałam.

Na usg przed samym porodem inna pani ginekolog pyta czy wiem co będzie, na to ja że chłopak, a ona, że NIE! Fajnie co :) No i jest dziewczynka :) Mężowi nie powiedziałam. Ponieważ miałam cc to on stał na korytarzu. Rodziłyśmy dwie. Wychodzi położna z naszą Melą, a on stoi dalej. Dopiero druga wybiega i woła do niego, żeby biegł za tamtą, bo Amelię niesie :D

Teraz mamy z tego niezły ubaw.

Gość justyna_m

ja się boję ciąży i wszystkiego co z tym związane

nie można się bać, to naprawdę nic strasznego :p

łatwo mówić ... już za Tobą :roll: a ja prze 30stką, moja ginekolog mnie goni, że już czas a ja właśnie awansowałam ... kurna a planowałam w kwietniu/maju zaciążyć :roll: i cały plan się zawalił :roll:

a jak byśmy się wszystkie bały..... to skąd te dzieciaczki miały by się brać ???

nie boimi się tylko robimy i rodzimy - słowa do tych co jeszcze nie mają pociech

łatwo mówić ... już za Tobą :roll: a ja prze 30stką, moja ginekolog mnie goni, że już czas a ja właśnie awansowałam ... kurna a planowałam w kwietniu/maju zaciążyć :roll: i cały plan się zawalił :roll:

są rzeczy ważne i ważniejsze - wybór należy do ciebie !!!!!!!

ja wybrałam macierzystwo, bo na karierę zawsze jest czas a na dziecko..... może go zabraknąć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie straszę tylko z serca radzę :wink:

Wy tu o takich bobaskach gadacie, a ja juz dawno zapomniałam jak takie maleństwo ślicznie pachnie. Uwielbiam niemowlęta, są takie rozkoszne, choć wiem, ze niejednokrotnie dają popalić. :lol: Moje dziewczynki były bardzo grzeczne, bardzo szybko przesypiały całe noce i nawet nie nadzierały się za specjalnie. :lol: Ale w pewnym momencie przyszedł czas chorób, bardzo przykrych, szpitale poszły w ruch i to były jedyne przykre doświadczenia z tamtych okresów. :( Teraz mają 16 i 13 lat i uczymy się wzajemnie "jak to jest być nastolatkiem" :o :lol: