Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzień doberek :D

Moje dziewczyny spały z nami w łóżku przez pierwsze 6-7 miesięcy. Dla mnie było to wygodnictwo, a jednocześnie możliwość poprzytulania się w nocy z córeczkami. Po tym okresie następowało przeniesienie do własnego łóżeczka. Dziewczynki nigdy nie przechodziły do nas do łóżka w nocy (ale to pewnie dlatego, że nigdy im nie wyjęłam szczebelków z łóżeczka :p :lol: :lol: ). Starsza śpi teraz w swoim pokoju i nie ma problemów z nocnymi wędrówkami. Młoda śpi u nas w swoim łóżeczku i generalnie przesypia całe noce. Jeśli jest chora, to czasami ją biorę do nas, ale to naprawdę rzadko. No i generalnie nie mam rannych pobudek, bo starsza jak nie musi chodzić do przedszkola to śpi do 10, a młodsza też nie gorsza, ale wstaje koło 9.

Cze Lidzia :)

moje dzieciaki też raczej z tych długo śpiących :) ale to też chyba wynika z faktu, że ja nie pracuję i nie muszę wcześnie wstawać i Zu jak do nas przejdzie to zasypia dalej aż ja nie wstanę i z Kacprem było tak samo :roll:

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, że z nowym tygodniem nowe wyzwania na budowie.

Dobrze, że już przyczyna przecieku znaleziona i naprawiona.

Ja tam od wczoraj nie mogę się dobudzić :roll:

Wczoraj wręcz koszmarnie mi się wstawało.

A co do spania z dziećmi to u nas to wyglądało tak. Zaraz po urodzeniu łóżeczko stało w sypialni. Jak się budziły w nocy to albo ja albo mąż brał z łóżeczka. Ja karmiłam w łóżku i zazwyczaj zasypiałam a mąż dzielnie odkładał do łóżeczka jak się młode odkleiło od piersi. Jak już karmienia nocne były rzadsze (obie tak ok. 3 miesiąca) to przenieśliśmy łóżeczko do pokoju dziecięcego.

Starsza rozpoczęła wędrówki nocne jak skończyła 2 lata (niestety do tego czasu nie udało się nam oduczyć od ssania smoczka) i trwało to ok. roku. Młodsza też miała krótki epizod ok. 3 r.ż. (koszmary senne).

... cze Pasiula :)

odbierz priva :)

aaaa i jeszcze jedno pisałaś u Nefci, ze chcesz lecieć po farby... spikniemy się razem co? ja tez się tam muszę przejechać... to moze razem... wiesz co dwie to nie jedna nie? :)

buziaki

aaaa i jeszcze jedno pisałaś u Nefci, ze chcesz lecieć po farby... spikniemy się razem co? ja tez się tam muszę przejechać... to moze razem... wiesz co dwie to nie jedna nie? :)

buziaki

odebrałam :)

Nitus bardzo chętnie z Tobą pojadę tylko najwcześniej to chyba w drugiej połowie przyszłego tygodnia :roll:

buziaki

odebrałam :)

Nitus bardzo chętnie z Tobą pojadę tylko najwcześniej to chyba w drugiej połowie przyszłego tygodnia :roll:

ee spoko :)

jak coś to u mnie nie piekarnia... może być i jeszcze później :)