Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oj... a moze od środka by to zaciapać?

choć wiem że moja ciotka kiedyś jak miała juz dość ciągłej wody w piwnicy postanowiła załatwić sprawe raz na zawsze.... zamówiła gruche betonu i zalała piwnice :lol:

i kłopotu brak

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj... a moze od środka by to zaciapać?

choć wiem że moja ciotka kiedyś jak miała juz dość ciągłej wody w piwnicy postanowiła załatwić sprawe raz na zawsze.... zamówiła gruche betonu i zalała piwnice :lol:

i kłopotu brak

od środka już zaciapciane:) najlepiej to właśnie zalać i po kłopocie:D:yes:

ja się lekko przeraziłam jak weszłam do piwnicy:eek: a najgorsze, że do niedzieli jestem sama z dzieciami i muszę jakoś tę wodę usunąć:bash:

współczuję :( a dasz w ogóle radę sama to zrobić? może jakąś męską rękę trzeba Ci zorganizować? znajomej kiedyś w podbramkowej sytuacji pomogli "faceci z wenus" www.facecizwenus.pl albo po prostu straż pożarna? ci to przynajmniej sprzęt profesjonalny mają.

współczuję :( a dasz w ogóle radę sama to zrobić? może jakąś męską rękę trzeba Ci zorganizować? znajomej kiedyś w podbramkowej sytuacji pomogli "faceci z wenus" www.facecizwenus.pl albo po prostu straż pożarna? ci to przynajmniej sprzęt profesjonalny mają.

dzięki :) chyba dam radę bo już mnie telefonicznie poinstruowali w razie czego będę dalszą rodzinkę na pomoc wołać a straż pożarna wypompowuje dopiero jak woda sięga powyżej 20cm :rolleyes:

U nas wypompowuje pompa, a z garażu spływa samo, bo ma spadek. I tak nie najlepiej to działa na tynki i resztę. Na razie nie kopiemy nowej studni (do wiosny)i, ale pompę chyba podłączymy na stałe...

moi rodzice chyba też pompę muszą podłączyć na stałe ale ja mam wrażenie że to przełazi gdzieś przez ściany

a to niefajnie... trzeba poobserwować, gdzie ściany są ciemniejsze, albo bardziej mokre, może izolacja jest uszkodzona? A wcześniej nie było takiego problemu?

ja też mówię żeby dom odkopać i sprawdzić izolacje :rolleyes: a te powodzie dopiero w tym roku pierwszy raz a mieszkają już tu 14 lat

Rasiu, a co z twoją piwniczką? I którą, w domu, czy masz wolnostojącą?

Mam w domu, pod garażem, maleńką na wino... a nie jest to wylana z betonu szczelna wanna... więc jak w tym roku wody gruntowe są tak wysoko jak nigdy jeszcze nie były, to ona stoi w wodzie po pachy;) i od spodu mi podmaka... :(

Mam w domu, pod garażem, maleńką na wino... a nie jest to wylana z betonu szczelna wanna... więc jak w tym roku wody gruntowe są tak wysoko jak nigdy jeszcze nie były, to ona stoi w wodzie po pachy;) i od spodu mi podmaka... :(

No nie, wino w wodzie! A izolację p. wilgociową ma taką, jak dom? Bo to by było niefajnie, znaczy, nieskutecznie... mnie to chodzi po głowie, szczególnie, gdy oglądam wykwity na ścianach w moim garażu. Nie mam pojęcia, czy to podmokło od środka, czy od spodu! :(