Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No nie, wino w wodzie! A izolację p. wilgociową ma taką, jak dom? Bo to by było niefajnie, znaczy, nieskutecznie... mnie to chodzi po głowie, szczególnie, gdy oglądam wykwity na ścianach w moim garażu. Nie mam pojęcia, czy to podmokło od środka, czy od spodu! :(

Niestety nie ma chyba tak dobrej izolacji jak dom i nie jest ocieplona... pan Jan zgodził mi się ją wybudować, przy moich warunkach geotechnicznych, jako osobny twór niezwiązany z domem... z garażem łączy ją tylko tynk i jeden kabelek elektryczny...;) nawet wentylację mam wyprowadzoną w ziemi i wychodzi bardzo nisko ze ściany fundamentowej... całe szczęście ściany mam suche, tylko lekko wilgotną podłogę... ano zobaczymy co będzie dalej...:rolleyes:

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...a, to jeszcze nie najgorzej, może przy lepszej pogodzie jej przejdzie? A przynajmniej nie zaszkodzi domkowi!

Moją jednak trzeba dokładniej zdiagnozować, bo wilgoć nie najlepiej wpływa na ściany - zacznę od skucia tego tynku i suszenia, tylko muszę się "zmotywować" (a to trochę potrwa)!

Hejka Dziewczynki:)

No nie, wino w wodzie! A izolację p. wilgociową ma taką, jak dom? Bo to by było niefajnie, znaczy, nieskutecznie... mnie to chodzi po głowie, szczególnie, gdy oglądam wykwity na ścianach w moim garażu. Nie mam pojęcia, czy to podmokło od środka, czy od spodu! :(

Ja też myślę, że rodzice muszą odkopać domek i zobaczyć co z izolacją :rolleyes:

...a, to jeszcze nie najgorzej, może przy lepszej pogodzie jej przejdzie? A przynajmniej nie zaszkodzi domkowi!

Moją jednak trzeba dokładniej zdiagnozować, bo wilgoć nie najlepiej wpływa na ściany - zacznę od skucia tego tynku i suszenia, tylko muszę się "zmotywować" (a to trochę potrwa)!

to dokładnie jak u moich rodziców trzeba wezwac fachowców co powiedzą co i jak:rolleyes:

Rundkę po sklepach z wyposażeniem wnętrz robię i dziś został mi Opex na Alejach:rolleyes:

Zaliczyliśmy z małzem już Domotekę, Janki, Opex na Głębockiej, trochę Bartycką:) i chciałam tylko powiedzieć, że mam jeszcze większy misz masz w głowie:rolleyes: i jak tak dalej pójdzie to my tego domu nie wyposażymy przez najbliższe 5 lat:jawdrop:

Hej Dziewczynki :)

wczoraj zebranie w szkole mnie wciągnęło :rolleyes: IV klasa to nie przelewki;)

łóżeczka są naprawdę śliczne tylko jest jeden minus 8-10 tygodni czekania:rolleyes:

Elenko nie wybraliśmy jeszcze tapicerki (wiem tylko, że ma byc szara albo szaro fioletowa) bo czekam aż małż będzie miał wolne to pojedziemy zamówic ale dopiero po 20 września i od razu zamówimy te nieszczęsne skórzane (wrrr) kanapy na dół:rolleyes:

Kochana, pewnie że nie przelewki :) teraz to nawet nie wiem, czy potrafiłabym dziecku w IV klasie w odrabianiu lekcji pomóc ;) :D

Pasie, na wszystko niestety trzeba sporo czekać, ale jak Ci się podobają, to chyba warto:)

Hm, i widzę że twarda argumentacja ostatecznie Cię przekonała do skóry :D Sama się przekonasz, że to dobry wybór :)