Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bateria w aparacie padła i właśnie się ładuje więc zdjęcia będą przed południem;)

:goodnight:

dobra z małym poślizgiem;) ale są

bez lampy - proszę nie patrzeć na kurz przy kominku ale wcześniej Zu jako, że nie mogła mi pomagać w malowaniu to znalazła sobie zabawę w wyjmowanie popiołu :bash: więc był wszędzie dookoła

http://i56.tinypic.com/149cy6x.jpg

z lampą

http://i51.tinypic.com/2r3yqgm.jpg

i słucham sugestii co do tej ściany -

pomysł mój jak na razie jedyny to ramki ze zdjęciami dzieciaków w ilości małej, żeby nie przedobrzyc .......

kontakty muszę wymienić na ciemne, tylko tu jest mały problem, bo ten legrand ramki to owszem ciemne ma ale przycisków już nie :(

a na koniec króliczkowo:D

mój kuchenny

http://i55.tinypic.com/16h3xq9.jpg

Zuzkowy

http://i55.tinypic.com/x3spbq.jpg

Ten niebieski kolorek jest dość dominujący, fajnie będzie z taką tapetą, ja zrobiłam podobne zestawienie ciemniejszej ściany z tapetą i wyszedł ciekawy efekt. Na tej ściance powieś te fotki, ramki będą ciemne czy białe ? kurzu nie widać :)

Mirko ramki na antracytowej ścianie będą białe -część już mam czekam na resztę:rolleyes:

Co do klatki schodowej to się jeszcze gryzę bo kusi mnie, żeby zaszaleć z tą ścianą np. jakiś cienki fornir położyć ale warunkiem jest, że musi to dopasować lub fajnie skontrastować się z jasnym łupkiem pod schodami- jutro postaram się znaleźć na drugim kompie zdjęcie poglądowe na klatkę schodową....

Edytowane przez pasie

dzień dobry :)

białe ramki na tle tej ściany będą wyglądały świetnie - przy okazji przypomniałaś mi, że parę miesięcy temu walczyłam z kolorem swojego kominka i miałam go przemalować na jakiś grafit ;)

ehh, przyzwyczajenie... przestałam zauważać, że kiedyś ten kolor tak mi nie podchodził :rolleyes:

To fajnie, taką miałam nadzieję :) fajnie będą kontrastowały. Zapomniałam jeszcze dodać, że mógł by tam być też np. ładny duży zegar :) Fornir też super pomysł, tylko musi pasować do reszty drewna w domu. Na pewno doda klimatu w domu, ja mam go dość sporo, bo przy zimnych szarych ścianach tak jak u mnie bardzo wskazane. Zastanawiam się też nad odeskowaniem w części kominka, gdzieś widziałam tak zrobione i bardzo mi się to spodobało. Zobaczę jak od strony technicznej miało by to wyglądać, na razie to plany :rolleyes: mam nadzieję, że nie tak odległe. Kurka przypomniało mi się że w tym roku mamy cztery komunie w rodzince :(

Hej Dziewczynki:)

dopiero znalazłam chwilkę bo po tygodniu uziemienia w domku wyszłam dziś do ludzi;)

Elenko z Twoim kominkiem pamiętam :)

Mirka my już rok rocznie przynajmniej dwie komunie zaliczamy, ale na szczęście ten rok ostatni, potem co najmniej 4 lata przerwy:)

Anuś ta farba to Flugger, nazywał się antracytowy szary ale numerku nie pamiętam a małż puszkę wyrzucił:rolleyes:

zaczynam kupować lampy - co prawda na razie zaczęłam od najłatwiejszego czyli szarej łazienki:D i kupiłam takie

http://light4u.pl/images/aquaform/big_cube_ar111.jpg

http://photos01.istore.pl/6333/photos/big/3179048.jpg

przyjdą w przyszłym tygodniu...

Zapomniałam zapytać czy zamówiłaś ten stół do jadalni ?? może jakiś zdolny stolarz zrobił by taki stół i taką szafkę-moduł. Ja tak właśnie zrobiłam i mam szklany stół z drewnianymi nogami, oraz szafkę-moduł do zabudowy w salonie :)

Elena, ale ranny ptaszek z Ciebie ! :)

Zamówiłam w Manufakturze Drewna - będzie lity dąb bielony dla odmiany:D ale termin dopiero na połowę maja a zamawiałam w pierwszych dniach marca...

ale niedługo przyjedzie stolarz robić nam schody i nie omieszkam go wykorzystać na maxa bo będzie u nas stacjonował na czas roboty i zobaczymy co razem wymodzimy:rolleyes:

Edytowane przez pasie

Będziesz zadowolona z wyboru, mój stół owszem fajny jest, ale przy dzieciach szklany blat to wiecznie wypalcowane szyby, muszę makatki zakładać, bo jak wiesz szyba się także rysuje i to są minusy. Plus to niewątpliwie wizualna lekkość tego mebla, bo jak wiesz stół sporo zajmuje przestrzeni.

Aj ! fajne te lampeczki !

Edytowane przez mirka23

Będziesz zadowolona z wyboru, mój stół owszem fajny jest, ale przy dzieciach szklany blat to wiecznie wypalcowane szyby, muszę makatki zakładać, bo jak wiesz szyba się także rysuje i to są minusy. Plus to niewątpliwie wizualna lekkość tego mebla, bo jak wiesz stół sporo zajmuje przestrzeni.

dlatego miałam straszny dylemat ale właśnie ze względu na dzieci nie zrobiliśmy szkła, Zu jeszcze mała a może, kiedyś jeszcze jakiś trzeci maluch przybędzie więc chwilowo nic szklanego meblowego w domu nie będzie....

Nie to, że jest niebezpieczny taki stół, ładnie oszlifowany i bardzo grube, hartowane jest to szkło, ale zwyczajnie wszystko bardziej jest widoczne, okruchy, paluszki :) mam jeszcze szklaną ławę w salonie, ale ona jest zdecydowanie rzadziej używana :)

Mieszkasz z rodzinką od grudnia, fajnie my od maja tamtego roku :) zmiana niesamowita :) ale teraz już nie ma takiej weny do pracy po przeprowadzce, sporo jeszcze zostało, no cóż wiosna idzie, trzeba myśleć o ogrodzie :)

Nie to, że jest niebezpieczny taki stół, ładnie oszlifowany i bardzo grube, hartowane jest to szkło, ale zwyczajnie wszystko bardziej jest widoczne, okruchy, paluszki :) mam jeszcze szklaną ławę w salonie, ale ona jest zdecydowanie rzadziej używana :)

Mieszkasz z rodzinką od grudnia, fajnie my od maja tamtego roku :) zmiana niesamowita :) ale teraz już nie ma takiej weny do pracy po przeprowadzce, sporo jeszcze zostało, no cóż wiosna idzie, trzeba myśleć o ogrodzie :)

wiesz mi to dopiero wena teraz przychodzi a i ja o ogrodzie muszę pomyśleć, chcę jak najwięcej rzeczy pokonczyc zanim po wakacjach wrócę z wychowawczego do pracy

a co do stołu to moja Zu w zeszłym roku zaliczyła czołem bolesne spotkanie ze szklanym blatem stołu u mojej koleżanki - nie widziała go :(

Zapomniałam zapytać czy zamówiłaś ten stół do jadalni ?? może jakiś zdolny stolarz zrobił by taki stół i taką szafkę-moduł. Ja tak właśnie zrobiłam i mam szklany stół z drewnianymi nogami, oraz szafkę-moduł do zabudowy w salonie :)

Elena, ale ranny ptaszek z Ciebie ! :)

bo mi dnia mało na wszystko :lol: dziś wstałam o 4.30, jutro chyba będzie podobnie :rolleyes:

To dobrej nocki, dzisiaj taki dzień, ja też padam :)

Elenka

Mi rano mój Młody robi pobudkę, gdzieś o 6.30 ale tak jednym okiem jeszcze się kimnę do 7.15 bo dzieci muszę odwieść do szkoły :) Jak wcześniej wstanę nie o stałej porze, to później jestem cały dzień na kawianym dopalaczu :D starość nie radość :eek:

Edytowane przez mirka23

dlatego miałam straszny dylemat ale właśnie ze względu na dzieci nie zrobiliśmy szkła, Zu jeszcze mała a może, kiedyś jeszcze jakiś trzeci maluch przybędzie więc chwilowo nic szklanego meblowego w domu nie będzie....

:yes::yes::yes::yes::yes:

dzieki za farbe, musze jeszcze pokazac Dejwowi bo jak mu tlumaczylam dzis przzez tel. jaki to kolor antracytowy to wymiekl ;)

Tak się zapatrzyłam na te niebieskie tapety, że zamiast napisać antracytowa ściana, napisałam niebieska :) :oops: Sama mam taką ściankę tylko w kuchni właśnie z Fluggera :) bardzo ładny kolorek :)

Wracając do szklanego stołu, to u mnie na całe szczęście jeszcze nikt sobie nic złego nie zrobił, ale na skosach to ja już porządnie się uderzyłam, no i schody mam dość strome i raz zdarzył się upadek z rozcięciem głowy, oj było było krzyku.

Hejka:)

Anuś mojego małża o dziwo wcale nie musiałam do tego koloru przekonywać:)

Mirka ja i tak wiedziałam o co biega:)

Elena przecież 4.30 to środek nocy :o ja mam problemy żeby przed 8 wstawać, nawet starszaka wyszkoliłam, że do szkoły sam się szykuje i czasem to nawet nie słyszę kiedy wyszedł