Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Melduje, że żyję:)

ząb wyrwany i poszło baaardzo sprawnie aż sama dentystka zaskoczona:)

ale za to Zu nie przyjęli do naszego przedszkola:( a w związku z tym same problemy - bo będę kasę na prywatne wywalać więc chyba będę musiała chociaż na część etatu wrócic do pracy coby małża odciążyć aaaaaaa miałam plany własną firmę otworzyć - nie wiem co zrobię ................a małż się będzie wojował z przedszkolem - zobaczymy co wskóra:rolleyes:

spadam spać bo mnie ten dzisiejszy dzień wykończył:(

aleeee zapomniałam sie pochwalić :wiggle: przyszły dziś moje rolety - mam nadzieję, że w piątek zawisną:)

No ja bym męża w pokojowym nastawieniu do p. dyrektor wysłała, ładnie ubranego i paaachnęcego, z dobrym słowem i uśmiechem...

No chyba, ze maż się do takich rozmów nie nadaje i by chciał w mniej pokojowy sposób sprawę załatwić.... To jak tak to idź Ty na rozmowę... zawsze możne przyjąć jeszcze jedno dziecko , albo ktoś zrezygnuje....

Ze dwa dni temu mówili o Warszawskich przedszkolach.. Podobno w Białołęce są miejsca.... Ale nie wiem jak to do Was jest daleko i jak z transportem... Męczące by było w korkach stać i kilometry jeździć.....

No ja bym męża w pokojowym nastawieniu do p. dyrektor wysłała, ładnie ubranego i paaachnęcego, z dobrym słowem i uśmiechem...

No chyba, ze maż się do takich rozmów nie nadaje i by chciał w mniej pokojowy sposób sprawę załatwić.... To jak tak to idź Ty na rozmowę... zawsze możne przyjąć jeszcze jedno dziecko , albo ktoś zrezygnuje....

Ze dwa dni temu mówili o Warszawskich przedszkolach.. Podobno w Białołęce są miejsca.... Ale nie wiem jak to do Was jest daleko i jak z transportem... Męczące by było w korkach stać i kilometry jeździć.....

Wioluś on to od razu do sądu:rolleyes: moja mama za to dzwoniła gdzieś tam i mają sparwdzac jakie kryteria przyjęli tworząc listy przyjetych- a wożenie gdziekolwiek odpada bo ja praktycznie sama dzieciakami się zajmuje bo małż wychodzi przed 7-mą rano a wraca przed północą - tu w pobliżu są przynajmniej zimą moi rodzice to zawsze by mnie trochę odciążyli .........a jeszcze podobno gmina dofinansowuje prywatne przedszkole - muszę ten trop jeszcze zbadac :rolleyes:

To dobrze, że już po wszystkim :) tyle strachu, ja mam dwie ósemki, ale zostają :D

U nas też jest ciężko o miejsce w przedszkolu, mój w ubiegłym roku się nie dostał, w tym roku złożyłam w trzech. O ile mi wiadomo to są listy dodatkowe, a w ostateczności prywatne przedszkole.

Prywatnie, to będę musiała dać starszego do gimnazjum, prawie tyle co przedszkole :( gimnazja to wielka porażka, wolę dać go tam gdzie będę wiedziała, że się uczy i pilnują, bo inaczej trzy lata wyjęte z życiorysu dla mnie i dla niego.

Dobra, idę spaciu, też oczy mam na zapałkach... miłej nocki dziewczynki

A zapomniałam, warto zbadać, czy są te dofinansowania, wiem,że na pewno dwie godziny ( u nas) od 17 do 19.00 można za darmo zostawić dziecko ( dofinansowanie z UE) w ramach adaptacji malucha do przedszkola :)

Edytowane przez mirka23

No tak tez myślałam, że maż się nie nadaje do załatwienia spraw... Mój jak się wkurzy to już nad sobą nie panuje i wyzywa jak nie wiem.... W ten sposób mamy dziurę na 2,5 metra na dreny do deszczówki, tylko dren nie ma, bo pokłócił się z producentem. Facet jest na miejscu, a teraz bóg wie skąd mam je kupić...

Jak ochłonął to mnie teraz wysyła kupić te dreny... A takiego... Nich sam teraz pobiega i niech zapłaci srylion za transport i będzie miał nauczkę....

Pasiulka to Ty idź do tej dyrekcji.... Ja bym poszła i załatwiła....

No tak tez myślałam, że maż się nie nadaje do załatwienia spraw... Mój jak się wkurzy to już nad sobą nie panuje i wyzywa jak nie wiem.... W ten sposób mamy dziurę na 2,5 metra na dreny do deszczówki, tylko dren nie ma, bo pokłócił się z producentem. Facet jest na miejscu, a teraz bóg wie skąd mam je kupić...

Jak ochłonął to mnie teraz wysyła kupić te dreny... A takiego... Nich sam teraz pobiega i niech zapłaci srylion za transport i będzie miał nauczkę....

Pasiulka to Ty idź do tej dyrekcji.... Ja bym poszła i załatwiła....

właśnie tu chyba o to załatwienie chodzi :rolleyes:

ale ja nie wiem, czy chce - jak na razie będę się odwoływać - a w najgorszym wypadku skarżyć gminę, niech zwracają różnicę miedzy gminnym a prywatnym - dla zasady - nie popuszczę :bash: od urodzenia tu mieszkam, od 97r. pracuję i płacę podatki cały czas w tej gminie i co - starszak już chodził do Warszawy - wtedy mi nie zależało ale było to uciążliwe, teraz nie dam się :mad:

Edytowane przez pasie