Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja chyba zakupię opaski przeciw komarom na ręce dla siebie i dzieci, bo nawet w ciągu dnia nie można wyjść na dwór

moja koleżanka w zeszłym roku kupiła takie swoim dzieciom i w ogóle ich nie gryzły

Lidzia mnie komary nie ruszają tylko takie małe meszki...

mój brat ma na tarasie taką fajną lampę do odstraszania owadów i nawet działa:yes:

Pasie jeśli masz alergiczne reakcje po ukąszeniu (ale nie tylko) weź sobie Ledum palustre 9CH - homeopatia Boirona np zapobiega i zmniejsza bąble po ukąszeniu

a najlepsza jest MUGGA tu można poczytać

http://www.catania.pl/produkt,4,srodek-na-komary.html

http://www.nokaut.pl/szukaj/mugga.html

znalazłam coś takiego - podobno działa na komary, kleszcze i inne uciążliwe owady, więc może meszki też będzie odstraszać

http://allegro.pl/opaski-komary-kleszcze-przeciw-komarom-dla-dzieci-i1610562658.html

zazdroszczę ci, że cię komary nie ruszają

Dziewczyny (?i chłopaki?) mam pytanie czy te opaski rzeczywiście działają.

Moja Mała ma uczulenie na środki do psikania typu Off a i mnie i ją muszki i komary zjadają żywcem i szukam jakiegoś bezpiecznego środka p/tym wstręciuchom.

Moja Mała ma uczulenie na środki do psikania typu Off a i mnie i ją muszki i komary zjadają żywcem i szukam jakiegoś bezpiecznego środka p/tym wstręciuchom.

Ja też się zastanawiam.... Kosztują niewiele....

Ja używałam Muggi w zeszłym roku i uważam że jest rewelacyjna. Ciekawe jak by było z tą opaską...?

ADK z Muggi jest też preparat dla dzieci... można by było wypróbować....

ja osobiście nie próbowałam jeszcze, ale moja koleżanka kupowała w zeszłym roku opaski w Mother's Care i działały

Ale cuda tu wymieniacie. Ja niby taka obeznana we wszystkich wynalazkach a o opaskach i tej całej mudze nie słyszałam.

To tak jak znajoma mi ostatnio uświadomiła, że od kilku lat jest akcja ze zbieraniem nakrętek od butelek i podobno wszędzie, na każdym kroku stoją kontenery na te nakrętki. Jak żyję w stolicy, łażę po tych wszystkich galeriach, bazarach i innych kinach takoweo nie widziałam ;)

Pasie, jak tam?lampy wybrałaś (nie pytam czy kupiłaś :p)

mnie komary... w opaskę gryzły :(

lampy to chyba tylko do domu bo wabią niestety i inne latające - pszczoły, motyle, zalecane są więc w zamkniętych pomieszczeniach, za to są absolutnie nie trujące

Rasia ma ubiegłoroczne doświadczenia z różnymi urządzeniami owadobójczymi :cool: trzebaby Jej popytać