Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się serdecznie:)

Piękny domek:yes:.Od razu przyznaję,że najbardziej zainteresowała mnie Nowa Gala poler CN 14.Chyba jako jedyna ,masz na forum ten kolor(przynajmniej ja u nikogo więcej nie widziałam).A ja właśnie mam w planach 85m2 tego odcienia i to w płytach 120x60;).Dlatego bardzo proszę o wszystkie spostrzeżenia dotyczące utrzymania go w czystości,szczególnie czy po myciu pozostają jakieś plamy/mazy???.Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź :)A i bardzo przepraszam jeśli takie odpowiedzi już padły ,a ja znowu zawracam Ci głowę ,ale od razu się przyznaję ,że nie przeczytałam całego wątku:oops:

Dzięki Olu:)

co do mycia to niestety albo płyn plus ocet albo............. ja ostatnio myję płynem do okien tylko strasznie szybko się zużywa, niestety mam jasnego labradora a płytki są właśnie tam gdzie ona najczęściej przesiaduje więc jej sierść jest na nich baaardzo widoczna i niestety ślady butów też:( jeżeli jesteś fanką czystości to czeka Cię sporo pracy - jak przy wszystkich ciemnych podłogach....

Współczuję codzienni biegać z mopem, bo jak pedantka to by nie wytrzymała co drugi dzień....

Aaaa i powiadasz przelecieć podłogi... 85m2 to wcaaale nie jest dużo.... Nooo niby nie dużo.... Ale nie zapomnij o jednym czynniku... Czas... on płynie nieubłaganie i niestety skutkiem tego jest to, że naszym celem jest starzenie się....

Mam jasne podłogi w półpolerze i samych kafli mam jakieś 180-200m2 = panele w 4 sypialniach.. Powiem, krótko nie chce mi się biegać codziennie, albo co drugi dzień z mopem.... Nooo ale to zależy od tego ile mamy lat i jak bardzo nam się chce biegać z odkurzaczem i mopem...

Dzięki:)

Muszę to jeszcze dobrze przemyśleć ;).Mam jeszcze na oku Affron grafit półpoler 98,5x65,5,więc zobaczymy co z tego wyjdzie.....Dodam ,że mam zamontowany zmiękczacz wody ,więc może to ułatwi mi sprzątanie.

Arnika dziękuję bardzo za opinię:)Wszystkie biorę pod rozwagę ,tym bardziej ,że dom jest duży ,ok.190m2 dołu i w planach adaptacja poddasza,jakieś 80-90m2 dodatkowo.Więc sprzątanie tak jak piszesz będzie wymagało sporego nakładu czasowego ....

Edytowane przez Ola.U

Mysza ma Affrony szare.... ale nie wiem czy mat czy półpoler.

Ja natomiast mam Affrony beżowe w tym właśnie rozmiarze i jestem baaardzo zadowolona. Ale myję tylko w jedną stronę, bo inaczej są mazy... Ale octu już nie cierpię... w ogóle nie lubiłam zapachu octu, ale to był jedyny złoty środek co to kurz pobudowlany zwalczał.

Ja mam dom tylko parterowy o pow 250m2 z garażem i kotłownią... Wiec też mam co sprzątać, i zapewniam, że z czasem brak czasu i się nie chce, a i już nie mam 15 lat...

To kurierem prześlij ;) damy im rade.... :)

Pasiulka... a mad morze to niby sama jedziesz, że sobie odbijesz????

To tak jak ja... mąż na ryby , bo to niby męskie towarzystwo i dzieci nie zabierają, a ja muszę z chłopakiem.... Nooo nic to... Emil rośnie i też uwielbia wędkować :lol: ... więc będzie miał mężuś towarzystwo za kilka lat;) a ja luzzzz ;) :lol:

Dziękuję za odp.:):):)

No ja właśnie jestem straszną pedantką;),ale co tu dużo gadać ,lubię sprzątać:yes:I nie będzie dla mnie problemem ,nawet co drugi dzień "przelecieć"podłogi mopem.Powiedz mi jeszcze tylko ,czy po umyciu nie zostają mazy???bo to jest najgorsze....

oj przejdzie Ci w domu pedantyzm, albo sie zajedziesz na tym mopie. Jeszcze w domu parterowym, jak sie latem włazi drzwiami i oknami i wyłazi z powrotem i w te i we wte(inna sprawa, ze to cudowne mieć taka komunikację z ogrodem).

Jak myje affrony to nie wyciskam mocno mopa, zadnych mazów nie ma-mam głównie matowe, a do wody dodaję co popadnie, jeśli tylko pachnie;)

Pasiulka, ale małżonek miał fajnie z tym koncertem. Musisz się teraz dobrze postarać, zeby sobie ten wyskok odbić:)

U mnie też parterówka i cztery wejścia... i jak Mysza pisze wchodzi się w te i we wte wszystkimi dziurami to i pracy cała moc....

ja wysiadam z tym sprzątaniem.... Buty ogródkowe przy każdym wejściu... ale to się wyszło jednym wchodzi drugim i zapomina gdzie klapki i wychodzi tak na momencik w kapciach to i nic dziwnego, że piach się wnosi.... No i pies niestety nie ma kapci zmiennych i też wnosi....