Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja miałam taką mieszanke :) i niestety ok 50% cyprysików pierwszej zimy nie przetrwało. Ale musze Cie pocieszyć, że u mnie choc mokro - to jak przetrwają pierwszą zime to potem już z górki.

Brabanty sa szersze dołem a cyprysiki bardziej kolumnowe - to ważne przy sadzeniu, bo od tego zależy odległość. .... a i cyprysik nieco wolniej rośnie.

ten co mi się podoba, to srylion kosztuje... Muszę szukać dalej... :(

Właśnie, ile kosztuje jakiś fajny żwirek?

Zastanawiam się co dać na opaskę domu i myślałam o żwirku. Ale nie mam zielonego pojęcia

Do tego potrzebuję żwirek do studzienek (tych od odwodnienia rynien, szt 3). Jaki to może być koszt?

Monia... Markotka pisała coś o 80zł, mnie dzisiaj facet powiedział po 150zł/t, na necie biały jest po 150-180zł/t.... to jak dla mnie ciut drogo... gdyby biały był po 100zł/t to bym się nie zastanawiała... A że u mnie dookoła domu jest ok 70m, odliczając taras, podjazd i wejście... , więc jest tego dość sporo....

Na jednym samochodzie się nie skończy...

Szukam dalej....

Tak mówię o opasce... Mam coś koło/ ponad 80 metrów dookoła domu... odliczając taras, podjazd wychodzi koło 70m metrów na 50-60cm szerokości....

Potrzeby jest co najmniej samochód... bo 10 ton to jest taka maleńka kupeczka... kamień jest bardzo ciężki... to nie wywrotka piasku.... :(

Dlatego też ponieważ i nie mam ziemi aby podnieść trochę opaskę to wysypiemy najpierw piachem, dam folę i wysypiemy żwirkiem.... Mnie to się biały podoba, tylko dlaczego to takie sakramencko drogie jest... A biały żwirek 20kg w Casto był ponad 13zł za worek... to wychodzi ok. 750 tona... Masakra ... tylko tyle że workowany....

moja siostra sobie zamówiła gdzieś kamyki takie jak rzeczne -ona akurat na okolice oczka wodnego ale też fajnie wyglądały i tańsze niż żwirek były;)

widziałam też gdzieś szary żwirek ale zupełnie nie pamiętam gdzie, mój pasek do wysypania ma ok.60m długości i 50cm szerokości...

moim zdaniem nie, no chyba że pijesz mało kawy.

mamy taki w pracy i jest wiecznie problem, bo się kapsułki kończą (mamy nesspresso czy jakoś tak - w duce kupowany).

kapsułki ma lavazza, nescafe i tchibo (najpopularniejsze), ale ponoć nie wszystkie pasują do innych ekspresów.

do tego nie wiem, jakim jesteś smakoszem kawoszem, ale jeśli zwracasz na to uwagę, to akurat kawa z kapsułek smakuje dosyć przeciętnie. ja lubię się podelektować i wyczuję, jak mi ktoś podda inną niż ta znana.

po 3 koszty. ponieważ 12 letni krups zaczął już przeciekać, św mikołaj miał przynieść nowy ekspres pod choinkę. przekalkulowałyśmy z mamą dokładnie ile kosztuje kawa mielona na bieżąco (jak w starym ekspresie) - przez cały worek odznaczałyśmy każdą kawę - i wyszło nam, że filiżanka bardzo dobrej kawy kupowanej w worku i wsypywanej do ekspresu to koszt ok. 40 gr. jedna kapsułka to ok. 1 zł.