Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzień dobry poświątecznie :).

Trafiłam tu z zupełnie innego wątku i zauważyłam kilka podobieństw do tego co dzieje (będzie się działo) u mnie ;).

Będę miała bardzo podobne drzwi wejściowe (też boczne i górne doświetla oraz poprzeczne na drzwiach). Już są fizycznie, ale jeszcze ich nie montowaliśmy, bo jesteśmy dopiero przed wszystkimi instalacjami. Moje są w kolorze orzechowym, ale drzwi wewnętrzne chciałabym białe. Martwię się jak to będzie wyglądało w wiatrołapie (w sumie będą tam 3 pary - 1 orzechowe zewnętrzne i 2 białe wewnętrzne - 1 do domu, a 1 do garażu). Już myślałam o ich przemalowaniu o środka na biało ;).

Jak to wygląda u Ciebie? Będę wdzięczna za Twoją opinię :)

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za życzenia:hug:

kogo sama ominęłam to przepraszam, ale choróbska nasze dały się w Święta we znaki:( pierwszy raz w życiu mam zapalenie zatok a Starszak właśnie dziś znowu ma nawrót gorączki, zwariować można:bash: Zu już na szczęście zdrowa i obyło się bez antybiotyków:yes:

Julianno mi kompletnie nie przeszkadzają te moje brązowe drzwi wejściowe:no:

Pasiulku zdrówka zyczę . uważaj na zatoki , bo jak się przyplączą to lubi się powtarzać. ja miałam z 8 lat temu i co roku potem( 2 lata). brałam Sinuspax do ssania. przechodzi , sprawdzone. dopiero po tym minęło.nic innego nie pomagało. ssałam z 10 tabletek dziennie

Pasiulku zdrówka zyczę . uważaj na zatoki , bo jak się przyplączą to lubi się powtarzać. ja miałam z 8 lat temu i co roku potem( 2 lata). brałam Sinuspax do ssania. przechodzi , sprawdzone. dopiero po tym minęło.nic innego nie pomagało. ssałam z 10 tabletek dziennie

dzięki - będę pamietac o tym sinuspax :yes:

Starszak w końcu też na antybiotyku i następny cały tydzień w domu - zwariuję:rolleyes: nie mogłam nigdzie dostać się do pediatry, na dyżur nocny kazali przyjeżdżać:jawdrop:w końcu poszliśmy prywatnie...

Sylwester spędzimy w domu, pierwszy raz od niepamiętnych czasów:( nawet nikogo nie można zaprosić bo małż dopiero zaczyna chorobę, a i tak zdążylismy już zarazić mojego tatę i brata.... z kim nie rozmawiam to albo w trakcie choroby albo po, masssakra

OO to wśród życzeń noworocznych głównie zdrowia Wam trzeba :)

Ale to podobnie jak mnie. Szczekam jak pies od ponad tygodnia suchym krtaniowym kaszlem :( najgorsze noce.

Pasiek wrzuc mi raz jeszcze namiar na Twoje drzwi wewn - bo jak zwykle zapisałam ino nie wiem gdzie :confused:

Starszak w końcu też na antybiotyku i następny cały tydzień w domu - zwariuję:rolleyes: nie mogłam nigdzie dostać się do pediatry, na dyżur nocny kazali przyjeżdżać:jawdrop:w końcu poszliśmy prywatnie...

Sylwester spędzimy w domu, pierwszy raz od niepamiętnych czasów:( nawet nikogo nie można zaprosić bo małż dopiero zaczyna chorobę, a i tak zdążylismy już zarazić mojego tatę i brata.... z kim nie rozmawiam to albo w trakcie choroby albo po, masssakra

Się porobiło ...

A ja tu czekam na Cię

No nic, trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie, no bo co mi pozostało?

:hug:

Pasiulka... pokrój w grube plastry lub połówki cebule, poustawiaj na talerzykach po pokojach , przy łóżkach dzieci i swoim... Duży masz dom to dużo poustawiaj.

Nie użyj nie daj bóg do czegoś tej cebuli tylko wyrzuć...

Zmieniaj z raz na dobę....

Cebula ma właściwości przyciągające bakterii.

Na zatoki połóż potłuczoną surową kapustę... zmieniaj ja.... ( na czoło i nos...)

Do picia mikstura: miód cytryna i czosnek, jak dzieci czosnku się nie chycą to bez... ale najlepsze z czosnkiem, pić co 4 godz po łyżce...

Dla zapobiegania infekcji to łyżka dziennie....

Jak kaszel dudni to weź tak jak przy zapaleniu oskrzeli uszyj woreczki z tunelami do tunelików wstp gorczycę i zaszyj. powieś woreczem na klatce piersiowei i na pleckach. Bezinwazyjne, a pomaga niesamowicie... Gorczyca wyciaga.

Tak jak kapusta na katar, zatoki czy na gardło.

Jeszcze z naturalnych metod to syrop z cebuli, syrop z bzu czarnego, ale musi być przemrożony jak nie to do zamrażarki i wyjąć i syrop zrobić, i można jeszcze natrzeć stopy octem ... najpierw pokremować i założyć skarpety....

OT... żeby prochów nie łykać...

A z cebulą to zrób... tylko o zapas kilku/kilkunastu kilo poproś...

ZDRÓWKA ŻYCZĘ :)

:hug:

Pasiulka... pokrój w grube plastry lub połówki cebule, poustawiaj na talerzykach po pokojach , przy łóżkach dzieci i swoim... Duży masz dom to dużo poustawiaj.

Nie użyj nie daj bóg do czegoś tej cebuli tylko wyrzuć...

Zmieniaj z raz na dobę....

Cebula ma właściwości przyciągające bakterii.

Na zatoki połóż potłuczoną surową kapustę... zmieniaj ja.... ( na czoło i nos...)

Do picia mikstura: miód cytryna i czosnek, jak dzieci czosnku się nie chycą to bez... ale najlepsze z czosnkiem, pić co 4 godz po łyżce...

Dla zapobiegania infekcji to łyżka dziennie....

Jak kaszel dudni to weź tak jak przy zapaleniu oskrzeli uszyj woreczki z tunelami do tunelików wstp gorczycę i zaszyj. powieś woreczem na klatce piersiowei i na pleckach. Bezinwazyjne, a pomaga niesamowicie... Gorczyca wyciaga.

Tak jak kapusta na katar, zatoki czy na gardło.

Jeszcze z naturalnych metod to syrop z cebuli, syrop z bzu czarnego, ale musi być przemrożony jak nie to do zamrażarki i wyjąć i syrop zrobić, i można jeszcze natrzeć stopy octem ... najpierw pokremować i założyć skarpety....

OT... żeby prochów nie łykać...

A z cebulą to zrób... tylko o zapas kilku/kilkunastu kilo poproś...

ZDRÓWKA ŻYCZĘ :)

Ja piję syrop z cebuli. Nie to żeby jakoś specjalnie pomagało, ale mi on strasznie smakuje ;) :D

skorzystam bo już mnie cholera bierze - Starszak trzeci tydzień choroby zaczyna:o

ja to się sama załatwiłam - miałam mocny katar a ktoś musiał prezenty pokupować - spociłam się na maksa podczas tych zakupów a potem do zimnego samochodu i katar zmutowiał;)

Zu śłiczniusia, jak zawsze :)

Właśnie sobie przypomniałam. Moja miała kiedyś kaszel. Sam kaszel, bez gorączki, złego samopoczucia. Coś dziwnego. Była wtedy u rodziców. Tata zrobił właśnie syrop z cebuli i po całym dniu syropowania minęło jak ręką odjął

Zdrówka Kochana.

Rady Arniki cenne bardzo, mój Bartek też kaszle mokro, syrop z cebuli mu dajemy.

Maciek miał 3dni temperaturę i jelitówkę, dałam stoperan, bo smecta nie działała.I syropki na gorączkę. I minęło. Tylko teraz muszę mu dać też cebuli, zeby od starszaka nie podłapał.

Byle do wiosny!!

p.s. wykorzystaj ten tydzień na mega lenistwo:)albo wręcz przeciwnie;)jak będziesz na siłach:)

otulam myślami

Dziewczyny... a spróbujcie posiekać cebulę i włożyć do skarpetek i na nogi... przed snem... też pomaga.

A jak szkraby chore to koniecznie połóż pokrojoną cebulę koło łóżek. Niech śpią i niech zdrowieją.

Tylko za żadne skarby nie zużywaj do czegokolwiek tej cebuli... wyrzucić ją.......