Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

....ooooooo i ja chętnie się dowiem.... :p

ponoć miesiąc trzeba czekać.... nie wiem jak teraz ale kiedyś to albo się wyrabiało samodzielny paszport albo dopisywało się do dokumentu matki lub ojca, ale wtedy tylko z tym rodzicem dziecko może podróżowac :roll:

ale teraz :roll: to nie wiem jak jest

Ja wyrabiałam Helence jak miała 5 miesięcy. Idziecie oboje z Zu do wydziału paszportowego właściwego dla miejsca gdzie mała jest zameldowana.Wypełniacie papierki - musicie sie oboje podpisać. Fotę najlepiej robić w zakładzie blisko wydziału paszportowego - będziesz trzymała Zu na kolanach.Oni mają spore doświadczenie , Helenkę myknęli właściwie za pierwszym razem.

Do odbioru też musicie się stawić oboje.Najlepiej sprawdź dokładnie na stronie Waszego wydziału paszportowego.

teraz dzieci muszą mieć własne paszporty, już nie można wpisać do paszportu rodzica.

Na pewno trzeba mieć ze sobą akt urodzenia dziecka i chyba (jeśli dobrze pamiętam) akt ślubu. Przy wyrobieniu paszportu musicie być obydwoje, a przy odbiorze wystarczy jeden rodzic

Wpadłam się niedzielnie przywitać

Super że się zobaczyłyśmy u Nefci - ale my które mieszkamy tak blisko siebie spotykamy się na drugim końcu miasta :roll: :roll: :roll: :roll: dzięki macanku u Nefci - wstyd - Pasie musimy to zmienić - wspólna kawusia w tygodniu musi być !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! musowo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chyba dentystę uszy pieką :oops:

a tak z innej beczki :p

muszę Zulinie paszport wyrobić, jak to jest z paszportami dla takich maluchów, może ktoś z Was przerabiał ten temat ostatnio :roll:

Ja robiłam w zeszłymy roku w pruszkowie paszport dla Majki. Potem odbiera się to na kruczej w warszawie. Zdjecie buzi musi byc, zeby ucho -chyba lewe było widac.

Maja nie chciala usiedziec u fotografa wiec cyknełam jej zdjecie w domu i obrobiłam w programie, a fotograf juz tylko druknął

Heloo Wszystkim :D

Mysia chyba od tego roku to wszystko w Pruszkowie się załatwia, przynajmniej tak wyczytałam na stronach Starostwa :roll:

Barranki szkoda, że na Nefci nie przyjechaliście :cry: było jak zwykle :D :D :D no ale wylewki to bardzo ważny element późniejszych drewnianych podłóg tak mówił Duchaty, a on się zna :lol: :lol: :lol: :lol:

Zuza koniecznie kawka :lol:

Lidziu mi też było miło, jak zwykle zresztą :p a żeby sobie odbić to bez ogonów muszę przyjechać :lol: