Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:p Witam! Z przyjemnością zapoznałam się z zawartością Twojego dziennika! Życzę powodzenia w budowie! A jeśli chodzi o PnB to z tego co wiem to można uzyskać pozwolenie na budowę na działce, której nie jesteś wlaścicielem!!! Sama tak zrobiłam. Działkę otrzymałam od rodziców 1084m2 z dużego pola. W związku z tym, że przeciągały się formalności podziału i przepisu a nam zależało na czasie uzyskaliśmy PnB ja byłam wnioskodawcą złożyłam odpowiednie dokumenty a tato tylko napisał oświadczenie,że wyraża zgodę, abym się budowała na jego nieruchomości! :p . Gdy ziemia była już nasza nie było nawet potrzeby zgłaszania tego w starostwie! :p

Zuza a taka wyspa to jakie wymiary minimalne powinna mieć, bo kuchnia ma 4m szerokości i jakby ją prawie na granicy kuchni i jadalni umieścić i nie wszerz tylko wzdłuż jak radzi GLAMOURMUM

minimalna odległość kiędzy szafkami a wyspą to 80-90 cm

no i właśnie tak obliczali ... szerokość kuchni - szafki - 90 cm x2 - i tyle ile zostało...zrobili wyspę. :)

A jeśli chodzi o PnB to z tego co wiem to można uzyskać pozwolenie na budowę na działce, której nie jesteś wlaścicielem!!! Sama tak zrobiłam. Działkę otrzymałam od rodziców 1084m2 z dużego pola. W związku z tym, że przeciągały się formalności podziału i przepisu a nam zależało na czasie uzyskaliśmy PnB ja byłam wnioskodawcą złożyłam odpowiednie dokumenty a tato tylko napisał oświadczenie,że wyraża zgodę, abym się budowała na jego nieruchomości! . Gdy ziemia była już nasza nie było nawet potrzeby zgłaszania tego w starostwie!

Witaj :p

dobrze wiedzieć, zadzwonię jutro i zapytam w naszym starostwie :roll:

wiem tylko, że do dokumentów muszę dołączyć oświadczenie o prawie dysponowania nieruchomością a tam trzeba podać z jakiego dokumentu wynika to prawo :roll:

Gość justyna_m
Kurcze dziewczyny, liczę, liczę i jednak miejsca brakuje :( :( :( :(

401cm - 60-80-80-60 zostaje 120cm

248cm- 60-80 zostaje 108cm

więc ta wysepka by miała 120cm na 108cm - maaaałoooo :( :( i doszłaby do jadalni

jak tak to nie ma sensu na siłę upychać ... lepiej zrobić fajną funkcjonalną kuchnię niż później masz przeciskać się między szafkami!!

więc ta wysepka by miała 120cm na 108cm - maaaałoooo :( :( i doszłaby do jadalni

przeciek pisała ja że będzie cisno !!!

ale jak kotoś bardzo kce....

a nie można jakoś kuchni powiększyć??

wg mnie chyba nie bo za lodówką jest ściana nośna (tak wynika z rysunku)