Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze dziewczyny, liczę, liczę i jednak miejsca brakuje :( :( :( :(

401cm - 60-80-80-60 zostaje 120cm

248cm- 60-80 zostaje 108cm

więc ta wysepka by miała 120cm na 108cm - maaaałoooo :( :( i doszłaby do jadalni

a nie można jakoś kuchni powiększyć??

wg mnie chyba nie bo za lodówką jest ściana nośna (tak wynika z rysunku)

i jeszcze na dodatek za tą ściana jest kominek :(

To lipa...nie ma sensu robić wyspę na siłę...

A może barek z jednej strony ściany, który będzie miał płytę grzewczą.... coś takiego?

http://images48.fotosik.pl/67/3ce2c6774c7322c8med.jpg

http://images45.fotosik.pl/67/209256aea0466d94med.jpg

A jeśli chodzi o PnB to z tego co wiem to można uzyskać pozwolenie na budowę na działce, której nie jesteś wlaścicielem!!! Sama tak zrobiłam. Działkę otrzymałam od rodziców 1084m2 z dużego pola. W związku z tym, że przeciągały się formalności podziału i przepisu a nam zależało na czasie uzyskaliśmy PnB ja byłam wnioskodawcą złożyłam odpowiednie dokumenty a tato tylko napisał oświadczenie,że wyraża zgodę, abym się budowała na jego nieruchomości! . Gdy ziemia była już nasza nie było nawet potrzeby zgłaszania tego w starostwie!

Witaj :p

dobrze wiedzieć, zadzwonię jutro i zapytam w naszym starostwie :roll:

wiem tylko, że do dokumentów muszę dołączyć oświadczenie o prawie dysponowania nieruchomością a tam trzeba podać z jakiego dokumentu wynika to prawo :roll:

Rodzice zapewne posiadają akt własności nieruchomości. W adaptacji projektu projektant zamieści ksero aktu własności rodziców i ksero oświadczenia o zgodzie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane.

Hej

Też oglądałam Twój plan kuchni i sory ale jak dla mnie tam miejsca brakuje. Mówi się trudno :) i szuka się czegoś innego :) Szkoda, żebyś później załowała swojej decyzji. Może będzie ładnie ale za to nie będzie przejścia, przynajmniej takigeo jakie powinno być. Na pewno znajdziesz fajne rozwiązanie z barkiem.

Powodzenia.

P.S. Widzę, że wy też nie macie jeszcze PNB, a więc trzymam za was kciuki i za siebie :)

Wiesz co, nie musisz od razu podpisywać umowy ze studiem kuchennym, nie? ;)

Ja też marzyłam o wyspie i namawiałam małża który twierdził stanowczo że się nie zmieści, a mi się wg. sztuki na rysunku mieściła. Wybudowaliśmy ściany, przyszłam, stanęłam sobie i mówię: no nie zmieści się...

Żeby nie wiem jaką mieć wyobraźnię przestrzenną, i tak real Cię zaskoczy i wtedy zdecydujesz co ma sens, a co nie :p

Witam wszystkie Kobitki :p :p

i ma rację - wódki mu dać, bo chłop dobrze gada !!!

Pasie jak się Zuźka miewa i starszak??

Zu trochę zaziębiona ale najmniej z nas, starszak też w miarę ale w domu został,

oczywiście największy katar mam ja :(

a Zu od dwóch dni zawzięcie próbuje zacząć raczkować do przodu tylko, że na razie staje na kolanach i buja się do przodu i do tyłu :D :D :D :D a my mamy ubaw :p